27/11/14

Τι Να κάνεις ΔΩΡΕΑΝ σήμερα ;

Σήμερα ξεκινάει η δραση του Λουκά Μπαρμπατίλα “Αστικές λεπτομέρειες από την Πατησίων“. Εστιάζοντας σε μικρές αστικές λεπτομέρειες μέσα από φωτογραφικές εγκαταστάσεις και παράλληλες δράσεις (περίπατοι, ομιλίες, συζητήσεις), εξερευνά την κοινωνική και τη χωρική σύνθεση της Πατησίων. Η βασική δράση θα φιλοξενηθεί στην οδό Μηθύμνης, στην πλατεια Αμερικής. Eώς 14/12. Δευτέρα-Σάββατο: 12 μ.-8 μ.μ.
Στο Γαλλικό Ινστιτουτο, πραγματοποιείται ημερίδα για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση. Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορεί κανείς να βρει εδώΣίνα 31 Κολωνάκι. 
Συνεχίζεται η δράση “Σύστημα Αθήνα- System Athens” του Ελληνικού κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, για τη στήριξη και την προβολή  της ελληνικής θεατρικής και χορευτικής παραγωγής στο εξωτερικό και την ενίσχυση της θέσης του Θεάτρου και Χορού στην Ελλάδα.Το πρόγραμμα σημερα έχει ως εξής: 12.00 W Memorabilia, Art Factory, Παπανικολή 22, Χαλάνδρι. 15.00 Πόλη με ξύλινα παντζούρια, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος. 17.00 Μπετονένια Παραλία, Θέατρο Skrow, Αρχελάου 5, Παγκράτι

One-Flew-Over-the-Cuckoos-Nest-10

Το αφιέρωμα “Σινεμά και Ψυχιατρική” των κινηματογραφικών ομάδων φοιτητών Νοσηλευτικής και Ιατρικής προβάλλει απόψε την ταινία “Στη φωλιά του Κούκου” (1975, 133′). Ένας φυλακισμένος μεταφέρεται σε ένα ψυχιατρείο, γιατί οι αρμόδιοι πιστεύουν ότι είναι ψυχοπαθής. Αυτός όμως θα αναστατώσει τη ζωή του ιδρύματος και θα έρθει σε σύγκρουση με τη διεύθυνση. Έναρξη : 19:00 Αμφιθέατρο Νοσηλευτικής, Παπαδιαμαντοπούλου 123, Γουδή.
Στο Βιβλιοπωλειο Art Bar “Ποιήματα και Εγκλήματα”, συνεχίζεται το αφιέρωμα “Οι ποιητές της εικόνας“. Απόψε στις 8, προβάλλεται το ντοκιμαντέρ του Σταύρου Καπλανίδη, «Σταύρος Τορνές/Ο φτωχός κυνηγός του νότου». Ακολουθεί συζήτηση με τον σκηνοθέτη Σταύρο Καπλανίδη και τους ηθοποιούς Ισμήνη Καρυωτάκη και Μάριο Καραμανή. Συντονίζει ο Γιώργος Ίκαρος Μπαμπασάκης. Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι.

Manakamana-2

Το Exile Room κρατάει το ραντεβού της Πέμπτης για ντοκιμαντέρ και απόψε προβάλλει το “ΜΑΝΑΚΑΜΑΝΑ” (2013).Από τον 17ο αιώνα, ο ναός του Μανακαμάνα στο Νεπάλ αποτελεί δημοφιλή τόπο λατρείας των Ινδουιστών. Αντί όμως για ένα ακόμα συμβατικό ντοκιμαντέρ με εξωτικό φόντο, οι σκηνοθέτες επιβιβάζονται στο τελεφερίκ που μεταφέρει τους προσκυνητές στον ιερό τόπο και καταγράφουν τις εμπειρίες των επιβατών μέσα από 11 διαδρομές γεμάτες εκπλήξεις, νοσταλγικές αναπολήσεις αλλά και νεκρική σιγή! Στις 9. Αθηνάς 12, Μοναστηράκι, 3ος όροφος. 
Στο Zp87, το τρίο του Μάρκου Χαϊδεμένου, τον οποίο συνοδεύει ο Κώστας Πατσιώτης στο κοντραμπάσο και ο Βασίλης Ποδαράς στα τύμπανα, ερμηνεύει συνθέσεις του Μάρκου Χαϊδεµένου όπως και άλλες πρωτότυπες jazz συνθέσεις ή διασκευές.Στις 9, Ζωοδόχου Πηγής 87, Εξάρχεια.
Στη συνέχεια του Yuria Festival, στις 9 εμφανίζονται οι Ice Eyes στο Vinyl Microstore. Διδότου 34, Εξαρχεια.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...