30/11/14

Οι Φωτογραφιες που δεν ειδες χθες...


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευλογεί τον Πάπα Φραγκίσκο κατά τη διάρκεια δοξολογίας στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Κωνσταντινούπολη. Ο Ποντίφικας έφτασε στην Κωνσταντινούπολη, κύριο σταθμό της περιοδείας του στην Τουρκία, αφού προηγουμένως είχε πραγματοποιήσει μονοήμερη επίσκεψη στην Άγκυρα.


Παιδιά παίζουν σε καρουζέλ σε χριστουγεννιάτικο παζάρι στο Βερολίνο.


Μια παρέα νέων τραβά φωτογραφίες δίπλα από τις «Ομπρέλες» του Γιώργου Ζογγολόπουλου στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης.


 Νεκροί από τα πυρά αστυνομικών έπεσαν οι τρεις δράστες της σημερινής επίθεσης εναντίον ξενώνα φιλοξενίας για εργαζόμενους σε διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις στην αφγανική πρωτεύουσα Καμπούλ, κατά την οποία τουλάχιστον δύο πολίτες έχασαν τη ζωή τους. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας οι δράστες εισέβαλαν στα γραφεία αφού προηγουμένως πέταξαν χειροβομβίδες εναντίον των φρουρών ασφαλείας.


 Ο Γιου Σιαόγιου και η Τζιν Γιανγκ από την Κίνα σε στιγμιότυπο από το ελεύθερο πρόγραμμα που παρουσίασαν στο πλαίσιο του τουρνουά καλλιτεχνικού Πατινάζ NHK Trophy που διεξάγεται στην Οσάκα της Ιαπωνίας. Το ζευγάρι κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.


Τουλίπες με σταγόνες από την απογευματινή βροχή στη Νεμέα.


Στιγμιότυπο από την αναπαράσταση της Μάχης του Αούστερλιτς που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Σλάβκοφ Μπρνα της Τσεχίας με αφορμή τη συμπλήρωση 209 ετών από τη μεγάλη νίκη του Ναπολέοντα επί του ρωσοαυστριακού στρατού στις 2 Δεκεμβρίου. Η μάχη, γνωστή και ως Μάχη των Τριών Αυτοκρατόρων αποτελεί ένα «αριστούργημα» της πολεμικής τέχνης και μελετάται σε πολλές στρατιωτικές σχολές ανά τον κόσμο. 


 Ηθοποιοί συμμετέχουν στα γυρίσματα ταινίας μικρού μήκους σε πρώην στρατιωτικό εργοστάσιο στο Πεκίνο, το οποίο αποτελεί πλέον χώρο φιλοξενίας καλλιτεχνικών δρώμενων.


 Σε κλοιό διαδηλωτών βρέθηκαν πολλά καταστήματα κατά τη χθεσινή ημέρα των εκπτώσεων της «Μαύρης Παρασκευής» στις ΗΠΑ, καθώς εκατοντάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη παραπομπή σε δίκη του αστυνομικού που σκότωσε τον 18χρονο Μάικλ Μπράουν. Ακτιβιστές δήλωσαν πως ενθαρρύνουν ένα μποϊκοτάζ των εκπτώσεων της «Μαύρης Παρασκευής» για να τονίσουν την αγοραστική δύναμη των Αφροαμερικανών. Στη Νέα Υόρκη, περισσότεροι από 200 άνθρωποι επιχείρησαν να εμποδίσουν τα ψώνια των καταναλωτών οργανώνοντας μια διαμαρτυρία μπροστά από το κατάστημα Macy's (στη φωτογραφία). Η πορεία τους εισήλθε στο ισόγειο του καταστήματος, όπου προσωπικό και πελάτες τους κοιτούσαν με καταφανή έκπληξη.


 Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος (Α) και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mεβλούτ Τσαβούσογλου κοιτούν την φωτογραφία υπογραφής του ελληνοτουρκικού συμφώνου φιλίας από τους Ελ. Βενιζέλο και Κεμάλ Ατατούρκ, σε στιγμιότυπο από τη συνάντησή τους στην Άγκυρα. Νέο μήνυμα στην Τουρκία για τις προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ έστειλε ο κ. Βενιζέλος, στις κοινές δηλώσεις μετά τη συνάντηση, κάνοντας, μεταξύ άλλων, λόγο για προσβολή των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

  
«Μένει η μελέτη και δουλειά από δω και πέρα, για να εξηγήσουμε τι εντόπισε η αρχαιολογική σκαπάνη» ανέφερε η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, Κατερίνα Περιστέρη (στη φωτογραφία με την Άννα Παναγιωταρέα), η οποία τόνισε: «Ας χαρούμε το μνημείο. Υπομονή για τις απαντήσεις», κατά τη διάρκεια των επιστημονικών ανακοινώσεων για τις ανασκαφικές εργασίες στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη, σήμερα στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού.
Το νέο στοιχείο που παρουσιάστηκε σήμερα είναι πως ενώ στον κυρίως θάλαμο δεν βρέθηκαν καθόλου κτερίσματα, στους άλλους χώρους ήρθαν στο φως ευρήματα, όπως νομίσματα του 2ου αιώνα και αγγεία, τα οποία περνούν από τις διαδικασίες καθαρισμού και συντήρησης και θα παρουσιαστούν. Επίσης, υπάρχει αρκετό υλικό κεραμικής που θα μελετηθεί, σύμφωνα με δήλωση της κας Περιστέρη.


Τα πρόσωπα των πολιτών που έχουν συγκεντρωθεί έξω από ανθοπωλείο στην Τούμπα καθρεφτίζονται στη βιτρίνα του καταστήματος. Ένας άνδρας οπλισμένος με καραμπίνα εισέβαλε νωρίς το πρωί σε ανθοπωλείο στη Θεσσαλονίκη και αφού πυροβόλησε στο πρόσωπο την σύζυγό του, που εργαζόταν εκείνη την ώρα στο κατάστημα, ταμπουρώθηκε στο εσωτερικό του.  Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και κατέβαλε προσπάθειες να πειστεί ο ένοπλος να παραδώσει το όπλο του. Δύο ώρς μετά και κατόπιν αστυνομικής επιχείρησης ο δράστης συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

ΠΗΓΗ: naftemporiki



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...