19/12/14

Βουλή: Περισσότερες από 80 τροπολογίες κατατέθηκαν τα τελευταία 24ωρα



Ξεπερνούν τις οι 80 βουλευτικές και υπουργικές τροπολογίες που έχουν κατατεθεί τα τελευταία 24ωρα στα νομοσχέδια τα οποία ψηφίζονται αυτές τις ημέρες στη Βουλή, ενώ έχει προγραμματιστεί η ψήφιση τριών νομοσχεδίων έως και τη Δευτέρα.

Η επίσπευση της συζήτησης και ψήφισής τους έχει προκαλέσει ζωηρό βουλευτικό ενδιαφέρον στην κατάθεση τροπολογιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι έως και τις 15:00 σήμερα, είχαν κατατεθεί στα τρία νομοσχέδια περί τις 80 τροπολογίες συνολικά, εκ των οποίων οι 12 υπουργικές.

Σήμερα ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για το ΕΣΠΑ και τις λαϊκές αγορές, στο οποίο έχουν κατατεθεί περί τις 11 τροπολογίες.
Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τις πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα, έχουν κατατεθεί 43 τροπολογίες εκ των οποίων 8 υπουργικές, ενώ σε νομοσχέδιο για το Παρατηρητήριο Άνοιας που ψηφίζεται την προσεχή Δευτέρα, μια ημέρα πριν από την προγραμματισμένη δεύτερη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έχουν κατατεθεί 27 τροπολογίες, εκ των οποίων 2 υπουργικές.

Το νομοθετικό ενδιαφέρον των βουλευτών ποικίλει και αφορά από το εφάπαξ των Εθελοντών Μακράς Θητείας έως και τις συνθήκες για την εγκατάσταση των μονάδων ιχθυοκαλλιεργειών σε περιοχές που καθορίζονται ως Καταφύγια 'Αγριας Ζωής.

Ανάμεσα στις βουλευτικές τροπολογίες που έχουν κατατεθεί είναι και τροπολογία για την αναστολή της εκτέλεσης πρωτοκόλλων κατεδάφισης μέχρι την κύρωση δασικών χαρτών, αλλά και τροπολογία με την οποία προτείνεται να εξαιρούνται από τη φορολογία εισοδήματος τα ημερομίσθια του αγρότη και των μελών της οικογένειας του, μέχρι του ύψους των 9.000 ευρώ.

Στο ίδιο νομοσχέδιο έχει κατατεθεί και βουλευτική τροπολογία με την οποία προτείνεται να μην ισχύει το πόθεν έσχες για την αγορά πρώτης κατοικίας.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...