27/11/14

Μείωση των κύριων συντάξεων ζήτησε η τρόικα.



Όσο μένει ανοιχτό το δημοσιονομικό κενό, τόσο η τρόικα ζητάει μέτρα στο ασφαλιστικό για να περιοριστεί η συνταξιοδοτική δαπάνη.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Real Fm 97.8, κατά τη χθεσινή συνάντησή της με την ελληνική αντιπροσωπεία, η τρόικα ζήτησε την μείωση των κύριων συντάξεων για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού και την αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, με κατάργηση όλων των ενδιάμεσων κατηγοριών.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν τα 62 έτη να είναι το κατώφλι για να βγει κάποιος στη σύνταξη και όχι ο μέσος όρος συνταξιοδότησης. Από την πλευρά της η κυβέρνηση είπε, σύμφωνα με τον Real Fm 97.8, ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει και φαίνεται ότι έχει προτείνει στην τρόικα την αύξηση των ετών ασφάλισης που απαιτούνται για τη λήψη κατώτατης σύνταξης στα 21 έτη και έξι μήνες ή 6.500 ένσημα από 4.500 που είναι σήμερα.

Ωστόσο η τρόικα φαίνεται να επιμένει και στο τι θα γίνει με το ΕΚΑΣ και το κομμάτι που δεν είναι ανταποδοτικό στις συντάξεις. Ένα κομμάτι των παλιών συντάξεων στο παλιό ΤΕΒΕ και στο ΙΚΑ  δεν είναι ανταποδοτικό και η τρόικα ζητάει να εξαλειφθεί και να μπει στην πρόνοια και να μειωθούν οι κατώτατες συντάξεις.

Πηγή: enikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...