22/11/14

Τα ασημένια βέλη της Mercedes.




Τα 80 χρόνια ιστορίας κλείνουν φέτος τα ασημένια βέλη της Mercedes. 

H ιστορία των ασημένιων βελών της Γερμανικής εταιρείας ξεκίνησε το 1932 μετά την απόφαση της τότε διοίκησης του αθλήματος να επιτρέψει όλες της μετατροπές στα μονοθέσια με μοναδικό περιορισμό αυτόν του βάρους.

Τα μονοθέσια δεν θα έπρεπε να υπερβαίνουν τα 750 κιλά και ο κανονισμός αυτός θα ίσχυε από την περίοδο του 1934, δύο χρόνια μετά δηλαδή από την έκδοση της απόφασης.
Αυτό οδήγησε την Mercedes-Benz στην δημιουργία του Silberpfeil των ασημένιων βελών δηλαδή στα Γερμανικά με την κατασκευή του αλουμινένιου αμαξώματος W25.



Ο πρώτος αγώνας έγινε στις 3 Ιουνίου του 1934 στο Nürburgring με την W25 οδηγείται από τον Manfred von Brauchitsch ο οποίος μάλιστα κέρδισε τον αγώνα με ρεκόρ διαδρομής.

Για την ιστορία μία μέρα πριν τον αγώνα η W25 ήταν βαμμένη με λευκό χρώμα, αλλά όταν αυτή ζυγίστηκε ήταν παραπάνω από τα 750 κιλά για την ακρίβεια ήταν 751 κιλά. Η ιστορία λέει ότι την λύση την βρήκε ο τότε διευθυντής της ομάδας Alfred Neubauer και δεν ήταν άλλη από το να αφαιρέσουν το χρώμα.

 Αυτό το πραγματικό ασημένιο βέλος είχε έναν υπερτροφοδοτούμενο 3.4-λίτρων για κινητήρα και κατάφερε να παραμείνει στην κορυφή του αθλήματος για την επόμενη πενταετία.


Πηγή: autoblog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...