19/11/14

Στα χέρια του Παπούλια η ζωή του Ν.Ρωμανού

Γράφει ο Άρης Χατζηστεφάνου


Όλα τα χαρακτηριστικά μιας βεντέτας, που πραγματοποιείται για λογαριασμό του προέδρου της δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, έχει πλέον η υπόθεση της απεργίας πείνας του Νίκου Ρωμανού, που βρίσκεται στη φυλακή για τη ληστεία στο Βελβεντό.

Ύστερα από την απόφαση του Ρωμανού να μην συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος ήθελε να βραβεύσει τους κρατούμενους που πέρασαν με πανελλήνιες σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, το κράτος αποφάσισε να τον τιμωρήσει.

Όταν ο Ρωμανός ζήτησε την εκπαιδευτική άδεια που δικαιούται από το νόμο για να παρακολουθεί το πρόγραμμα της πανεπιστημιακής σχολής που πέρασε, ο ειδικός εφέτης ανακριτής Ευτύχης Νικόπουλος, απέρριψε το αίτημα του.

Απέναντι σε ένα κράτος που παρανομεί ο Ρωμανός ξεκίνησε απεργία πείνας από τις 10 Νοεμβρίου μαζί με τον Ηρακλή Κωστάρη, ο οποίος από τις 29 Οκτωβρίου έχει επίσης ξεκινήσει απεργία πείνας διεκδικώντας την επαναχορήγηση εκπαιδευτικών αδειών.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από την υπόθεση είναι πολύ απλά: Γνωρίζει ο Κάρολος Παπούλιας την εκδικητική και παράνομη στάση που ακολουθούν οι αρχές μετά την άρνηση του Ρωμανού να τον συναντήσει; Η μήπως είναι αυτός που έδωσε τη σχετική εντολή, αδιαφορώντας εάν δυο άνθρωποι κινδυνεύουν τώρα να πεθάνουν;

Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχουν περιθώρια υπεκφυγών για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πρέπει να ζητήσει την τήρηση των νόμων, όπως επιβάλλει ο θεσμικός του ρόλος.

Διαφορετικά θα μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που σκότωσε ένα παιδί επειδή αρνήθηκε να συμμετάσχει στη φιέστα που αυτός οργάνωσε για τις κάμερες.

Λένε ότι χιλιάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει και πολλοί περισσότεροι θα πεθάνουν τα επόμενα χρόνια από τις υπογραφές που έβαλε ο Κάρολος Παπούλιας σε αντισυνταγματικές αποφάσεις για την επιβολή των μνημονίων. Αυτή τη φορά όμως το θύμα του θα έχει ονοματεπώνυμο.

Ζούμε σε μια χώρα που ένας αναρχικός κρατούμενος, ο οποίος βασανίστηκε από την Ελληνική Αστυνομία, προασπίζεται τους νόμους της αστικής δημοκρατίας απέναντι σε ένα κράτος που τους παραβιάζει με κάθε ευκαιρία.
Η δική μας συμπαράσταση είναι δεδομένη, περιμένουμε όμως και από τους λεγόμενους υποστηρικτές της νομιμότητας να πάρουν πρωτοβουλία.


– Μπορείτε να υπογράψετε και εσείς σε αυτή τη διεύθυνση για την άμεση χορήγηση των εκπαιδευτικών αδειών του Ν.Ρωμανού



Πηγή: infowar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...