21/11/14

Οι ψηλοτάκουνες γόβες... το μυστικό της έλξης.


 Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια δεν είναι ό,τι καλύτερο από άποψη υγείας για μια γυναίκα, όμως μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος.

Τώρα μάλιστα, που μια νέα γαλλική επιστημονική έρευνα δείχνει ότι όσο πιο ψηλά παπούτσια φοράει μια γυναίκα, τόσο πιο πολύ έλκει τους άνδρες, οι οποίοι γίνονται έτσι πιο πρόθυμοι να τη βοηθήσουν, να την προσέξουν και γενικότερα να της κάνουν τα χατίρια - κάτι όχι αμελητέο ιδίως σε ένα εργασιακό περιβάλλον (και όχι μόνο).

Με άλλα λόγια, αν μια γυναίκα θέλει έναν άνδρα στα πόδια της, μάλλον θα πρέπει η ίδια να... ανυψωθεί μερικούς πόντους.


Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα σεξουαλικής συμπεριφοράς "Archives of Sexual Behavior", πραγματοποίησαν πειράματα σε πραγματικές συνθήκες για να διαπιστώσουν την επιρροή που ασκούν τα διαφορετικά είδη γυναικείων παπουτσιών στη συμπεριφορά των ανδρών.


Σε ένα από τα πειράματα, γυναίκες με παπούτσια χωρίς καθόλου τακούνι και άλλες με ψηλό τακούνι (εννέα πόντων) ζητούσαν από άνδρες να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο στον δρόμο, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σε ένα άλλο πείραμα, οι ερευνητές έλεγξαν την προθυμία ανταπόκρισης των ανδρών, όταν από μια γυναίκα, που περπατούσε μπροστά τους και φορούσε παπούτσια είτε με ψηλά τακούνια είτε χωρίς τακούνια, έπεφτε κάτω ένα γάντι και ο άνδρας έσπευδε για να της το δώσει.
 

Σε ένα τρίτο πείραμα, που διεξήχθη σε μπαρ, μετρήθηκε πόσο γρήγορα οι άνδρες πλησίαζαν μια μόνη γυναίκα, αν αυτή φορούσε ψηλοτάκουνα ή όχι παπούτσια.

Όλα τα πειράματα έδειξαν το ίδιο ουσιαστικά πράγμα: ότι η προθυμία ενός άνδρα να βοηθήσει μια γυναίκα και γενικά να την προσέξει, αυξάνεται όσο αυξάνεται και το ύψος των τακουνιών της.

Όμως τα ψηλοτάκουνα παπούτσια δεν είχαν καμία ανάλογη επίδραση (να τη βοηθήσουν, να την προσέξουν κ.λπ.) στις άλλες γυναίκες. Εν ολίγοις, μεταξύ τους οι γυναίκες δεν πέφτουν θύμα της γοητείας των ψηλών τακουνιών.

«Το μέγεθος των τακουνιών ασκεί ισχυρή επίδραση στη συμπεριφορά των ανδρών», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας.
  
Ερωτηματικό παραμένει -και θα μελετηθεί σε επόμενη έρευνα του ίδιου- κατά πόσο το μυστικό βρίσκεται στα ίδια τα τακούνια ή στον διαφορετικό τρόπο που λικνίζει το σώμα της μια γυναίκα όταν αφορά τέτοια ψηλά παπούτσια (πάντως οι γυναίκες με τις ψηλοτάκουνες γόβες στο πείραμα του μπαρ ήσαν καθιστές!)


Επίσης, όπως είπε ο Γάλλος ερευνητής, είναι πιθανό ότι επειδή οι άνδρες έχουν κατ' επανάληψη δει σε διαφημίσεις σέξι γυναίκες - μοντέλα να φοράνε ψηλοτάκουνα παπούτσια, έχουν πια την υποσυνείδητη τάση στο μυαλό τους να προσδίδουν -συχνά λανθασμένα- σεξουαλικές προθέσεις σε κάθε γυναίκα που φοράει τέτοια παπούτσια.

Εξάλλου, το να βοηθάει ένας άνδρας μια γυναίκα, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι ένας εύσχημος και διακριτικός τρόπος για να έλθει σε επαφή μαζί της.
Πηγή: Real 

1 σχόλιο:

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...