21/11/14

10 Ψέματα που μας μαθαίνουν στο σχολείο....

 

Υπάρχουν πράγματα που μαθαίνουμε στο σχολείο που δεν είναι απολύτως αληθινά ή απολύτως διαπιστευμένα, είναι όμως γραμμένα στα βιβλία μας.

10. Δεν υπάρχει βαρύτητα στο διάστημα
Λάθος! Χάρη στη βαρύτητα, το φεγγάρι μπορεί να βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη. Σύμφωνα με τη NASA, τα αντικείμενα που μοιάζουν χωρίς βάρος, έχουν στην ουσία αποδεσμευτεί από τη βαρύτητα.
9. Τα διαμάντια έχουν δημιουργηθεί από συμπιεσμένες μορφές άνθρακα, που προέρχεται από τα φυτά
Οι γεωλόγοι, από τη μεριά τους υποστηρίζουν πως τα διαμάντια έχουν δημιουργηθεί από το εγκλωβισμένο άνθρακα στο εσωτερικό της Γης κατά τη δημιουργία του πλανήτη μας. Τα περισσότερα διαμάντια έχουν δημιουργηθεί πριν από την ύπαρξη των φυτών, που κατά την φωτοσύνθεση απελευθερώνουν διοξείδιο του άνθρακα, επομένως δεν οφείλεται σε αυτά τη δημιουργία τους.
8. Ο Τόμας Έντισον εφηύρε την ηλεκτρική λάμπα
Ψέμα! Ο Έντισον αγόρασε την πατέντα, που είχε εφευρεθεί από τον Heinrich Goebel, από τη χήρα του. Σύμφωνα με το Business Insider, ακόμη 22 άτομα είχαν προσπαθήσει να κάνουν την εφεύρεση, κανείς όμως δεν τα κατάφερε.
7.Ο Βάνγκ Γκόγκ έκοψε το αυτί του, λόγω των ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε
Σύμφωνα με τη Telegraph, ένας άλλος καλλιτέχνης της εποχής του του έκοψε το αφτί κατά τη διάρκεια μιας ξιφομαχίας. Η αλήθεια γνωστοποιήθηκε μετά το θάνατό του, αφού οι δύο τους είχαν δώσει όρκο σιωπής για το συμβάν.
6. Οι χαμαιλέοντες αλλάζουν το χρώμα τους για να καμουφλαριστούν και να εναρμονιστούν με το περιβάλλον τους
Η πραγματικότητα είναι πως οι χαμαιλέοντες αλλάζουν το χρώμα τους για να αποφύγουν τους κινδύνους αλλά και για να ζευγαρώσουν. Επίσης, τείνουν να αλλάζουν το χρώμα τους για να ελέγξουν τη θέρμανσή τους, για παράδειγμα σκουραίνουν το χρώμα τους για να απορροφήσουν μεγαλύτερη θερμότητα.
5. Ο Κολόμβος απέδειξε πως η Γη είναι στρογγυλή και όχι επίπεδη
Η αλήθεια είναι πως οι αρχαίοι Έλληνες μαθηματικοί ανακάλυψαν πρώτοι πως η Γη είναι στρογγυλή, περίπου 2000 χρόνια νωρίτερα από τον Κολόμβο. Επίσης, ούτε ανακάλυψε την Αμερική, αφού ο πρώτος Ευρωπαίος που πάτησε το πόδι του στην αμερικάνική ήπειρο ήταν ο Βίκινγκ Leif Erikson το 1.000 μ.Χ.
4. Οι γεύσεις( γλυκό, αλμυρό, πικρό) εντοπίζονται από διαφορετικά μέρη της γλώσσας μας
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως οι γεύσεις εντοπίζονται από όλη την επιφάνεια της γλώσσας, χάρη σε πρωτεΐνες που βρίσκονται στην επιφάνεια της γλώσσας, που στην πραγματικότητα έχουν στόχο τον εντοπισμό του χαλασμένου φαγητού.
3. Ο Abraham Lincoln ήταν ενάντια στη δουλεία
Ο ίδιος, όμως, το 1862 έγραψε: "Αν μπορούσα να σώσω το έθνος χωρίς να ελευθερώσω ούτε έναν σκλάβο, θα το έκανα." Οι θέσεις του για την ελευθέρωση των σκλάβων αφορούσαν, είχαν στόχο κυρίως την καλύτερη λειτουργία μιας Ομοσπονδίας.
2. Ο Νεύτων ανακάλυψε τη βαρύτητα όταν ένα μήλο έπεσε στο κεφάλι του.
Στην πραγματικότητα έφτασε στη διατύπωση του θεωρήματός αφού παρατήρησε ένα μήλο να πέφτει από ένα δέντρο, έχοντας ήδη συνειδητοποιήσει ότι τα αντικείμενα δεν μπορούσαν να κουνηθούν από μόνα τους, αλλά απαιτούσαν μια δύναμη.
1. Ο άνθρωπος κατάγεται από το χιμπαντζή
Η πραγματικότητα είναι πως ο άνθρωπος και ο χιμπατζής μοιράζονται έναν κοινό πρόγονο, όμως τα δύο είδη δεν ήταν ποτέ ίδια και έχουν διαφοροποιηθεί πριν από περίπου 6 εκατομμύρια χρόνια, από τότε το κάθε είδος έχει εντελώς διαφορετική εξέλιξη.
 
 
επιμέλεια Εύη Κιόρι
Πηγή: YouTube

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...