26/11/14

Διακοπή στo Silver Alert



Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμειναν το πρωί της Τρίτης οι εγκαταστάσεις του Εθνικού Συντονιστικού Προγράμματος Ειδοποίησης των Πολιτών σε Περιστατικά Εξαφάνισης Ηλικιωμένων «Silver Alert». Συνεργείο της ΔΕΗ έκοψε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, λόγω χρέους ύψους περίπου 8.000 ευρώ .
Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη επικοινωνίας της ΜΚΟ «Γραμμή Ζωής» (που διαχειρίζεται το πρόγραμμα «Silver Alert»), Πελίνα Θεοδοσίου, η σημερινή διακοπή ρεύματος ήταν το αποκορύφωμα των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ΜΚΟ, εξαιτίας της δραματικής μείωσης των δωρεών εταιρειών και πολιτών.
«Είμαστε ένας οργανισμός που δεν έχει λάβει ποτέ επιχορήγηση, στηριζόμενη στον εθελοντισμό και στις μικρές ή μεγάλες χορηγίες πολιτών, εταιρειών και οργανισμών. Αυτή τη στιγμή οι μοναδικοί "χορηγοί" του "Silver Alert" είναι οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία, που δουλεύουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα», επισημαίνεται, εξάλλου, σε σχετική ανακοίνωση της ΜΚΟ.
Η διακοπή της παροχής ρεύματος αποκαταστάθηκε τελικά νωρίς το απόγευμα, έπειτα από παρέμβαση του προέδρου της ΔΕΗ, ο οποίος έδωσε ολιγοήμερη προθεσμία στη «Γραμμή Ζωής» για να εξοφλήσει το χρέος.
«Η ολιγοήμερη προθεσμία που πήραμε δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα έχει λυθεί, καθώς πρέπει να συγκεντρώσουμε τα χρήματα για να εξοφλήσουμε το χρέος. Και δυστυχώς σήμερα είναι η ΔΕΗ, αύριο θα είναι ο ΟΤΕ, μετά άλλοι λογαριασμοί. Ζητάμε από εταιρείες και πολίτες να βοηθήσουν το σημαντικό έργο που επιτελεί το "Silver Alert", ώστε να συνεχίσει να υφίσταται», επισημαίνει η κ. Θεοδοσίου.
Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα «Silver Alert» λειτουργεί εδώ και 43 μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων έχει προχωρήσει σε 234 δημοσιοποιήσεις συναγερμών, 192 ευρέσεις εξαφανισθέντων ηλικιωμένων και 19 εντοπισμούς οικογενειακού περιβάλλοντος για ηλικιωμένους «αγνώστων στοιχείων» που είχαν βρεθεί περιπλανώμενοι.
Δωρεές για το «Silver Alert» πραγματοποιούνται μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 9011405640, καθώς και στους λογαριασμούς που έχουν ανοιχτεί στις τράπεζες Alpha Bank, Πειραιώς, Eurobank και Εθνική Τράπεζα.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...