19/11/14

To 2020 Tέρμα Ή Σοκολάτα


της ΈΛΕΝΑΣ ΜΠΟΥΖΑΛΑΣ

Οχι αυτό δεν είναι ένα ακόμη κείμενο που και καλά σας προειδοποιεί ότι η σοκολάτα σώζεται για να γίνει viral.

Η μεγαλύτερη εταιρεία ζαχαροπλαστικής στον κόσμο, Barry Callebaut Group, μαζί με άλλους εμπειρογνογνώμονες της πιο γλυκιάς βιομηχανίας της ζωής μας εκφράζουν τις ανησυχίες τους πιο έντονα από ποτέ για την πιθανή έλλειψη κακάο μέχρι το 2020. Η Barry Callebaut πούλησε πάνω από 1,7 εκατομμύρια τόνους σοκολάτα το 2013/14 (αύξηση 11.8%) και επανέλαβε τους φόβους της για το αντίκτυπο που θα έχει η έλλειψη σοκολάτας στον μεμονωμένο καταναλωτή.
Σε εμένα και σένα δηλαδή.
Τότε που θα θες ένα τόσο δα κομματάκι για να σου φτιάξει την διάθεση ή να σε ανεβάσει μια πολύ κουραστική μέρα.Και ποιον θα κατηγορήσουμε τότε; Τον πλανήτη που υπερθερμαίνεται; Το νερό που δεν φτάνει; Τα οικονομικά συμφέροντα; Τις φυτείες κακάο που καταπιέζονται;
 

Γιατί μην μου πείτε ότι θα συμβιβαστείτε ποτέ με μια σοκολάτα που θα περιλαμβάνει λιγότερο ποσοστό κακάο από αυτό που τρώμε σήμερα!
Παρά τις προειδοποιήσεις για την έλειψη που θα μας χτυπήσει σύντομα, η αύξηση της ζήτησης για σοκολάτα φέτος ήταν επτά φορές μεγαλύτερη στην Ασία (λυσσάξατε!) σε σχέση με εκείνη των παραδοσιακών ευρωπαϊκών αγορών.
Να μην στέλνουμε στην Ασία, τότε, κύριοι;
Στην Νότια Αμερική η αγορά σοκολάτας αυξήθηκε κατά 7%, ενώ η Βραζιλία, μια χώρα από τις μεγαλύτερες στην παραγωγή σοκολάτας, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει απλός εισαγωγέας της.
Εντάξει, τα πράγματα είναι πιο σοβαρά από ποτέ.
Που θα βρίσκουμε ένα κομματάκι σοκολάτα;

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...