23/12/14

Χριστουγεννιάτικο ταξίδι μόνο για παιδιά στην Ταινιοθήκη

H Ταινιοθήκη της Ελλάδος και το Exile Room έχουν ετοιμάσει ένα μοναδικό κινηματογραφικό ταξίδι γεμάτο χριστουγεννιάτικα αρώματα από τις 26 ως τις 30 Δεκεμβρίου και στις 2 και 3 Ιανουαρίου, αποκλειστικά για τους μικρούς κινηματογραφόφιλους.



Από το ντοκιμαντέρ ως το animation, το αφιέρωμα "Kids & Docs" είναι ένα εορταστικό πρόγραμμα προβολών για παιδιά από 5 έως 15 ετών, με σκοπό αυτά να έρθουν κοντά στο σινεμά και να εξοικειωθούν με το είδος του ντοκιμαντέρ, αναδεικνύοντας την ευελιξία του. Το αφιέρωμα αυτό αποσκοπεί ακόμη στο να εγκαθιδρύσει νέες, δημιουργικές συνεργασίες με σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα που θέλουν να αγκαλιάσουν την οπτικοακουστική εκπαίδευση, καλλιεργώντας μια νέα γλώσσα επικοινωνίας σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου.
Το αφιέρωμα «Kids & Docs» χωρίζεται σε δύο τμήματα: στις προβολές που περιλαμβάνουν δύο ντοκιμαντέρ και δύο ταινίες κινουμένων σχεδίων και στα εργαστήρια animation, που με επιμέλεια των Χριστίνα Ντεπιάν και Μπάμπη Αλεξιάδη θα μάθουν στα παιδιά το υλικό από το οποίο φτιάχνονται οι αγαπημένες τους ταινίες.
Τα δύο ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν είναι τα «Τα Παιδιά του Δράκου» («Drachenmädchen», 2012) του Ινιγκο Βεστμάιερ και το «Zorro ο Γάτος» (2010) της Σελάνας Βροντή, ενώ στην κατηγορία του animation οι ταινίες είναι «Το Κορίτσι με το Παράξενο Όνομα» («Αnina», 2013) του Αλφρέδο Σόδεργιτ και το «Θεία Χίλντα!» («Tante Hilda!», 2013) των Γάλλων Μπενουά Σιε και Ζακ-Ρεμι Ζιρέρ.
Παράλληλα με τις προβολές αυτές, το αφιέρωμα "Kids & Docs" θα προβάλλει και ταινίες animation μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ -αλλά και ένα νέο είδος που περιλαμβάνει και τις δύο αυτές κατηγορίες- ενώ υπάρχουν και εργαστήρια για τους μικρούς -μελλοντικούς- κινηματογραφιστές.
Οι προβολές (5 ευρώ) της κάθε ημέρας στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος θα ξεκινούν στις 15:00, ενώ τα εργαστήρια (προβολή και εργαστήριο 7 ευρώ) στις 16:30 και διαρκούν δύο ώρες. Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα του αφιερώματος μπορείτε να δείτε στις επίσημες σελίδες της Ταινιοθήκης και του Exile Room.
Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι περιορισμένη και γίνεται με κράτηση στο τηλέφωνο του Exile Room 210 3223394 και στο workshops.exile@gmail.com, καθημερινά 11π.μ.-4μ.μ.
Πληροφορίες: Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, Κεραμεικός, τηλ. 210 3609695, www.tainiothiki.gr, 26-30 Δεκεμβρίου, 2 και 3 Ιανουαρίου.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...