Image


Πριν λίγο είδα μια είδηση για τον Πάνο Καμμένο και είχε τίτλο "ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Οι ΑΝΕΛ δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο!", και σκέφτηκα, ποιοι ΑΝΕΛ, αυτοί που ψήφισαν μόλις υπέρ του Κασιδιάρη;
 
Ακόμα κι αν δεχτώ ότι οι 10 απ' τους 14 βουλευτές των ΑΝΕΛ απλώς θεώρησαν άδικη την άρση της ασυλίας του Κασιδιάρη επειδή ήταν για την υπόθεση της μαγνητοφώνησης Μπαλτάκου και γι' αυτό δεν την υπερψήφισαν, πώς εξηγείται ότι οι τρεις σούπερσταρς του κόμματος αρνήθηκαν να ψηφίσουν εναντίον και των υπόλοιπων βουλευτών της Χ.Α. (Παναγιώταρο, Ηλιόπουλο) και του πρώην βουλευτή της Χ.Α. Μπουκουρα, που κατηγορούνται επειδή πυροβολούσαν στην κηδεία του χουντικού Δερτιλή;
 
Ο Τέρενς Κουίκ δεν είμαι σίγουρος αν εκπλήσσει κανέναν με την έμμεση στήριξή του στην Χ.Α. Ο Χαϊκάλης, που έκανε και αντιμνημονιακά σκετς με τον Λαζόπουλο; Καμία έκπληξη ούτε εδώ - ήταν πάντα απρόβλεπτος. 
 
Όμως ο Γιάννης Δημαράς; Ο Δημαράς παλιά ήταν ΠΑΣΟΚ, μετά ήταν στο ΔΗΚΚΙ του Τσοβόλα, μετά βγήκε τρεις φορές βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στο οποίο επέστρεψε, μετά ψήφισε παρών στο πρώτο μνημόνιο, έγινε αντάρτης υποψ. Περιφερειάρχης, έκανε το δικό του κόμμα ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, κι όταν είδε ότι δεν θα έβγαινε ξανά βουλευτής συνεργάστηκε με τον Καμμένο, εξελέξη με τους ΑΝΕΛ και μπήκε στην κοινοβουλευτική τους ομάδα, όπου και παραμένει μέχρι σήμερα.
 
Και σήμερα ψήφισε υπέρ και του Κασιδιάρη αλλά και των Παναγιώταρου, Ηλιόπουλου και Μπούκουρα. Ακόμα και οι πυροβολισμοί σε κηδεία χουντικού δεν έπεισαν τον Δημαρά ότι είναι λόγος για δικαστική διερεύνηση του θέματος. (Ούτε τον Χαϊκάλη που απέρριψε όλα τα αιτήματα άρσης ασυλίας, ούτε τον Κουίκ - που απέρριψε την άρση Κασιδιάρη και ψήφισε παρών για τους άλλους τρεις) 
 
Μέχρι την ώρα που γράφεται αυτό το άρθρο, κανένας τους δεν βγήκε δημόσια να υποστηρίξει/αναλύσει την απόφασή του. Περίμενα να τους δω να τρέχουν στα κανάλια και να υπερασπιστούν με περηφάνια τις πράξεις τους, αλλά δεν συνέβη αυτό. 
 
Ήταν προσέγγιση στους πρώην ψηφοφόρους της Χ.Α. τώρα που (ίσως) έρχονται εκλογές; Ήταν το δίκιο που τους έπνιγε για την αθωότητα των τεσσάρων; Ήταν διαμαρτυρία κάποιου είδους;
 
Έψαξα λοιπόν τα social media των τριών γνωστότερων βουλευτών που καταψήφισαν την άρση ασυλίας για να δω μήπως έχουν δώσει κάποια εξήγηση και για να παρουσιάσω και τον αντίλογο φυσικά. 
 

Image


ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ:
 
Στη σελίδα του Τέρενς Κουίκ στο Facebook, υπάρχουν οι παρεμβάσεις του στον ΣΚΑΪ και το MEGA σήμερα, αλλά τίποτα για την στάση του στην ψηφοφορία. Πάντως φαίνεται ότι οι φανς των ΑΝΕΛ δεν πολυθέλουν την σύμπραξη του κόμματός τους με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σχολιάζει ένας, απευθυνόμενος στον κύριο Κουίκ: "Ποιος δεξιος θα ψηφισει εσας για να βγουν τα εξαρχεια???????????
Σε λιγο σε βλεπω με μολοτοφ σαν τους συντροφους σου συριζαιους".

 
(Είναι ενδιαφέρον: Για τους δικούς τους, ο Κουικ κι οι άλλοι ΑΝΕΛ είναι φιλο-συριζαίοι, για τους υπόλοιπος φιλο-χρυσαυγίτες.)
 
Ούτε στο τουίτερ του, μέχρι τη στιγμή που γραφόταν αυτό το άρθρο, δεν έχει απαντήσει στους followers του που τον ρώτησαν σχετικά.
 
 
ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΪΚΑΛΗΣ:
 
Ούτε στο twitter του, ούτε στο σάιτ του, ούτε στο Facebook του δεν υπάρχει καμία αναφορά στο θέμα. 
Το πιο πρόσφατο tweet του είναι αυτή η συναρπαστική δήλωσή του.

Pavlos Chaikalis @pchaikal
Δήλωση Βουλευτή Αττικής Παύλου Χαϊκάλη Έλεος κύριε Μελά! Δε σώζεσαι με δελτία τύπου. Μόνο με την αλήθεια σώζεσαι. Αλλά αυτή κοστίζει.

 
Τόσο ωραία που έγινε και status update

Δήλωση Βουλευτή Αττικής Παύλου Χαϊκάλη
Έλεος κύριε Μελά! Δε σώζεσαι με δελτία τύπου.
Μόνο με την αλήθεια σώζεσαι.
Αλλά αυτή κοστίζει.

 
 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ
 
Δεν χρειάζεται να πω ότι δεν υπήρχε καμία αναφορά στον Κασιδιάρη και στους άλλους 3 στο twitter του πολιτικού. Αλλά να πω ότι εξεπλάγην διαπιστώνοντας ότι το ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ζει (φυτοζωεί) ακόμα και πως όλα τα tweets του Δημαρά είναι δελτία τύπου του ΑΡΜΑΤΟΣ.

Image


Αν και ζει πάντως δεν μοιάζει να βασιλεύει, μιας και το σάιτ του κόμματος που βλέπουμε στο twitter του προέδρου του -λόγω απλήρωτου domain;- είναι ανενεργό... 


Πηγή