4/12/14

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΔΙΑΝΕΜΟΤΑΝ ΔΩΡΕΑΝ



Η βλακεία είναι επικίνδυνο πράγμα, τα είπαμε αυτά, αλλά η κατ'εξακολούθηση "χρήση" της την αναγάγει σε καταστροφική, ιδίως για τα μικρά γκρι κυτταράκια του εγκεφάλου μας.

Θα σας πω μια ιστορία και θα βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

Την δεκαετία του 90 και ως φοιτητής τότε στην Σόφια της Βουλγαρίας, ασχολήθηκα και εγώ με την σειρά μου με τον Σύλλογο Ελλήνων φοιτητών Βουλγαρίας. Ένας σύλλογος, που εκεί στις αρχές της δεκαετίας του 90, κάποιοι αρχαιότεροι φοιτητές κοπίασαν πολύ για να συσταθεί και να πάρει νόμιμη σφραγίδα από το κράτος της Βουλγαρίας. 

Στα ΦΟΡΤΕ του λοιπόν ο σύλλογος αριθμούσε πάνω από 1600 φοιτητές, (φυσικά ΟΧΙ όλοι ενεργοί, ως προς τις υποχρεώσεις του συλλόγου φυσικά, συνελεύσεις, κινητοποιήσεις και τέτοια).

Παρεμπιπτόντως την πλειοψηφία του συλλόγου για σχεδόν μια δεκαετία την είχε η Π.Κ.Σ. 

Μέσα λοιπόν στις δραστηριότητες του συλλόγου, ήταν και η έκδοση ενός περιοδικού, με ποικίλη ύλη, φυσικά υπερείχαν τα φοιτητικά θέματα και η κατάσταση που επικρατούσε στα διάφορα πανεπιστήμια της χωράς και τα προβλήματα των φοιτητών... 

Το περιοδικό το 1999 ως το 2001 ήταν σχεδόν ΜΗΝΙΑΙΟ, ΕΦΤΑΝΕ τα 100 ΦΥΛΛΑ και τα 500 ΑΝΤΙΤΥΠΑ. 
Με λίγα λογία ήταν μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ που απαιτούσε πολλές ώρες ενασχόλησης μας με αυτό το ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ, καταλαβαίνετε, διαλογή άρθρων τοποθέτηση τους σε pdf, μετά τύπωμα κτλ. κτλ. την εποχή εκείνη εγώ ήμουν υπεύθυνος εξώφυλλου, για αυτό τα ξέρω πάνω κάτω τα πράγματα.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΔΙΑΝΕΜΟΤΑΝ ΔΩΡΕΑΝ στους φοιτητές. (κρατήστε το αυτό).

Στο ΘΕΜΑ μας τώρα. 

Στις συνελεύσεις του συλλόγου που κατά κύριο ΛΟΓΟ υπήρχαν μόνο δυο παρατάξεις η Π.Κ.Σ. και κάτι αριστερίστικα σχήματα που άλλαζαν κάθε χρόνο, ΕΝΑ από τα θέματα που κουβεντιάζαμε ώρες ολόκληρες, ΗΤΑΝ οι ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ που ΕΙΧΑΜΕ στο ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ. 
Για να το διανέμουμε δωρεάν θα έπρεπε να έχουμε κάποια χρήματα από κάπου, εδώ να σημειώσω πως το πόσο για την εκτύπωση 500 τευχών έφτανε τα 2000 δολάρια. ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ μας ΧΟΡΗΓΗΣΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΡΑΧΜΗ.

Έτσι οι ΜΟΝΟΙ πόροι που μπορούσαμε να έχουμε ΗΤΑΝ από διάφορες ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ επιχειρήσεις και εταιρίες που είχαν έδρες και στην Βουλγαρία. Κυρίως ήταν εστιατόρια, μαγαζιά με ρούχα, αλλά και οι πέτρες του σκανδάλου για τους φίλους της τότε αΡΙΣΤΕΡΑΣ η ΙΝΤΡΑΚΟΜ και η ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ Βουλγαρίας. Υποσημείωση, αυτές οι 2 ήταν και οι πηγές του μεγαλύτερου ποσού που είχαμε ανάγκη. Η ΜΟΝΗ υποχρέωσή μας ήταν η τοποθέτηση μιας ολοσέλιδης διαφήμισης τους και ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ, δεν παρενέβησαν ΠΟΤΕ για ΤΙΠΟΤΑ και για ΚΑΝΕΝΑ άλλο λόγο, παρόλο που στο περιοδικό υπήρχαν κατά καιρούς άρθρα κατά αυτών των εταιριών.

Οι φίλοι μας λοιπόν της τότε αΡΙΣΤΕΡΑΣ είχαν ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ με τις εν λόγω διαφημίσεις και θεωρούσαν ΜΕΓΑ ατόπημα την τοποθέτησή τους στις σελίδες του περιοδικοί ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΩ ΞΑΝΑ ΔΙΑΝΕΜΟΤΑΝ ΔΩΡΕΑΝ.

ΑΥΤΑ τα παλιά θυμήθηκα όταν είδα να γίνεται λόγος για την διαφήμιση της Alpha Bank στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ,  εξερράγησαν οι φίλοι τις αΡΙΣΤΕΡΑΣ για άλλη μια φορά και είχαν την ΜΕΓΑ ΑΠΟΡΙΑ για το πως η πλέον και η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΑ της αριστεράς ΤΟΛΜΗΣΕ να βάλει διαφήμιση του ΤΕΡΑΤΟΣ του ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ (δηλαδή τις τράπεζες).

Δεν θα μπω σε καμιά ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, δεν έχει την ανάγκη κανενός για να τον υπερασπιστεί, αυτο που θα πω είναι μόνο ΕΝΑ... 

ΧΑΙΡΟΜΑΙ ιδιαίτερος που οι φίλοι της αριστερούλας ξεφύλλισαν τις σελίδες του έστω και ψάχνοντας να βρουν κάποιο παράπτωμά του...

Η παρακάτω εικόνα είναι από αριστερίστικο μπλόγκ που δεν βρήκε τίποτα άλλο να σχολιάσει από τα θέματα του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ και εντόπισε το ΜΕΓΑ παράπτωμα και το ανεδειξε...


Καλή σας διασκέδασή.


3 σχόλια:

  1. Αφού είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ πλερώνεται από τους Αμερικάνους, τους Ωβριούς και τους Μασώνους, γιατί δεν το λέτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα λέμε, αλλά δεν μας πιστεύει κανένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι εσείς ρουφιάνοι δημοσιογράφοι του Περισσού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...