26/11/14

Οι φωτογραφίες που δεν είδατε χθες...




Μία γιγαντιαία μωβ κορδέλα τοποθετείται έξω από τα τείχη της Άβιλα στην Ισπανία με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Σύρος μετανάστης βρίσκεται ξαπλωμένος στο πεζοδρόμιο, ενώ περαστικοί διαβάζουν πανό με τα αιτήματα των Σύρων μεταναστών, στο Σύνταγμα. Οι Σύροι που ζουν στην Αθήνα ζητούν να τους αναγνωριστεί το καθεστώς του πρόσφυγα, ενώ μεγάλος αριθμός από τους διαμαρτυρόμενους έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας από τη Δευτέρα.
Επεισόδια και ταραχές ξέσπασαν στην πόλη Φέργκιουσον μετά την ανακοίνωση της απόφαση του σώματος των ενόρκων να μην παραπεμφθεί σε δίκη ο αστυνομικός Ντάρεν Ουίλσον, που στις 9 Αυγούστου σκότωσε τον άοπλο 18χρονο Αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν. «Δεν υπάρχει δικαιοσύνη, δεν υπάρχει ειρήνη», φώναζαν οι διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους του Φέργκιουσον. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων, γεγονός που διέψευσε η αστυνομία για να αντιτείνει ότι αστυνομικοί έγιναν στόχος επίθεσης με βόμβα μολότοφ.
Ένα ζευγάρι φωτογραφίζεται κάτω από τα χριστουγεννιάτικα φώτα στο Κιου Γκάρντενς στο δυτικό Λονδίνο.

Εργάτες απομακρύνουν τα οδοφράγματα από την Μονγκ Κοκ στο κέντρο του Χονγκ Κονγκ. Οι δικαστικοί επιμελητές εφαρμόζουν τη δικαστική απόφαση κατά των διαδηλωτών με την οποία επιβάλλεται η απομάκρυνση των οδοφραγμάτων στο κέντρο της πόλης, έπειτα από τις έντονες συγκρούσεις της αστυνομίας με φιλοδημοκρατικούς διαδηλωτές.

Μαθητές πηγαίνουν στο σχολείο στριμωγμένοι μέσα σε ένα παραδοσιακό ταξί στην πόλη Ahmedabad της δυτικής Ινδίας.
Στην Αθήνα διαδηλώνουν σήμερα κτηνοτρόφοι από πολλές περιοχές της χώρας. Αυτήν την ώρα βρίσκονται έξω από το κτήριο του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην Πλατεία Βάθη. Εκπρόσωποί τους θα θα συναντηθούν με τον υπουργό Γιώργο Καρασμάνη, στον οποίοο θα θέσουν ζητήματα του κλάδου τους, όπως η εξισωτική αποζημίωση, ο καταρροϊκός πυρετός, οι βοσκότοποι,  η νέα ΚΑΠ, το πρόγραμμα της βιολογικής κτηνοτροφίας αλλά και οι άδειες ίδρυσης και λειτουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.
Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε ξύλινους σταυρούς σε κεντρικό δρόμο στο Ναϊρόμπι. Με αυτό τον τρόπο θέλησαν να τιμήσουν την μνήμη όσων σκοτώθηκαν από αστυνομικές και παρακρατικές επιθέσεις κατά την διάρκεια διαδηλώσεων του κινήματος #OccupyHarambeeAve. Η αστυνομία προσπάθησε να τους διαλύσει με δακρυγόνα ενώ αυτοί φώναζαν συνθήματα όπως «Πρόεδρε σταμάτα τις δολοφονίες», έξω από το γραφείο του Ουχούρου Κενυάτα.

Ιατρικό προσωπικό με προστατευτικές στολές μεταφέρουν με ειδικό φορείο τον Ιταλό γιατρό που προσβλήθηκε από τον ιό Εμπολα στη Σιέρα Λεόνε, κατά την άφιξή του στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Pratica di Mare, στη Ρώμη. Ο γιατρός, που είναι ο πρώτος Ιταλός που προσβάλλεται από τον ιό Εμπολα, έφθασε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Πράτικα ντι Μάρε, 30 χλμ. νοτίως της Ρώμης, με στρατιωτικό αεροσκάφος που είχε ναυλωθεί για το σκοπό αυτό.
Με αναφορές στον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, ο πάπας Φραγκίσκος κάλεσε από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, την Ευρωπαϊκή Ένωση να εργαστεί για την οικοδόμηση μιας Ευρώπης που «δεν θα ασχολείται μόνο με την οικονομία, αλλά κυρίως με την "ιερότητα του κάθε ανθρώπου γύρω από τις αιώνιες αξίες"». «Η Ευρώπη χρειάζεται φροντίδα, να υπερασπίζεται και να προστατεύει τον κάθε άνθρωπο, κάθε άνδρα και γυναίκα» τόνισε ο ποντίφηκας μέσα σε θυελλώδη χειροκροτήματα.

Το φως του απογευματινού ήλιου φωτίζει τα κίτρινα φύλλα των αγριοκαρυδιών στις όχθες του Ληθαίου στην πόλη των Τρικάλων
Ένας διαδηλωτής κάθεται μπροστά από μία φωτιά σε δρόμο του Όκλαντ στην Καλιφόρνια, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης μετά τη δικαστική απόφαση για τον αστυνομικό που στις 9 Αυγούστου σκότωσε τον άοπλο 18χρονο Αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν. Την απόφαση να μην ασκηθούν διώξεις κατά του αστυνομικού από το Μιζούρι των ΗΠΑ, ο οποίος στις 9 Αυγούστου σκότωσε τον 18χρονο άοπλο Αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν ανακοίνωσε σήμερα το δικαστήριο της πόλης Σεντ Λιούις.

Οι απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών κρατούν πανό και φωνάζουν συνθήματα μπροστά από τη Βουλή. Οι 595 καθαρίστριες πραγματοποιούν πορεία αλληλεγγύης με αφορμή την 25η Νοέμβρη, παγκόσμια μέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, για την υποστήριξή σε γυναίκες θύματα βίας στο δρόμο, στην οικογένεια, στην δουλειά και έχουν καλέσει όλες τις γυναίκες στο Σύνταγμα, για περπατήσουν μαζί 595 κόκκινα βήματα.
Ρώσοι ναυτικοί στέκονται προσοχή μπροστά από πολεμικό πλοίο Μιστράλ σε ναυπηγείο της περιοχής Σαιν Ναζαίρ στη Δυτική Γαλλία. Η κυβέρνηση ανέβαλλε επ' αόριστον την παράδοση των δύο πρώτων Μιστράλ στην Μόσχα εξαιτίας της κρίσης που έχει ξεσπάσει στην Ουκρανία, για την οποία θεωρεί υπεύθυνο τον Βλαντιμίρ Πούτιν.


ΠΗΓΗ: naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...