19/11/14

Η Apple μπορεί να “καταπιεί” το ρωσικό χρηματιστήριο



Είναι γνωστό ότι τα μεγέθη της Apple εντυπωσιάζουν, ωστόσο τα στοιχεία που παρουσιάζει το Bloomberg προκαλούν δέος.
Την Παρασκευή η μετοχή της Apple έκλεισε σε ιστορικά υψηλά στα 114,18 δολάρια, με αποτέλεσμα την εκτόξευση της αποτίμησης της εταιρίας στα 669,65 δισ. δολάρια.


Όπως αναφέρει το Bloomberg, η αξία της εταιρείας είναι σήμερα μεγαλύτερη από όλο το ρωσικό χρηματιστήριο, το οποίο είναι το 20ο μεγαλύτερο στον κόσμο.

Εάν υποθετικά μπορούσε να πωληθεί η Apple με τα χρήματα αυτά μπορεί, υποθετικά πάλι, να αγορασθούν όλες οι εταιρίες που είναι εισηγμένες στο ρωσικό χρηματιστήριο.


Η συνολική κεφαλαιοποίηση του ρωσικού χρηματιστηρίου υποχώρησε φέτος κατά 234 δις δολάρια και διαμορφώνεται στα 531 δις δολάρια, ενόσω η Apple κέρδισε 147 δισ. δολάρια και ανήλθε πρόσφατα στα 652 εκατ. δολάρια, πριν το νέο ιστορικό υψηλό της Παρασκευής.


Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Bloomberg υπολογίζεται ότι τα “ρέστα” από τη διαφορά της αξίας της Apple από το χρηματιστήριο της Ρωσίας, δηλαδή 121 δισ. δολάρια, θα αρκούσαν για να αγορασθούν 143 εκατ. iPhones των 64 gigabyte, με βάση τις τιμές της Apple. Θα ήταν δηλαδή αρκετά για να έχουν iPhone σχεδόν όλοι οι Ρώσοι πολίτες.


Η αξία των ρωσικών μετοχών έχει υποχωρήσει κατά 234 δισ. δολ. στα 531 δισ. δολ. αυτό το έτος, ενώ η Apple έχει κερδίσει 147 δισ. δολ. στα 652 δισ. δολ. σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το Bloomberg.


Τέλος, η εταιρεία προβλέπει άνοδο στις πωλήσεις τριμήνου ενώ διαθέτει και 155 δισ. δολαρίων σε ρευστό στα ταμεία της. Να προστεθεί ότι σήμερα η Apple είναι μεγαλύτερη σε αξία και από τα χρηματιστήρια της Σιγκαπούρης και της Ιταλίας.


Ο ιδιοκτήτης της Apple – εάν υποθέσουμε ότι είναι μόνο ένας – θα μπορούσε να πουλήσει την εταιρεία και να αγοράσει ολόκληρο το ρωσικό χρηματιστήριο, ενώ θα έχει αρκετά ρέστα για να αγοράσει από ένα iPhone 6 Plus σε κάθε Ρώσο, αναφέρει το πρακτορείο.


Πηγή:appleworldhellas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...