17/12/14

Θρήνος στο Πακιστάν για τη μαζική σφαγή αθώων παιδιών

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η παγκόσμια κοινή γνώμη την επομένη του μακελειού που προκάλεσαν οι Ταλιμπάν σε σχολείο στην επαρχία Πεσαβάρ του Πακιστάν, σκορπίζοντας το θάνατο.
Οι κηδείες 132 αθώων παιδιών και 9 ακόμα ενηλίκων πραγματοποιούνται σήμερα Τετάρτη σε κλίμα θρήνου και οργής.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε γύρω από τα γεμάτα λουλούδια φέρετρα, ενώ πραγματοποιήθηκαν και ολονυχτίες στη μνήμη των αδικοχαμένων παιδιών.


"Αυτά τα παιδιά είναι δικά μου παιδιά και αυτή είναι η δική μου απώλεια", είπε ο πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ, ενώ στη χώρα κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος.

Η επίθεση έγινε το πρωί της Τρίτης, όταν επτά ένοπλοι, ντυμένοι με στρατιωτικές στολές (μερικοί ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά), εισέβαλαν στο σχολείο και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως κι άλλωστε, όπως δήλωσε και ο εκπρόσωπος του στρατού, στόχος τους ήταν να σκοτώσουν όσα περισσότερα παιδιά μπορούσαν.

Η επιχείρηση του στρατού έληξε πέντε ώρες αφότου εκδηλώθηκε η επίθεση, με όλους τους ένοπλους νεκρούς, ενώ κατάφερε να διασώσει 960 μαθητές και προσωπικό.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν. Σύμφωνα με εκπρόσωπό τους, η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε αντίποινα των στρατιωτικών επιχειρήσεων που πραγματοποιεί το Πακιστάν κατά θέσεών τους στο Βόρειο Ουαζιριστάν. Μετά την επίθεση ανέφεραν ότι επιτέθηκαν στο σχολείο "επειδή ο στρατός επιτίθεται στις οικογένειές μας και θέλουμε να νιώσουν τον πόνο μας".
"Αισθάνομαι ότι μέχρι αυτή η χώρα να απαλλαγεί από την τρομοκρατία, ο πόλεμος δεν θα σταματήσει", είπε ο πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ.
Λίγες ώρες μετά το μακελειό η πακιστανική αεροπορία εξαπέλυσε σφοδρούς βομβαρδισμούς κατά θέσεων των Ταλιμπάν στα βόρεια της χώρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...