26/12/14

Apple - Microsoft σταματούν τη μάχη πατεντών απέναντι στην Google




Και... κάπως ξαφνικά σταματά ο "πόλεμος" μεταξύ Apple και Google για πατέντες που χρησιμοποιούνται στο Android.
Αυτό δε σημαίνει όμως ότι σταματάνε οι μπελάδες για την Google, απλώς αυτή τη φορά με άλλον αντίπαλο θα αναμετρηθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Ας τα πάρουμε από την αρχή όμως τα πράγματα.

Η Rockstar Consortium, είναι μια κοινοπραξία των εταιριών Apple, Microsoft, BlackBerry, Ericsson και Sony με σκοπό να σταματήσει τον πόλεμο πατεντών, με αφορμή την εξαγορά της πνευματικής ιδιοκτησίας της Nortel.

Η καναδική Nortel, που χρεοκόπησε το 2009, είχε στην κατοχή της αρκετές χιλιάδες πατέντες γύρω από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, τους ημιαγωγούς, την αναγνώριση φωνής και άλλα πεδία.

Η Rockstar (δεν έχει σχέση με τη Rockstar Games, εταιρία πίσω από τη σειρά παιχνιδιών GTA και Max Payne), εξαγόρασε τις πατέντες της Nortel έναντι 4,5 δισ. δολαρίων και μετά ξεκίνησε ο πόλεμος εναντίον της Google και του Android.

Σύμφωνα με ένα έγγραφο που διέρρευσε πριν λίγες ημέρες, οι δύο μεριές θα οδηγούνταν σε συμψηφισμό, αλλά αυτό φαίνεται ότι αλλάζει, καθώς η Rockstar θα πουλήσει τις πατέντες που έχει στην εταιρεία RPX.

Αυτό σημαίνει ότι η Google (και η Cisco σε χαμηλότερο βαθμό) θα έχουν να αντιμετωπίσουν πλέον την RPX, η οποία δαπάνησε 900 εκ. δολάρια για περίπου 4 χιλιάδες πατέντες.

Να τονίσουμε ότι οι εταίροι της Rockstar, είχαν δαπανήσει συνολικά 4,5 δισ. δολάρια για 6 χιλιάδες πατέντες το 2011, με τις 2000 από αυτές να έχουν πωληθεί σε τρίτους.

Η RPX είναι μια εταιρεία με έδρα το San Francisco, που αναλαμβάνει να λύσει θέματα που αφορούν τις ευρεσιτεχνίες, χωρίς την ανάμειξη δικαστικών Αρχών και ήρθε στο προσκήνιο για πρώτη φόρα όταν εξαγόρασε τα δικαιώματα των πατεντών της Kodak πριν από 2 χρόνια περίπου.


Πηγή: gr.pcmag.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...