22/12/14

Ο Τζομπς είχε προβλέψει το μέλλον των e-αγορών





Το 1996 ο Στιβ Τζομπς μιλούσε στο Wired για το «Web», ένα σχετικά νέο –τότε- τεχνολογικό φαινόμενο, το οποίο δεν είχε ακόμη… απογειωθεί.
Σε εκείνη τη συνέντευξη, ο συνιδρυτής της Apple είχε υπαινιχθεί, ότι το Διαδίκτυο θα είχε μεγάλο αντίκτυπο στο «εμπόριο», κι όλα αυτά προτού επινοηθεί καν ο όρος «ηλεκτρονικό εμπόριο».

«Θα είναι κάτι τεράστιο» είχε πει τότε ο ίδιος, σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider.

Και φυσικά δε θα μπορούσε να έχει πέσει πιο «μέσα».

Φέτος, στο πλαίσιο της λεγόμενης «Cyber Monday» οι πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου ξεπέρασαν τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Ήταν το μεγαλύτερο ρεκόρ διαδικτυακών πωλήσεων, που έχει καταγραφεί ποτέ, σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα.

Ο Στιβ Τζομπς είχε αποκαλύψει τότε πολλές από τις σκέψεις του, ως προς το τι είδους επίδραση θα είχε το διαδίκτυο στη ζωή των ανθρώπων. Η πιο ενδιαφέρουσα άποψή του όμως είχε να κάνει με τη συμβολή του στην οικονομία, μέσω των ηλεκτρονικών πωλήσεων προϊόντων.

«Αν το Διαδίκτυο πάρει το 10% των αγαθών και υπηρεσιών σε αυτή τη χώρα θα είναι κάτι πρωτοφανές. Νομίζω όμως ότι το ποσοστό θα είναι πολύ υψηλότερο από αυτό. Πιστεύω ότι θα αποτελέσει ένα τεράστιο μέρος της οικονομίας» είχε πει τότε, τονίζοντας ότι αυτοί που θα ωφελούνταν περισσότερο από το Διαδίκτυο θα ήταν εκείνοι που θα είχαν κάτι να πουλήσουν.

«Είναι κάτι παραπάνω. Είναι εμπόριο. Οι άνθρωποι θα σταματήσουν να πηγαίνουν τόσο πολύ στα καταστήματα και θα αρχίσουν να αγοράζουν πράγματα μέσω του διαδικτύου» είχε αναφέρει ακόμη.

Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...