21/11/14

ΒΙΒΛΙΑ που μιλάνε στην ΓΚΑΝΑ



Μεγάλο αριθμό φορητών συσκευών Talking Book θα χρησιμοποιήσουν η Literacy Bridge (εταιρεία ανθρωπιστικής τεχνολογίας), η UNICEF και η ARM, προκειμένου να παρέχουν εκπαίδευση πάνω σε θέματα υγείας σε ανθρώπους που ζουν υπό συνθήκες ακραίας φτώχειας στη Γκάνα.

Η ανακοίνωση της συμφωνίας, διαρκείας ετών, έγινε με την ευκαιρία της συνάντησης της γενικής συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν πρωτοποριακές προσεγγίσεις για να καταστεί πραγματικότητα το όραμα της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Όπως προβλέπεται, σε πρώτη φάση θα εξυπηρετηθούν 40.000 άνθρωποι, με τη φιλοδοξία αυτός ο αριθμός να διπλασιαστεί μέσα σε ένα έτος.

Τα Talking Books αναπτύχθηκαν το 2007 από τη Literacy Bridge για να παρέχουν σε ανθρώπους οι οποίοι δεν ήξεραν να διαβάζουν πρόσβαση μέσω ηχητικών αρχείων σε συνεντεύξεις, τραγούδια και έργα σχετικά με θέματα υγείας και γεωργίας.

Η συνεργασία αυτή αναμένεται να επεκτείνει το Health Behavior Change Program της Literacy Bridge προκειμένου να εξυπηρετεί 50 από τις πιο φτωχές κοινότητες της Γκάνας.

Θα εξεταστεί η επίδραση του προγράμματος όσον αφορά στην αλλαγή μιας ποικιλίας συμπεριφορών και αντικειμένων, όπως η πρόληψη και η περίθαλψη ασθενών με Έμπολα και χολέρα, η αντιμετώπιση της διάρροιας σε παιδιά, ο θηλασμός μέσα στους πρώτους έξι μήνες της ζωής ενός παιδιού, ο εντοπισμός και η διαχείριση φυτειών που πάσχουν από ασθένειες, η δημιουργία και η χρήση φυσικών λιπασμάτων, η σημασία της φύτευσης σπόρων σε γραμμές αντί για σωρούς κ.α.


«Το πρόγραμμα Talking Book της Literacy Bridge αποτελεί μία καινοτόμα χρήση χαμηλού κόστους φορητής τεχνολογίας για τον επηρεασμό σημαντικών συμπεριφορών που έχουν επιπτώσεις στις ζωές και τις ευκαιρίες των πιο ευάλωτων και αποκομμένων παιδιών» δήλωσε η Σούζαν Ναμόντο Νγκόνγκι, εκπρόσωπος της Γκάνας στη UNICEF.

«Χαιρόμαστε που συνεργαζόμαστε στο Behavior Change Program εξαιτίας των δυνατοτήτων του να βοηθήσει άμεσα δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, που είναι δύσκολο να προσεγγιστούν εξαιτίας αναλφαβητισμού, έλλειψης ηλεκτρισμού και γεωγραφικής απομόνωσης».
Το μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής στήριξης για το πρόγραμμα, ύψους 750.000 δολαρίων, παρέχεται από την ARM και τη UNICEF.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...