19/11/14

Βρέχει σοβάδες, κινδυνεύουν μαθητές



Οι πιστοί κάνουν το σταυρό τους ενώ οι ορθολογιστές κάνουν λόγο για τύχη.
 

Όλοι όμως είναι σοκαρισμένοι και ταυτόχρονα έξαλλοι με την εικόνα που αντίκρισαν μόλις μπήκαν στην Ε΄ τάξη του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Βαρβάρας.
 
Κομμάτι σοβά δυο τετραγωνικών μέτρων είχε ξεκολλήσει από το ταβάνι και είχε πέσει πάνω στα θρανία. Αν εκείνη την ώρα οι μαθητές δεν έλειπαν από την αίθουσα επειδή έκαναν στο αμφιθέατρο πρόβα για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τότε θα είχαμε θρηνήσει θύματα.

 
Ο σοβάς που έπεσε δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Σοβάδες «έβρεξε» και σε άλλες αίθουσες ευτυχώς όμως ήταν καλοκαίρι και το σχολείο ήταν κλειστό.


Οι γονείς φωνάζουν εδώ και χρόνια για τα φουσκωμένα από την υγρασία ταβάνια που κρέμονται απειλητικά πάνω από τα κεφάλια 220 μαθητών, χωρίς ωστόσο να βρουν ευήκοα ώτα.  

Το σχολείο δεν έχει απλώς κακοτεχνίες. Είναι χτισμένο δίπλα από τον πεζόδρομο Δούσμανη γνωστό στους μεγαλύτερους ως… ρέμα Δούσμανη.
Ακόμα όμως και αυτή η επιλογή, να χτιστεί ένα σχολείο πάνω σε ένα μπαζωμένο ρέμα, θα μπορούσε να είναι κάτω από προϋποθέσεις μια κακή και όχι εγκληματική επιλογή.
 


Αρκεί να είχε κατασκευαστεί μια αποστραγγιστική τάφρος που θα διοχέτευε τα νερά της βροχής που κατεβαίνουν από το όρος Αιγάλεω στο δίκτυο των ομβρίων και ένα τοιχίο αντιστήριξης. 


Οι γονείς όλα αυτά τα χρόνια έχουν γίνει «μπαλάκι» μεταξύ Δήμου και ΟΣΚ για το ποιος έχει την ευθύνη υλοποίησης αυτού του έργου.
 
Στο Δήμο τους έλεγαν ότι είναι υπεύθυνοι για τα «μικρά» έργα και ότι για τα «μεγάλα» έργα είναι υπεύθυνος ο ΟΣΚ.


Τελικά οι επισκευές μαζεύτηκαν, έγιναν πολλές και οι γονείς πήραν πέρυσι τη διαβεβαίωση ότι το «μεγάλο» πλέον έργο θα υλοποιηθεί από τον ΟΣΚ.

Όταν όμως στην αρχή της σχολικής χρονιάς είδαν ότι δεν είχε γίνει καμία ενέργεια και αναζήτησαν την τύχη του, διαπίστωσαν ότι ήταν ακόμα στα στάδιο… της μελέτης.


Η προχθεσινή πτώση των σοβάδων ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο Δήμος έστειλε συνεργείο και αφαίρεσε τους σοβάδες της οροφής αλλά μόνο αυτής της τάξης.


Οι γονείς ζητούν το αυτονόητο: να είναι ασφαλή τα παιδιά τους όταν βρίσκονται στο σχολείο. Γι΄ αυτό και αποφάσισαν ομόφωνα από την Τρίτη 18 Νοεμβρίου, και για όσο χρειαστεί, να απέχουν τα παιδιά τους από τα μαθήματα.


Είναι λυπηρό να γίνεται ένα σχολείο γνωστό γιατί το κλείνει η αδιαφορία της Πολιτείας. Και γίνεται ακόμα πιο λυπηρό γιατί το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας έχει να επιδείξει πλούσιο εκπαιδευτικό έργο από δασκάλους και διευθυντές που αγαπάνε τη δουλειά τους.






ΠΗΓΗ: 360pedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...