22/11/14

Γ. Δελαστίκ: Τους Εγκαταλείπουν Όλοι!

Του Γιώργου Δελαστίκ
 
 
 
Απολαυστική ήταν η σύμπτωση: Το πρωί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πανηγύριζε για την υποτιθέμενη «ανάπτυξη» με τους 1,500,000 άνεργους και το βράδυ η ποδοσφαιρική ομάδα της Εθνικής Ελλάδας έχασε μέσα στο στάδιο Καραϊσκάκη από τα… νησιά Φερόες! Κάτι ψαράδες ενός νησιωτικού συμπλέγματος με 50.000 όλους κι όλους κατοίκους, σχεδόν χίλια μίλια βορειοδυτικά της Δανίας στην οποία ανήκει, χαμένο στον Ατλαντικό μεταξύ Νορβηγίας και Ισλανδίας, κάτι ξεχασμένους απόγονους των Βίκινγκς εδώ και… μια χιλιετία! Να φανταστεί κανείς ότι την πρωτεύουσα των νησιών Φερόες, που φυσικά δεν είναι καν κράτος, τη λένε Θόρσχάουν, που σημαίνει «Λιμάνι του Θορ» του θεού του πολέμου των Βίκινγκς!

Έκλεισε έτσι με τον πιο συμβολικό τρόπο μια απίστευτα εξευτελιστική εβδομάδα για τον Αντώνη Σαμαρά και τον Βαγγέλη Βενιζέλο, η οποία έδειξε περίτρανα πόσο ρεζίλι έχει γίνει η κυβέρνησή τους. Σύννεφο ήταν οι σφαλιάρες που έφαγαν το περασμένο επταήμερο από πολιτική σκοπιά. Πρώτα πρώτα τους διέσυρε κυριολεκτικά η τρόικα, η οποία τους υποχρέωσε με την ταπεινωτική διαδικασία της κατάθεσης τροπολογίας στη Βουλή να πάρουν πίσω το νόμο για τις 100 δόσεις που είχαν ψηφίσει μόλις προ δύο εβδομάδων, αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ! Και δεν είναι το ζήτημα ότι την προχθεσινή μαρτυρική για τον Σαμαρά Παρασκευή δεν ψήφισαν τη γελοία τροπολογία του δύο βουλευτές του υπό διάλυση ΠΑΣΟΚ, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και ο περιοδεύων ανά τα τηλεοπτικά κανάλια Μιχάλης Κασσής. Άλλο είναι το σοβαρό πρόβλημα του Σαμαρά και φέρει το όνομα Ψυχάρης. Ο Βουλευτής της ΝΔ και γιος του κατόχου του ΔΟΛ Ανδρέας Ψυχάρης ψήφισε υπέρ της γερμανόδουλης τροπολογίας του Σαμαρά και αμέσως μετά παραιτήθηκε, επιστρέφοντας τη βουλευτική του έδρα με μια συνοδευτική δήλωση απαξιωτική για το πολιτικό σύστημα.



Το πολιτικό μήνυμα ήταν σαφέστατο: Ο ΔΟΛ κατ΄εντολήν του Σταύρου Ψυχάρη, του πατέρα του βουλευτή, εγκαταλείπει τον Σαμαρά! Τέρμα η στήριξη από τον ΔΟΛ για την κυβέρνηση! Τα σημάδια φυσικά είχαν ήδη φανεί, αλλά αυτή η επισημοποίηση της απόσυρσης της υποστήριξης του ΔΟΛ προς τον Σαμαρά ενισχύει την εικόνα ότι η ελληνική ολιγαρχία θεωρεί «τελειωμένη» την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και προσανατολίζεται στη χάραξη γραμμής εγκλωβισμού ενδεχόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αν οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές τον Μάρτιο. Αν όντως γίνουν εκλογές, δεν υπάρχει περίπτωση να μη βγεί πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει πλέον δημοσκόπηση που να μη δίνει τον ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον πέντε εκατοστιαίες μονάδες μπροστά. Τι κυβέρνηση θα σχηματίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και με ποιους είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, αλλά αυτό που νοιάζει τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο είναι πως η ΝΔ αποκλείεται να βγει πρώτο κόμμα. Επομένως οι εκλογές ισοδυναμούν με την πολιτική καρατόμηση και των δύο τους και τη σκύλευση των πολιτικών πτωμάτων τους. Ο βαθμιαίος προσανατολισμός της ελληνικής ελίτ στην ενσωμάτωση μελλοντικής κυβέρνησης με πυρήνα τονΣΥΡΙΖΑ απομονώνει όμως την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και σε διεθνές επίπεδο, στερώντας της κάθε διεθνές στήριγμα. Όταν μια γερμανόδουλη κυβέρνηση εγκαταλείπεται ακόμη και από τους Γερμανούς που υπηρετεί, δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κανείς ότι οι μέρες της είναι μετρημένες.

Την εβδομάδα που πέρασε η κυβέρνηση των «γερμανοτσολιάδων» του Τέταρτου Ράιχ έφαγε κι άλλη καρπαζιά από το Βερολίνο. Αυτή τη φορά όχι από την κυβέρνηση της Μέρκελ και του Σόιμπλε, αλλά από τους αποκαλούμενους Πέντε Σοφούς της γερμανικής οικονομίας, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν αφού πρώτα παρέδωσαν στην καγκελαρία την ετήσια έκθεσή τους για τη γερμανική και την ευρωπαϊκή οικονομία το 2015. «Η Ελλάδα δεν χρειάζεται κούρεμα του χρέους της κι άλλωστε αυτό είναι κάτι που δεν επιθυμεί η κυβέρνηση του Βερολίνου» δήλωσε αφοπλιστικά εκ μέρους των Πέντε Σοφών ο Λαρς Φελτ του οικονομικού ινστιτούτου της γερμανικής πρωτεύουσας. Αφού δεν το θέλει η κυβέρνηση Μέρκελ, δεν υπάρχει περίπτωση να «κουρευτεί» το ελληνικό δημόσιο χρέος, είναι η ουσία της θέσης των γερμανών «σοφών» της οικονομίας, εκ των οποίων οι τέσσερεις είναι δεξιοί και ο πέμπτος σοσιαλδημοκράτης, δηλαδή και οι πέντε με την κυβέρνηση του Βερολίνου! Καταλαβαίνει κανείς πόση… «σοφία» περιέχει η σκέψη τους! Με τούτα και με εκείνα όμως, η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου βρίσκεται πια απομονωμένη από το λαό, από την ολιγαρχία, από τους ξένους επικυρίαρχους της χώρας μας. Αυτό σημαίνει ότι θα δώσει απολύτως μόνη της τη μάχη για την πολιτική της επιβίωση. Αυτό αφενός την αποδυναμώνει και διευκολύνει την τελική της ήττα, αφετέρου την καθιστά άκρως επικίνδυνη και αδίστακτη. Δεν αισθάνεται ότι έχει κανένα φραγμό σε ό,τι σκοπεύει να κάνει για να επιβιώσει.

Περιστοιχισμένη από γελοία ανθρωπάκια, όπως είναι όλοι οι κυβερνητικοί βουλευτές που συνιστούν το πρότυπο του πολιτικού καραγκιόζη, δεν αισθάνεται καμία εσωτερική πίεση. Το μοναδικό «ιδανικό» των πανάθλιων βουλευτών είναι να συνεχιστεί η βουλευτική θητεία τους, τίποτε άλλο! Ούτε το ένα… πέμπτο των κυβερνητικών βουλευτών δεν θα επανεκλεγούν προσωπικά! Μόνο αν ο κόσμος είναι έτοιμος από πολιτική σκοπιά να τους δαγκώσει θα φοβηθούν αυτά τα πανάθλια υποκείμενα και θα μαςαδειάσουν τη γωνιά. Έχουν το θράσος των σκουληκιών που ή τα λιώνεις με το παπούτσι σου ή σε τρώνε!

*Δημοσιεύθηκε στο «Πριν» της Κυριακής 16 Νοεμβρίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...