24/11/14

I Want To Break Free Innuendo...

Γύριζα σπίτι κατά τις έξι, εφτά το βραδάκι, μετά το μάθημα από την σχολή. 
Τότε έμενα μαζί με ένα φίλο συμφοιτητή στον τρίτο όροφο, με το που άνοιξα την εξώπορτα της πολυκατοικίας άκουσα το  Innuendo στην διαπασών. 
Κέφια έχει ο Λεωνίδας, είπα μέσα μου... πήρα το ασανσέρ και μπήκα στο σπίτι, το κομμάτι είχε αλλάξει... τώρα ακουγόταν το I Want To Break Free και αυτό στη διαπασών... 


-- Τι έγινε ρε μαλάκα, κέφια έχουμε; (τον ρώτησα).
-- Σαν σήμερα πέθανε ο Mercury (μου απάντησε).


Το βράδυ πέρασε ακούγοντας από βινύλιο πάντα, δεκάδες κομμάτια των Queen, πάντα δυνατά και πάντα τραγουδώντας τα... 

Κάπως έτσι κάναμε και μεις με την σειρά μας ένα μνημόσυνο στον μεγαλύτερο (για μένα) τραγουδιστή και ΟΧΙ ΜΟΝΟ, της σύγχρονης Rock.



Δυο τρία λογία τώρα για τον κ. Farrokh Bulsara... να μαθαίνουν οι νεότεροι...

O Φρέντι Μέρκιουρι γεννήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου του 1946 και πέθανε στις 24 Νοεμβρίου 1991, πραγματικό όνομα Farrokh Bulsara) ήταν Βρετανός τραγουδιστής και μουσικός. Έγινε διάσημος ως τραγουδιστής και πιανίστας του βρετανικού ROCK συγκροτήματος Queen. 
Θεωρείται από τις κορυφαίες προσωπικότητες της μουσικής σκηνής παγκοσμίως. Ως τραγουδιστής, πιανίστας, performer, συνθέτης και στιχουργός ξεχώριζε για την καλλιτεχνική του τόλμη και τη μοναδική του έμπνευση.



Λίγο μετά από την ίδρυση των Queen (1970) ο «Φρέντι» Μπουλσάρα πήρε το καλλιτεχνικό όνομα «Μέρκιουρι», το ρωμαϊκό αντίστοιχο του αγγελιοφόρου των θεών των αρχαίων Ελλήνων, τον Ερμή. Σύμφωνα με τον Μπράιαν Μέι υπάρχει σχέση με το κομμάτι του Μέρκιουρι My Fairy King από το πρώτο άλμπουμ των Queen. Αυτό περιέχει τον ακόλουθο στίχο: «Mother Mercury, look what they've done to me, I cannot run I cannot hide.» Αφού ηχογραφήθηκε το κομμάτι ο Φρέντι Μπουλσάρα ρωτήθηκε εάν η «Mother Mercury» του τραγουδιού αναφέρεται στην μητέρα του και αυτός απάντησε: «Yes, and from now on I'll be Freddie Mercury.»




Σύντροφος του Μέρκιουρι ήταν για αρκετά χρόνια της δεκαετίας του 1970 η Mary Austin. Η σχέση τους έληξε όταν ο Μέρκιουρι παραδέχτηκε την ομοφυλοφιλία του. Διατήρησαν όμως και στο εξής στενή φιλία. Αργότερα η Austin έγινε η κύρια κληρονόμος της περιουσίας του. Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 ο Μέρκιουρι ζούσε στη Νέα Υόρκη και στο Μόναχο, όπου ηχογράφησε διάφορα άλμπουμ έχοντας σχετικά ήσυχη προσωπική ζωή. Στα μέσα της δεκαετίας μετακόμισε στο Κένσινγκτον του Λονδίνου. Σύντροφός του από το 1985 μέχρι το 1991 ήταν ο Jim Hutton που του έμεινε πιστός μέχρι την τελευταία του μέρα.



 Καθώς η κατάσταση του Φρέντι Μέρκιουρι χειροτέρευε, οι φήμες γινόταν ακόμη πιο έντονες. Στις 23 Νοεμβρίου του 1991 ο τραγουδιστής κάνει ανακοίνωση στον τύπο που είχε κατασκηνώσει έξω από το σπίτι του στο Κένσινγκτον στο Λονδίνο, ότι πάσχει από AIDS. Ένα εικοσιτετράωρο αργότερα πεθαίνει στο σπίτι του.
Όλο το διάστημα ήταν κοντά του οι γονείς του και η Mary Austin (πρώην σύντροφός του). Ωστόσο σε καθημερινή 24ωρη βάση μαζί του ήταν ο λεγόμενος inner circle που ζούσε μαζί του στο σπίτι του Garden Lodge. Δηλαδή ο σύντροφος του τα τελευταία 6 χρόνια Jim Hutton, ο Peter Freestone (προσωπικός του γραμματέας και στενός φίλος) και ο Joe Fanelli (πρώην σύντροφος που έγινε συνεργάτης του ως μάγειρας και γραμματέας).















ΠΗΓΗ: Wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...