27/11/14

Οι φωτογραφίες της ημέρας


 
Πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης κατά την διάρκεια 24ωρης πανελλαδικής γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ενάντια στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και στις προβλέψεις του νέου προϋπολογισμού.

  Εργαζόμενος επισκευάζει κοντέινερ σε ένα εργοτάξιο ενός κέντρου προσφύγων, για τη στέγαση αιτούντων ασύλου, στην περιοχή Κεπένικ του Βερολίνου. Έξι νέα κέντρα στέγασης προσφύγων σχεδιάζονται να χτιστούν στο Βερολίνο.

 Πρόβατα μπροστά στον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας βοσκών κατά της προστασίας των λύκων στη Γαλλία. Γάλλοι βοσκοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση με 250 πρόβατα στο κέντρο του Παρισιού, διαμαρτυρόμενοι κατά του «Σχεδίου Λύκος» της Γαλλικής κυβέρνησης, το οποίο θεσπίστηκε με σκοπό την προστασία των λύκων.

 Εργαζόμενες ελέγχουν την ποιότητα των παπουτσιών, σε ένα εργοστάσιο υποδημάτων στη Τζακάρτα, στην Ινδονησία. Σύμφωνα με την Ένωση Ειδών Υπόδησης της Ινδονησίας, η βιομηχανία υποδημάτων αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παράγοντες στήριξης του μεταποιητικού τομέα της χώρας καθώς και ανάπτυξης θέσεων εργασίας και εσόδων. Η αξία των εξαγωγών παπουτσιών για το 2014 υπολογίζεται σε 4 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένη κατά 5% σε σχέση με το 2013.

 Μέλος της Εθνοφρουράς μπροστά από το Αστυνομικό Τμήμα του Φέργκιουσον, στο Μιζούρι, ενώ χιόνι έχει ξεκινήσει να πέφτει στην περιοχή. Πιο ήρεμα ήταν τα πνεύματα την περασμένη νύχτα, παραμονή της γιορτής των Ευχαριστιών, στους δρόμους του Φέργκιουσον, έπειτα από τις ταραχές που ξέσπασαν με αφορμή την απόφαση των ενόρκων να μην ασκηθεί δίωξη σε βάρος του αστυνομικού για τον φόνο του 18χρονου Μάικλ Μπράουν. Το κρύο και το χιόνι που πέφτει στο Φέργκιουσον πιθανολογείται ότι αποθαρρύνει τους διαδηλωτές.

 Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα απένειμε «χάρη» στη γαλοπούλα με το όνομα "Τσιζ", την παραμονή της γιορτής των Ευχαριστιών στο Λευκό Οίκο. Πρόκειται για μία τελετή που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στην προεδρική κατοικία εδώ και αρκετές δεκαετίες, αποτελώντας παράδοση για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το έθιμο αυτό ξεκίνησε επί προεδρίας του Τζ. Φ. Κένεντι και έκτοτε οι Αμερικανοί πρόεδροι απονέμουν χάρη σε μία ή δύο γαλοπούλες κάθε χρόνο την παραμονή των Ευχαριστιών.

 Κορίτσια της εθνικής μειονότητας Μιάο, φορώντας παραδοσιακές στολές, επιστρέφουν σπίτι μετά το σχολείο, στο χωριό Μπάσα στην Κονγκτζιάνγκ, στην επαρχία Γκουιζού. Το χωριό, είναι ένας παλιός οικισμός της εθνικής μειονότητας Μιάο, με πληθυσμό 2.200 άτομα, και θεωρείται ότι είναι η τελευταία εθνότητα της Κίνας στην οποία η κυβέρνηση έχει επιτρέψει την διατήρηση της κατοχής όπλων.

 Τουρίστες περπατούν με τις βαλίτσες τους στο άδειο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", στα Σπάτα.Ακυρώσεις 97 πτήσεων εσωτερικού και 65 πτήσεων εξωτερικού ανακοίνωσε η AEGEAN λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην πανεργατική κινητοποίηση. Παράλληλα, η Olympic Air ανακοίνωσε τη ματαίωση όλων των πτήσεων του δικτύου της (34).

 Στιγμιότυπο από την προετοιμασία για την 88η ετήσια παρέλαση της Γιορτής των Ευχαριστιών, στη Νέα Υόρκη.

 Ο Τσέχος γλύπτης Jiri Genzer, χαράζει ένα γλυπτό πάγου στο Φεστιβάλ Πάγου Disney Dreams, στο Άντβερπ, στο Βέλγιο. Μια χειμωνιάτικη χώρα των θαυμάτων, όπου πρωταγωνιστούν ορισμένοι από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες της Disney, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες του φετινού «Disney Dreams Ice Festival», στο Βέλγιο. Περίπου 60 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο συμμετέχουν στο φεστιβάλ, δημιουργώντας γλυπτά από περίπου 500 τόνους πάγου. Το φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του για το κοινό στις 29 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Ιανουαρίου 2015.

 Ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο συγχαίρει τον Αρσένι Γιατσένιουκ, για την επανεκλογή του στον πρωθυπουργικό θώκο από το νέο κοινοβούλιο της Ουκρανίας στην πρώτη του συνεδρίαση σήμερα. Συνολικά 341 βουλευτές εκ των 450 υπερψήφισαν την υποψηφιότητα Γιατσένιουκ προκειμένου να παραμείνει επικεφαλής της ουκρανικής κυβέρνησης, μία θέση που έχει αναλάβει έπειτα από την ανατροπή του πρώην προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς τον περασμένο Φεβρουάριο.

Παιδιά κρατούν σημαίες κατά τη διάρκεια πρόβας για την παρέλαση στο Οσόγκμπο, νοτιοδυτικά της Νιγηρίας, την παραμονή της ορκομωσίας του κυβερνήτη του Οσούν, Ογκμπένι Ραούφ Αρεγκμπεσόλα, για τη δεύτερη θητεία του.

 Παλαιστίνια δημοσιογράφος μιλάει στην κάμερα ενώ στέκεται σε ένα πλημμυρισμένο δρόμο, κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων στην πόλη της Γάζας. Αρχές της πολιτικής προστασίας ζήτησαν από τους κατοίκους περιοχής ανατολικά της Πόλης της Γάζας να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, λόγω πλημμυρών από υπερχείλιση των υδάτων σε κοντινή λίμνη.

Στον Κτηνιατρικό Σταθμό του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στον Αετό Φλώρινας συνεχίζεται η περίθαλψη της μικρής αρκούδας που βρέθηκε τραυματισμένη από πυροβόλο όπλο στο Μέτσοβο. Η υγεία του «Γιώργου», όπως ονομάστηκε το αρκουδάκι, εξακολουθεί να είναι σταθερή αλλά κρίσιμη.
Το αρκουδάκι υπεβλήθη στις απαραίτητες εξετάσεις και διαπιστώθηκε κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Βρέθηκαν επίσης άφθονα βλήματα πυροβόλου όπλου στην περιοχή της κεφαλής και του θώρακα.
Το τραυματισμένο ζώο, που βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση από την επιστημονική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και του ΑΠΘ, εξακολουθεί να λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή ώστε να υποχωρήσει το οίδημα και υπάρχει ελπίδα ότι θα ανακάμψει.


 Γιατρός μεταφέρει ένα παιδάκι παράτυπων μεταναστών που επέβαινε στο φορτηγό πλοίο Baris με σημαία Κιριμπάτι, στο λιμάνι της Ιεράπετρας, στην Κρήτη. Στην Ιεράπετρα έφτασαν οι 700 παράτυποι μετανάστες που επέβαιναν στο πλοίο «Baris» με σημαία Κιριμπάτι, το οποίο εντοπίστηκε την Τρίτη να πλέει ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, 30 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης. Οι μετανάστες αναμένεται να μεταφερθούν στο κλειστό Γυμναστήριο «Μάρκος Φωνιαδάκης», όπου θα φιλοξενηθούν προσωρινά. Μεταξύ των μεταναστών είναι περίπου 100 παιδιά, τα οποία πρόκειται να εμβολιαστούν για πολιομυελίτιδα.

 Το φορτηγό πλοίο «Baris» (2Α) ρυμουλκείται από τη φρεγάτα «Ύδρα» (στο κέντρο). Στην Ιεράπετρα οδηγείται σήμερα το φορτηγό πλοίο «Baris», στο οποίο επιβαίνουν περίπου 700 παράτυποι μετανάστες και το οποίο εντοπίστηκε να πλέει ακυβέρνητο την Τρίτη νοτιοανατολικά της Κρήτης. Λιμενικοί, αστυνομικοί και κλιμάκιο γιατρών έχουν μεταβεί στο πλοίο «Baris», προκειμένου να ελέγξουν τους περίπου 700 παράτυπους μετανάστες πριν μεταφερθούν στην ξηρά. Πρωταρχικός στόχος είναι να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, αλλά και να εξακριβωθεί αν εμφανίζουν σημάδια κάποιας λοιμώδους νόσου.

 Στιγμιότυπο από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της εικοσιτετράωρης γενικής απεργίας που πραγματοποιούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και στις προβλέψεις του νέου προϋπολογισμού. Λόγω της συμμετοχής των σιδηροδρομικών στην 24ωρη γενική απεργία η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε πως αναστέλλονται τα δρομολόγια των τρένων και του Προαστιακού Σιδηρόδρομου.

Μέλη του Μετώπου Αλ Νούσρα της Αλ Κάιντα, κάθονται οπλισμένοι σε ένα χαντάκι, κοντά στο χωριό αλ-Ζάχρα, βόρεια από το Χαλέπι. Τα μέλη του Μετώπου Αλ Νούσρα και άλλοι σουνίτες ισλαμιστές κατέλαβαν περιοχή νότια του σιιτικού μουσουλμανικού χωριού στη βόρεια Συρία την Κυριακή μετά από συγκρούσεις με φιλοκυβερνητικούς μαχητές, σύμφωνα με μαρτυρίες από ακτιβιστές της αντιπολίτευσης. Οι αντάρτες προχώρησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην αλ-Ζάχρα, βόρεια από το Χαλέπι, καταλαμβάνοντας την περιοχή προς το νότο και επιχειρώντας να επεκταθούν προς τα ανατολικά, σε μία προσπάθεια κερδίσουν τον έλεγχο του χωριού, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ένας άντρας της εθνικής μειονότητας των Μιάο, ξυρίζεται με ένα παραδοσιακό δρεπάνι, στο χωριό Μπάσα, στην επαρχία Γκουιζού. Το χωριό, είναι ένας παλιός οικισμός της εθνικής μειονότητας Μιάο, με πληθυσμό 2.200 άτομα, και θεωρείται ότι είναι η τελευταία εθνότητα της Κίνας στην οποία η κυβέρνηση έχει επιτρέψει την διατήρηση της κατοχής όπλων.



ΠΗΓΗ: naftemporiki



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...