28/12/14

Η Google παρουσιάζει το πρωτότυπο του αυτόνομου οχήματός της

Το λευκό αμαξάκι που δεν έχει τιμόνι βγαίνει τώρα για δοκιμές στους δρόμους της Καλιφόρνιας


Μάουντεν Βιου, Καλιφόρνια 
Δεν έχει τιμόνι ούτε πεντάλ, μόνο δύο κουμπιά «Ξεκίνα» και «Σταμάτα»: η Google παρουσίασε το «πρώτο λειτουργικό πρωτότυπο» ενός αυτόνομου οχήματος, το οποίο βγαίνει τώρα για δοκιμές στους δρόμους της Καλιφόρνιας.

Το άσπρο, στρογγυλεμένο αμαξάκι είναι η λειτουργική βερσιόν ενός ομοιώματος που είχε παρουσιαστεί τον Μάιο, διευκρίνισε η εταιρεία.

Διακοπές... βολτάροντας στην Καλιφόρνια

«Θα περάσουμε τις διακοπές βολτάροντας στην πίστα δοκιμών, και ελπίζουμε να σας δούμε στους δρόμους της Βόρειας Καλιφόρνιας από το νέο έτος» ανακοίνωσε η ομάδα αυτόνομων οχημάτων της Google.

Η ανακοίνωση δεν κάνει αναφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά του πρωτοτύπου, σύμφωνα όμως με όσα είχαν γίνει νωρίτερα γνωστά το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί 64 λέιζερ που σαρώνουν τον δρόμο σε γωνία 360 μοιρών ενώ επίσης διαθέτει κάμερα και δέκτη GPS.

Το σύστημα μπορεί να αναγνωρίζει εκατοντάδες αντικείμενα ταυτόχρονα -από τους πεζούς μέχρι τα σήματα στο δρόμο- και να διαχειρίζεται αναμενόμενα ή απρόβλεπτα σενάρια.

Μέγιστη ταχύτητα 40 χλμ την ώρα

Η Google είχε ανακοινώσει επίσης ότι η μέγιστη ταχύτητα του πρωτοτύπου θα είναι 40 χιλιόμετρα την ώρα.

Ο γίγαντας του Διαδικτύου αποφάσισε να αναπτύξει τα δικά του οχήματα έπειτα από σχεδόν μια δεκαετία πειραματισμών με μοντέλα της αγοράς που αναβαθμίστηκαν με σύστημα αυτόνομης κίνησης.

Τροποποιημένα Toyota Prius και Lexus SUV έχουν διανύσει εκατοντάδες χιλιόμετρα στους δρόμους της Καλιφόρνιας στο πλαίσιο των δοκιμών.

Παρόλο που η Google συνεχίζει την ανάπτυξη του δικού της μοντέλου, ο Κρις Έρμσον, επικεφαλής του τμήματος αυτόνομων οχημάτων δήλωσε προ ημερών στη Wall Street Journal ότι απώτερος στόχος είναι η συνεργασία με παραδοσιακούς κατασκευαστές αυτοκινήτων.


 ΠΗΓΗ: tovima.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...