29/11/14

Όλα τα βλέμματα στραμμένα στο Jurassic World



Σχεδόν 20 χρόνια μετά το πρώτο αγαπημένο Jurassic Park, ο κόσμος των δεινοσαύρων ξαναξυπνά. Το «Jurassic World» το θεματικό πάρκο με τα προϊστορικά ζώα άνοιξε για τους επισκέπτες. Σε έναν φαντασιακό κόσμο – ή μήπως όχι-  όπου οι γενετιστές δημιούργησαν ένα νέο είδος θανατηφόρου δεινοσαύρου, ολόκληρη η ανθρωπότητα κινδυνεύει. Το Jurassic World δεν είναι χώρος αναψυχής. Είναι ο τόπος που ο νέος δεινόσαυρος σκοτώνει ότι κινείται.
Το τρέιλερ, όπως κυκλοφόρησε στο youtube, είναι από τα καλύτερα που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό. Ίσως επειδή ξυπνά παιδικές αναμνήσεις, ίσως επειδή ο Steven Spielberg, πρωτεργάτης των κινηματογραφικών δεινοσαύρων, βρίσκεται πίσω από το σκηνοθέτη Colin Trevorrow, ίσως πάλι επειδή η συγκεκριμένη παραγωγή έχει συγκλονιστικά αληθοφανή πλάνα (εδώ πρέπει να υποκλιθούμε στην τεχνολογία), το συμπέρασμα είναι ένα: ποιος μπορεί να περιμένει μέχρι το καλοκαίρι που θα βγει η ταινία στις αίθουσες;

 

Το τρέιλερ υπόσχεται πολύ κυνήγι, πολύ τρέξιμο και πολύ αίμα. Οι δεινόσαυροι αναλαμβάνουν τα ηνία. Οι άνθρωποι είναι θύτες και θύματα μαζί. Οι εικόνες είναι σχεδόν ντοκιμενταρίστικες, λες και οι δεινόσαυροι υπάρχουν σε κάποιον ζωολογικό κήπο, λες και το ενδεχόμενο της δημιουργίας ενός νέου είδους είναι μία απλή καθημερινή ιστορία, που μπορείς να ακούσεις στις ειδήσεις.
Όλη αυτή η αίσθηση είναι που κάνει τα πρώτα αυτά πλάνα της ταινίας καθηλωτικά. Γιατί τελικά ο Spielberg είναι ο κινηματογραφικός πατέρας των δεινοσαύρων.

Σόφη Ζιώγουsziogou@naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...