25/11/14

Οι φωτογραφίες που δεν είδατε χθες...

Απεργία πείνας ξεκίνησαν το πρωί οι Σύροι πρόσφυγες που παραμένουν για έκτη ημέρα στο Σύνταγμα, ζητώντας να τους δοθεί άσυλο και στέγη.  Όλοι τους έχουν κλείσει τα στόματά τους με μονωτικές ταινίες και καταγγέλλουν αδράνεια από την πλευρά της Πολιτείας.  Οι περίπου 200 Σύροι πρόσφυγες ζητούν ακόμη να τους παρασχεθεί ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με δεδομένο ότι αρκετοί αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και κυρίως τα παιδιά.

Γυναίκα, που έχει εγκαταλείψει τη Μοσούλη λόγω της βίας των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, βρίσκεται στη Νατζάφ, νότια της Βαγδάτης.
Ακτιβίστρια της οργάνωσης Fenen διαδηλώνει στον Καθεδρικό Ναό του Στρασβούργου, κρατώντας την Ευρωπαϊκή σημαία, ενόψει της άφιξης του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος αύριο θα μιλήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στη στήθος της έχει γράψει «anti Secular Europe», δηλαδή «μη Κοσμική Ευρώπη».

Μαθητές τρώνε το μεσημεριανό τους, έξω από ένα δημοτικό σχολείο στο χωριό Τονγκουάν, στην επαρχία Γκουιτζού. Σύμφωνα με το διευθυντή του δημοτικού, στο σχολείο υπάρχει τραπεζαρία διαθέσιμη όμως οι μαθητές προτιμούν να τρώνε έξω καθώς η αίθουσα φωτίζεται αμυδρά.

Φθινοπωρινή ημέρα στο δυτικό Αυστριακό χωριό Σίδελντ, δυτικά του Ίνσμπρουκ.
 
Κατεστραμμένα σπίτια στο Γκάλβεστον του Τέξας μετά το χτύπημα του τυφώνα Άικ.

Δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής για πέμπτη συνεχή νύχτα στην πόλη Σεν Λούις των ΗΠΑ, ζητώντας την απαγγελία κατηγοριών κατά του αστυνομικού Ντάρεν Ουίλσον που σκότωσε στις 9 Αυγούστου τον 18χρονο άοπλο μαύρο Μάικλ Μπράουν στο Φέργκιουσον. Η τοπική κοινωνία βρίσκεται εν αναμονή της απόφασης του σώματος των ενόρκων, έως το τέλος της εβδομάδας, για τη δίωξή του ή μη.

Νεογέννητο τιγράκι σε θερμοκοιτίδα στο πάρκο άγριας ζωής στο Κουνμίνγκ, στην επαρχία Γιουνάν. Σύμφωνα με τη διεύθυνση του πάρκου, το νεογέννητο στάλθηκε σε θερμοκοιτίδα για παρακολούθηση, λόγω προβλημάτων υγείας.

Ιρακινοί Σιίτες μαχητές ποζάρουν στο φωτογραφικό φακό με τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους, την οποία κατέβασαν από το μέτωπο της πρώτης γραμμής στην Τζαλάουλα, στην επαρχία Ντιγιάλα. Οι Ιρακινές δυνάμεις δήλωσαν ότι επανέκτησαν τον έλεγχο δύο πόλεων βόρεια της Βαγδάτης, οι οποίες αποτελούσαν φρούρια των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, ανοίγοντας τον κεντρικό δρόμο από την πρωτεύουσα προς το Ιράν.

Άντρες νοσηλεύονται σε στρατιωτικό νοσοκομείο στην Καμπούλ, μετά τον τραυματισμό τους στην επίθεση αυτοκτονίας σε αγώνα βόλεϊ την Κυριακή, στην επαρχία Πάκτιτα, στο ανατολικό Αφγανιστάν. Ο καμικάζι παρεισέφρησε στους θεατές κατά τη διάρκεια ενός τουρνουά βόλεϊ και πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, σκορπώντας τον θάνατο. Πάνω από 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 60 τραυματίστηκαν.

Ένα αγόρι βγάζει φωτογραφία μπροστά από ενα χριστουγεννιάτικο δέντρο, φτιαγμένο από κούκλες του γνωστού Ιαπωνικού χαρακτήρα manga Doraemon, σε ένα εμπορικό κέντρο στη Σιγκαπούρη.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέι, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόβ, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Τζαβάντ Ζαρίφ, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ - Βάλτερ Σταϊνμάγερ, ο Γάλλος υπουργ'ος Εξωτερικών Λορέντ Φαμπιούς, η διαπραγματεύτρια της ΕΕ Κάθριν Άστον και ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι ετοιμάζονται να ποζάρουν στο φωτογραφικό φακό, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στη Βιέννη. Η καταληκτική ημερομηνία για την επίτευξη συμφωνίας επί του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, μεταξύ της Τεχεράνης και των 5+1 μεγάλων δυνάμεων τέθηκε εκ νέου για τα τέλη Ιουνίου του 2015, μετά τη λήξη των συνομιλιών της Βιέννης χωρίς αποτέλεσμα.

Εργαζόμενοι στο NHS (το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μεγ. Βρετανίας) πραγματοποίησαν σήμερα, Δευτέρα 24 Νοεμβρίου, στάση εργασίας 4 ωρών ζητώντας αυξήσεις στους μισθούς τους. Στις κινητοποιήσεις πήραν μέρος εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σύμφωνα με τα συνδικάτα και περισσότεροι από 10.000 στην Αγγλία, σύμφωνα με τη διεύθυνση του NHS.
Αιτία για τη σημερινή στάση εργασίας ήταν η άρνηση του υπουργού Υγείας Τζέρεμι Χαντ να αυξήσει κατά 1% τους μισθούς των εργαζόμενων στον τομέα της υγείας. Σύμφωνα με το υπουργείο, ο προϋπολογισμός δεν επιτρέπει μια τέτοια αύξηση, εκτός αν περικοπούν θέσεις εργασίας.




ΠΗΓΗ: naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...