29/12/14

Η Kodak επιστρέφει












Λίγα brands διαθέτουν τη βαρύτητα του ονόματος της Kodak παγκοσμίως. Παρά το γεγονός ότι η Eastman Kodak έχει πλέον εστιάσει την παραγωγή της στον εξοπλισμό για σαρωτές και εκτυπωτές επαγγελματικής χρήσης, το όνομα της εξακολουθεί να ένα “είδωλο” για τους καταναλωτές.


Η Kodak σταμάτησε να παράγει ψηφιακές κάμερες το 2012 ως αποτέλεσμα της χρεοκοπίας της.


Την επόμενη χρονιά η Sakar International of Edison με έδρα το New Jersey λανσάρισε μία σειρά φωτογραφικών μηχανών και αξεσουάρ φωτογραφίας με το όνομα της Kodak. Την ίδια χρονιά, το 2013, η JK Imaging με έδρα το L.A. εξασφάλισε την άδεια για τη χρήση του brand name της Kodak για τις ψηφιακές κάμερες.

Η Seedonk Inc, με τη σειρά της, αναζητούσε ένα brand name οικείο στους καταναλωτές. Ένα brand name το οποίο θα εκπροσωπούσε τις οικογενειακές αξίες. Έτσι, η Seedonk θα λανσάρει το 2015 το σύστημα Kodak Baby Monitoring.

H Rochester-based KMG Digital στη CES 2010 απέκτησε τα αποκλειστικά δικαιώματα για χρήση του ονόματος της Kodak για κενά μέσα εγγραφής, όπως CD, DVD και Blu-ray disc.

Για το 2015 όμως υπάρχει και μία έκπληξη για το χώρο μας. H λονδρέζικη Bullitt Group, η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή καταναλωτικών ηλεκτρονικών με χρήση των brands άλλως εταιρειών, ανακοίνωσε τα σχέδια της να παρουσιάσει μια ποικιλία ηλεκτρονικών συσκευών για το 2015 με το όνομα της Kodak. Ανάμεσα σε αυτά θα είναι ένα tablet και ένα android smartphone.

Το licensing είναι ένα σοβαρό μέρος των business της Kodak, πλέον. Περισσότερα θα μάθουμε στη CES 2015 σε λίγες ημέρες.



Πηγή: gr.pcmag.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...