5/10/15

Ρώσος επιστήμονας ισχυρίζεται ότι βρήκε το ελιξίριο της ζωής!

* *


Ο Ρώσος επιστήμονας Anatoli Brouchkov, επικεφαλής του Τμήματος Γεωκρυολογίας στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας, προσφέρθηκε να γίνει πειραματόζωο ώστε να επιβεβαιωθεί η θεωρία του για το μυστικό της αιώνιας νιότης. Αποφάσισε να κάνει ένεση με ένα βακτήριο 3,5 εκατομμυρίων ετών που βρίσκεται στους πάγους της Σιβηρίας και τώρα, δύο χρόνια μετά, δηλώνει ότι είναι πιο δυνατός από ποτέ και ότι ποτέ δεν αρρωσταίνει.

perierga.gr - Ρώσος επιστήμονας ισχυρίζεται ότι βρήκε το ελιξίριο της ζωής!

Το βακτήριο Bacillus F παραμένει ζωντανό μέσα στους πάγους της Σιβηρίας εδώ και εκατομμύρια χρόνια. Οι επιστήμονες εξέτασαν την επίδραση του βακτηρίου σε κύτταρα ανθρώπων και τρωκτικών, όμως ο Brouchkov αποφάσισε να «θυσιαστεί» και να γίνει ο ίδιος πειραματόζωο ώστε να αποδειχθεί η αποτελεσματικότητά του. «Άρχισα να δουλεύω περισσότερες ώρες και δεν έχω κολλήσει γρίπη τα τελευταία δύο χρόνια», δήλωσε ο επιστήμονας στους Siberian Times. «Έπειτα από επιτυχή πειράματα σε ποντίκια και μύγες, σκέφτηκα ότι θα ήταν ενδιαφέρον να δοκιμαστεί η ανενεργή μορφή του βακτηρίου.»
Όπως διευκρινίζει ο επιστήμονας, στο νερό της Σιβηρίας υπάρχουν μόνον ίχνη των βακτηρίων. «Οι πάγοι λιώνουν, οπότε υποθέτω ότι τα βακτήρια περνούν στο νερό που καταναλώνουν οι ντόπιοι πληθυσμοί χωρίς να έχουν παρουσιαστεί επιπλοκές, επομένως δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάποιος κίνδυνος ούτε για εμένα.» Ο Brouchkov παραδέχεται ότι η ακριβής επίδραση των βακτηρίων στον οργανισμό δεν έχει γίνει πλήρως κατανοητή, αυτό όμως δεν αναιρεί την θετική έκβαση που παρατηρείται.
Χαρακτηρίζοντας την ανακάλυψη των βακτηρίων ως «επιστημονικό πάταγο» και ως «ελιξίριο ζωής», ο επιδημιολόγος Viktor Chernyavsky δηλώνει πως «τα βακτήρια απελευθερώνουν βιολογικά ενεργές ουσίες καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους, ενεργοποιώντας με τον τρόπο αυτό το ανοσοποιητικό των πειραματόζωων». Για παράδειγμα, παρατηρήθηκε αυξημένη κινητικότητα αλλά και αποκατάσταση της αναπαραγωγικής ικανότητας σε ηλικιωμένα ποντίκια. Εάν λοιπόν το βακτήριο χορηγηθεί σε ανθρώπους, θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντική βελτίωση της υγείας, δηλώνει ο Chernyavsky.

πηγή: onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...