24/11/14

Μεγάλο άνοιγμα ψηφοδελτίων προανήγγειλε ο Τσίπρας

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης





Την κινητοποίηση του κόσμου, αλλά και στρατηγική έντιμων, καθαρών, πλην όμως ανοιχτών πλειοψηφιών, προκειμένου να μην επιτευχθεί η πλειοψηφία των 180 βουλευτών για την προεδρική εκλογή, προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Χωρίς να γινόμαστε πλυντήριο, θα συγκροτήσουμε σε αξιόπιστη βάση, με προγραμματικούς όρους, έντιμα και ανοιχτά, όχι κάτω από το τραπέζι, ένα νέο πλειοψηφικό μπλοκ πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στους Γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών και του Οργανωτικού Γραφείου του κόμματός του και τόνισε: «Δεν είναι δυνατό να θεωρούμε ότι έχουν θέση δίπλα μας μόνο όσοι ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ του 4%, αλλά πρέπει να φτιάξουμε ένα πλατύ μέτωπο και να πάρουμε το 40 ή το 45%».

Το Σαββατοκύριακο, μάλιστα, υπήρξε ομοβροντία δηλώσεων και παρεμβάσεων κορυφαίων στελεχών, κοντά στον Πρόεδρο του κόμματος, υπέρ του ανοίγματος των ψηφοδελτίων και επίτευξης μεγάλων συμμαχιών.

Μεταξύ αυτών ο Γιάννης Δραγασάκης, που μίλησε στο Ινστιτούτο Levy, ο Γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Βίτσας που χαιρέτισε στο Συνέδριο των ΑΝΕΛΛ, ο Γραμματέας της ΚΟ Νίκος Βούτσης με τη συνέντευξή του στη Realnews, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς με άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Στην ίδια κατεύθυνση και το κύριο άρθρο της «Κυριακάτικης Αυγής», συντάκτης του οποίου φέρεται ο διευθυντής της εφημερίδας Νίκος Φίλης.

Συνάντηση με Κουβέλη-Ανοιχτό το ενδεχόμενο προεκλογικής συνεργασίας με ΔΗΜΑΡ
Στην Κουμουνδούρου υποδέχτηκαν με ικανοποίηση τη συνέντευξη του Φώτη Κουβέλη προχθές Σάββατο με την οποία όχι απλώς δήλωσε θετικός σε μια συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο προεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, με την ΔΗΜΑΡ να διατηρεί σε κάθε περίπτωση την πολιτική και οργανωτική της αυτοτέλεια.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Real.gr αρχές Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί και η καλά προετοιμασμένη στο παρασκήνιο συνάντηση του Φώτη Κουβέλη με τον Αλέξη Τσίπρα.

Κλείνει η συμφωνία με τους 5 ανεξάρτητους-Υπέρ Μπόλαρη ο Ν. Παππάς
Θέμα ημερών είναι και η δημόσια… οριστικοποίηση της συμφωνίας ένταξης στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ πέντε τουλάχιστον ανεξάρτητων βουλευτών. Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για τον Οδυσσέα Βουδούρη, που επιθυμεί να είναι υποψήφιος στη Β΄ Αθηνών, τον Θεόδωρο Παραστατίδη στο Κιλκίς, τη Θεοδώρα Τζάγκρη στην Πέλλα, ενώ επισημοποιείται και η συνεργασία με τον Μάρκο Μπόλαρη. Ο Μ. Μπόλαρης, με συνέντευξή του χθες στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» τάχθηκε υπέρ της συνέργειας των προοδευτικών δυνάμεων, βασικός κορμός των οποίων, όπως είπε, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι πολύ θετική η δήλωση του Μάρκου Μπόλαρη» σχολίασε ο Νίκος Παππάς, δρομολογώντας ουσιαστικά τις εξελίξεις.

Ασυμβίβαστη η θέση του Γραμματέα και του υποψηφίου βουλευτή
Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση των Γραμματέων των Νομαρχιακών Επιτροπών του κόμματος που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι βουλευτές.

«Όσοι από εσάς θέλετε να είστε ή πρέπει να είστε υποψήφιοι βουλευτές να δώσετε τη θέση σας σε κάποιον/α άλλον/η που πρέπει να αναλάβει αυτήν την κρίσιμη θέση. Είναι ασυμβίβαστο. Και ταυτόχρονα θεωρώ ότι τα κριτήρια για τη διαμόρφωση των ψηφοδελτίων πρέπει να είναι κριτήρια αρχών και προσφοράς και κυρίως εντιμότητας, όχι κριτήρια σεχταριστικά και βεβαίως θα πρέπει να γίνουν μέσα από συλλογικές διαδικασίες», είπε χαρακτηριστικά.

Αιχμές για αρνητικά φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στηλίτευσε διάφορα αρνητικά φαινόμενα που παρατηρούνται τελευταία στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως είχε πράξει με τη συνέντευξή του στη Realnews και ο Νίκος Βούτσης.

«Πρέπει να δημιουργήσουμε και την αίσθηση ότι δεν είναι και το πιο σημαντικό στην οργανωμένη ζωή ενός αριστερού ανθρώπου το αν θα εκλεγεί ή όχι βουλευτής» τόνισε με νόημα, ενώ επεσήμανε: «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε το επόμενο διάστημα οι οργανώσεις μας να γίνουν πεδίο αντιπαράθεσης ομάδων συμφερόντων στο όνομα του τάδε υποψήφιου ή του δείνα υποψήφιου».
ΠΗΓΗ: Real 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...