«Όχι» απάντησε η Περιφέρεια Αττικής στο αίτημα των καταστηματαρχών της Κηφισιάς για «Λευκή Νύχτα» στις 19 Δεκεμβρίου στη Κηφισιά.
 
Σύμφωνα με τον Αντιπεριφαρειάρχη Βόρειου Τομέα Γιώργο Καραμέρο, φέτος τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά δύο συνεχόμενες Κυριακές στις 14 και 21 Δεκεμβρίου, επομένως δεν υπήρχε λόγος για τη «Λευκή Νύχτα».
 
Όπως σημειώνει στην ανακοίνωση:  «Η Περιφέρεια Αττικής καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την τόνωση των τοπικών αγορών που θίγονται βάναυσα από την κυβερνητική και φορολογική πολιτική, ταυτόχρονα όμως υπερασπίζεται σθεναρά τα δικαιώματα των εργαζομένων που πλήττονται διπλά από την ραγδαία μείωση των εισοδημάτων τους και την καταπάτηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων τους μέσα σε συνθήκες ανθρωπιστικής και οικονομικής κρίσης. Η αγορά θα τονωθεί ουσιαστικά όταν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι θα έχουν αξιοπρεπές εισόδημα, θα μειωθεί η ανεργία, θα καταργηθούν τα δεκάδες χαράτσια, θα σταματήσει η φορολογική αφαίμαξη των μικρών επιχειρηματιών και θα φορολογηθεί πραγματικά ο πλούτος».
 
Από την πλευρά του  ο Εμπορικός Σύλλογος Κηφισιάς κάνει λόγο για κομματική απόφαση «όπως επίσης και η Ομοσπονδία Εργαζομένων που είναι της ίδιας παράταξης με τον κ Καραμέρο και έχει την τακτική να λέει "όχι" σε όλα, "όχι" στην επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη».
 
Όπως δηλώνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μάρκος Πανέτας «είναι μία κίνηση, η οποία όπου έχει γίνει είχε μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο. Εμείς λοιπόν θέλαμε στις 19 του μήνα να πραγματοποιήσουμε τη Λευκή Νύχτα όχι μόνο για να τονωθεί η τοπική αγορά - ο Νοέμβριος ήταν πολύ κακός μήνας για τα καταστήματα ενώ και ο Δεκέμβριος δεν ξεκίνησε καλά - αλλά να δημιουργήσουμε ένα ευχάριστο κλίμα μέσα στις γιορτές, να ξεχαστεί ο κόσμος για λίγο από τα προβλήματά του και να κάνει αγορές με καλύτερη διάθεση. Γι' αυτό το λόγο, άλλωστε, είχαμε προγραμματίσει μία σειρά εκδηλώσεων, σε συνεργασία με το δήμο Κηφισιάς».
 
Επισημαίνει δε ότι το 20% των καταστημάτων στην Κηφισιά είναι ξενοίκιαστα.