20/12/14

Τα δωρεάν της ημέρας

Όλα όσα μπορείς να κάνεις σήμερα, ακόμα κι αν δεν έχεις μία.

πηγή
  

Σήμερα εγκαινιάζεται ο δεύτερος κύκλος των Ιχνών Εμπορίου -μία αχρησιμοποίητη ως τώρα Στοά μετατρέπεται σ’ ένα εναλλακτικό mall. Και για τα εγκαίνια, πολλά και διάφορα συμβαίνουν στη Στοά Εμπόρων. Μπορείτε να τα ανακαλύψετε εδώ. Βουλής 8-10, Σύνταγμα. 
Στον Πολυχώρο “Ηώς”, από σήμερα παρουσιάζεται η έκθεση “11 προσεγγίσεις στο σκίτσο-σχέδιο“. Η έκθεση επισημαίνει καταρχήν μια «Επιστροφή», την επανάληψη, μία δεκαετία μετά, της αφιερωμένης στο Σκίτσο/Σχέδιο έκθεσης που είχε διοργανωθεί στον ίδιο χώρο, εξερευνώντας τότε την ανάπτυξη και την διαφαινόμενη «μόδα» επανόδου του σχεδίου στον λεξιλόγιο της σύγχρονης εικαστικής παραγωγής, όχι μόνο ως προπαρασκευαστικό στάδιο του μεγαλύτερου έργου αλλά και ως αυτόνομο είδος που «έστεκε» πλήρες και με αξιώσεις δίπλα στο ζωγραφικό έργο, το γλυπτό, την εγκατάσταση, την performance, το βίντεο. Έως 24/1/2015, Χέυδεν 38, πλ. Βικτωρίας. 
Σήμερα και αύριο γίνεται το παζάρι των κατασκηνώσεων Χαρούμενα Παιδιά Χαρούμενα Νιάτα. Εδώ μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες. Βασιλίσσης Όλγας 1, Ζάππειο.
Οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων “Χριστούγεννα στην Αθήνα” συνεχιζονται. Το πρόγραμμα για σήμερα μπορεί κανείς να βρει εδώ. Από τις 11 και μετά. 
Στον Δημοτικό Κινηματογραφο Καλυψώ, σήμερα προβάλλετιαι η ταινία “Καλά Χριστούγεννα” (2005- 116′). Γαλλο-γερμανική ταινία, σκηνοθεσία Κριστιάν Καριόν με τους: Ντάνιελ Μπριλ, Γκιγιόμ Κανέ, Νταϊάν Κρίγκερ. Τα Χριστούγεννα του 1914 συμβαίνει κάτι πρωτάκουστο στα γαλλο-ελβετικά σύνορα. Άγγλοι, Γάλλοι και Γερμανοί στρατιώτες αφήνουν ό,τι τους χωρίζει στα χαρακώματα και μπαίνουν σε εκεχειρία για τις γιορτινές μέρες. Την αφορμή έδωσε το τραγούδι ενός Γερμανού τενόρου και της σοπράνο γυναίκας του. Στις 8, Γρηγοριου Λαμπράκη και Καλυψούς, Καλλιθέα. 
Στο Cinemarian, απόψε γίνονται οι Νύχτες νουάρ/Παράξενες ιστορίες. Η βραδιά θα περιλαμβάνει προβολές ταινιών μικρού μήκους,  τέσσερις εκ των οποίων φτιάχτηκαν με αφορμή τα Παιδικά Νουάρ, ειδικά για την εκδήλωση. Θα μιλήσουν οι σκηνοθέτες των ταινιών που βασίστηκαν στο βιβλίο, η θεατρική σκηνοθέτης Αναστασία Κουμίδου, ο Γρηγόρης Παπαδογιάννης, επιμελητής των εκδόσεων Παράξενες Μέρες και η Αντριάνα Μίνου. Στις 7μ.μ, Γενναίου Κολοκοτρώνη 42, Κουκάκι. 
To Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος, σας προσκαλεί ξανά για να γιορτάσουμε μαζί το αστρονομικό, κοσμογονικό, αγαπημένο χειμερινό ηλιοστάσιο. Μία γιορτή για να αποχαιρετίσουμε το σκοτάδι και να προϋπαντήσουμε τον ήλιο που γεννιέται τώρα μόλις. Μία μέρα μικρή, φωτεινή και χαριτωμένη, και μία νύχτα πολύ μεγάλη, σκοτεινή μα ζεστή. Ένα χρόνο πριν, ξεκινήσαμε στο Καφενείο να γιορτάζουμε μαζί τις μέρες αυτές ορόσημα μέσα στο χρόνο, και μας άρεσε τόσο που μας έγινε πια συνήθεια. Σας προσκαλούμε λοιπόν να βγείτε από τη φωλιά και να τεντωθείτε, να αφήσετε τη δημιουργικότητά σας ελεύθερη, και ετοιμαστείτε να προϋπαντήσετε τον ολόφρεσκο ήλιο. Στις 9μ.μ, Μοναστηρίου 140 και Τηλεφάνους, Ακαδημία Πλάτωνος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...