4/12/14

Γευστικό ταξίδι στον κόσμο των «Μεγάλων Κόκκινων Κρασιών»


Παλιά οινοποιεία, παλιές χρονιές, αλλά και πειραματικές οινοποιήσεις, ετικέτες που μετουσιώνουν τη φιλοσοφία του οινοπαραγωγού σε έναν κόσμο που ορίζεται από τη γνώση και την έμπνευση, αυτό είναι το σύμπαν των Μεγάλων Κόκκινων Κρασιών.  Και σε αυτό το σύμπαν πρόκειται να μας ταξιδέψουν ο ιστότοπος για τη γαστρονομία και την ευζωία, The Food & Leisure Guide και η εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum, οι οποίοι συνδιοργανώνουν το γευστικό αυτό ταξίδι στις 8 Δεκεμβρίου στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.
Είκοσι από τα κορυφαία οινοποιεία της χώρας και οι εταιρείες που εισάγουν στην Ελλάδα τα καλύτερα και πιο σημαντικά ξένα κρασιά της αγοράς, θα παρουσιάσουν προς γευστική δοκιμή πάνω από 100 σπουδαία κρασιά, όλα κόκκινα, όλα εξαιρετικά υψηλής ποιότητας. Είναι η πρώτη φορά που τα πιο ακριβά ελληνικά κρασιά θα παρουσιαστούν όλα μαζί και θα τεθούν στην κρίση του κοινού, στον ίδιο μάλιστα χώρο με μερικά από τα πιο γνωστά κρασιά της υφηλίου.
Επίτιμοι καλεσμένοι θα είναι η διασημότερη οινογράφος του κόσμου, Jancis Robinson, και ο κριτικός εστιατορίων των Financial Times, Nicholas Lander, ενώ όπως συμβαίνει σε αντίστοιχες εκδηλώσεις του εξωτερικού, στην εκδήλωση αυτή, ο επισκέπτης καλείται να συμμετάσχει στα έξοδα. Με ένα αντίτιμο 38€, ο επισκέπτης θα παραλαμβάνει ένα μπλοκ με δέκα κουπόνια αξίας 3€ έκαστο τα οποία θα εξαργυρώνει στα σταντ των εκθετών ώστε να δοκιμάζει ―στο κόστος τους― κρασιά που, υπό άλλες συνθήκες, θα μπορούσαν να θεωρηθούν απαγορευτικά λόγω της τιμής τους, αλλά και εξαιρετικά δυσεύρετα. Κάθε κρασί (δόση των 50ml) θα κοστίζει ένα ή περισσότερα κουπόνια, ανάλογα με το κόστος του.
Η εκδήλωση πλαισιώνεται από τρεις παράλληλες εκδηλώσεις που θα τραβήξουν το ενδιαφέρον, το «Master Class» 50€ Challenge, όπου θα αναμετρηθούν «τυφλά» έξι κρασιά, τρία ελληνικά και τρία ξένα, το Cabernet blends όπου θα δοκιμαστούν έξι κορυφαία κρασιά με βάση την ποικιλία Cabernet Sauvignon, από το Μπορντό, την Καλιφόρνια και την Αυστραλία και τέλος, το ίδιο βράδυ, ο σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου του εστιατορίου Tudor Hall (Ξενοδοχείο King George II), με αφετηρία μερικά σπουδαία κόκκινα κρασιά, θα ετοιμάσει ένα γαστρονομικό δείπνο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας.

Πληροφορίες: «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά», Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, Πλατεία Συντάγματος, τηλ. 210 3330000, Δευτέρα 8/12, κόστος 38 ευρώ,
http://www.fnl-guide.com/gr/el/fine-red-wines/
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...