20/11/14

Στη Δικαιοσύνη ο Γιώργος Καρατζαφέρης

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Την παραπομπή του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη στη Δικαιοσύνη, για ανειλικρινή δήλωση πόθεν έσχες αποφάσισαν χθες ομόφωνα, μετά από μαραθώνια συνεδρίαση τα μέλη της επιτροπής πόθεν έσχες της Βουλής, μετά την εξέταση του πορίσματος που τους κατέθεσαν οι ορκωτοί λογιστές.
Παράλληλα, επιστολή θα σταλεί και προς το Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να γίνει καταλογισμός της παράνομης κτηθείσας περιουσίας, που συνιστά αδικαιολόγητο πλουτισμό, με στόχο την επιστροφή στο Δημόσιο του ποσού ύψους 1,6 εκατομμυρίων ευρώ που πιστώθηκαν στην Catalina Ltd.

Υπενθυμίζεται ότι πέραν από την μη δήλωση των δύο εξωχώριων εταιριών Catalina Ltd και Homeric Ltd, παρά μόνο δύο φορές στο παρελθόν, που στοιχειοθετεί την κατηγορία για «αναληθές πόθεν έσχες», στο μεταξύ έχει ποινικοποιηθεί με νόμο που ψήφισε η Βουλή το 2010 και η ίδια η συμμετοχή πολιτικού προσώπου σε off shore εταιρία, ενώ σύμφωνα με δικαστικούς που μετείχαν στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, προκύπτει και το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος από παράνομη δραστηριότητα.

Αναλυτικότερα, ενημέρωσαν τα μέλη της επιτροπής πως τα τρία εμβάσματα ύψους 1,6 εκατομμυρίων ευρώ από την εταιρία εξοπλιστικών Κεστρέλ, δεν ήταν δάνειο, αλλά αποτέλεσμα αθέμιτης συναλλαγής.

Την ίδια ώρα, βουλευτής – μέλος της επιτροπής, ισχυρίζεται ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης είναι μέτοχος και τρίτης εξωχώριας εταιρίας, με το όνομα Deckrock Ltd, πράγμα που αποδίδει σε πληροφορίες που προκύπτουν από την έρευνα του βρετανικού μητρώου εταιριών.

Παραπομπή και των Αρ.Τσιμπλάκου και Τ.Χυτήρη


Στο μεταξύ, η επιτροπή πόθεν έσχες αποφάσισε την παραπομπή και δύο πρώην υπουργών, του Αριστείδη Τσιμπλάκου (ΝΔ) και του Τηλέμαχου Χυτήρη (ΠΑΣΟΚ), καθώς οι ελεγκτές εντόπισαν διαφορές που ξεπερνούν το επιτρεπτό όριο των 40.000 ευρώ μεταξύ των εισοδημάτων και των καταθέσεων στα πόθεν έσχες τους.
 

Εξηγήσεις ζητούνται από Κωνσταντόπουλο-Γιαννάκου

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής τετράωρης συνεδρίασης , εξετάστηκαν ακόμα οι περιπτώσεις του Νίκου Κωνσταντόπουλου και της Μαριέττας Γιαννάκου.
Αποφασίστηκε να κληθούν να δώσουν περαιτέρω εξηγήσεις, μετά τα ευρήματα του ελέγχου που θέλουν το πόθεν έσχες του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το 2002 να μη δικαιολογεί ποσό 68.000 ευρώ, με τον ίδιο πάντως να προσκομίζει απόδειξη σχετικού δανείου που έλαβε από το κόμμα και την κ. Γιαννάκου να αδυνατεί σε δήλωση πόθεν έσχες της στο παρελθόν να δηλώσει μεταβολές στην περιουσιακή της κατάσταση, πράγμα που αποδίδεται στο γεγονός ότι βρισκόταν σε διάσταση με τον πρώην σύζυγό της εκείνη την εποχή.

Η διάρκεια της συνεδρίασης χθες, πάντως, οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι τις πρώτες ώρες υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση λόγω των «παραπόνων» μελών της επιτροπής για το έργο των υπευθύνων στον πρόσφατο αναδρομικό έλεγχο πόθεν έσχες για όλα τα πολιτικά πρόσωπα από το 1974 ως το 2012.

Ειδικότερα, δεν ήταν λίγοι όσοι υποστήριζαν ότι οι ορκωτοί λογιστές που ανέλαβαν το συγκεκριμένο έργο έναντι 800.000 ευρώ, όφειλαν να έχουν εντοπίσει τις εξωχώριες εταιρίες του Γιώργου Καρατζαφέρη.



Πηγή: Real.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...