20/12/14

7 συνήθειες, που ήταν καλές, αλλά όχι πια…

Είτε επειδή έτσι μας έμαθαν, είτε επειδή έχουμε την εντύπωση πως έτσι είναι καλύτερα, οι περισσότεροι έχουμε μερικές συνήθειες, που η αλήθεια είναι ότι δεν κάνουν και τόσο καλό, όσο, τουλάχιστον, νομίζαμε μέχρι τώρα.

Διαβάστε παρακάτω ποιες είναι οι «καινούριες» κακές συνήθειες και γλιτώστε τα ρομαντικά ραντεβού σας από τη μετριότητα και τα πλάνα σας για δίαιτα από την αποτυχία.

Κοιτάτε τον άλλο στα μάτια
Μπορεί να μας έχουν μάθει πως είναι καλύτερα να κοιτάμε τον άλλο στα μάτια, όταν μιλάμε, καθώς έτσι δηλώνουμε την ειλικρίνεια και τη διάθεσή μας για διαφάνεια απέναντί του και κάτι τέτοιο είναι πάντα εκτιμητέο.
Σε μια πρόσφατη έρευνα, ωστόσο, και ακόμα μέσα από τη δική σας παρατήρηση θα έχετε αντιληφθεί, πως το ευθύ βλέμμα δεν παραπέμπει μόνο σε ειλικρίνεια, αλλά και σε ερωτικό ενδιαφέρον, επιθετικότητα, μέχρι και τη διάθεση εκφοβισμού του συνομιλητή. Ανάλογα, λοιπόν, με το ύφος της συζήτησης και το είδος της σχέσης μπορεί να ερμηνεύεται διαφορετικά το βλέμμα, γι’ αυτό έχετε πάντα υπόψη σας τα παραπάνω και «κοιτάτε» αναλόγως.



Φωτογραφίζετε τα πάντα στη ζωή σας
Φωτογραφίζοντας τα πάντα στη ζωή σας χάνετε τη μοναδική ευκαιρία να τα ζήσετε. Έρευνες έχουν δείξει πως το κλικ της φωτογραφικής μηχανής δηλώνει το άτυπο τέλος της εκάστοτε εμπειρίας, αποδεσμεύοντας τα άτομα από το να τη ζήσουν, αφού την αντιλαμβάνονται ως… τελειωμένη.
Η φωτογραφική απεικόνιση, αποδυναμώνει τη μνήμη και η αποδυναμωμένη μνήμη, μας στερεί από την ανάμνηση των εμπειριών.
Γι’ αυτό το λόγο μην αναλώνεστε στα ψηφιακά κλικ και τις φωτογραφίες, αλλά ζήστε με τα μάτια σας και όλες σας τις αισθήσεις τη ζωή σας και όχι παρατηρώντας τον κόσμο μέσα από την οθόνη του κινητού.


Χρησιμοποιείτε το «εγώ» πολύ
Μπορεί να νομίζετε το αντίθετο, αλλά τα άτομα που χρησιμοποιούν συχνά το πρώτο πρόσωπο στο λόγο τους, δεν είναι άτομα με ανεπτυγμένη την αυτοπεποίθησή τους. Σχετικές έρευνες δείχνουν πως η χρήση του «εγώ, εμείς» αναφέρεται στο αντικείμενο που δίνει τη μεγαλύτερη βάση και προσοχή του ο ομιλητής και επειδή νιώθει ανασφάλεια και αγωνιά για την εικόνα που δίνει στους άλλους, δίνει μεγάλη σημασία στο «εγώ» του.
Όσοι από την άλλη χρησιμοποιούν περισσότερο το δεύτερο πρόσωπο, είναι άτομα που νιώθουν μεγαλύτερη σιγουριά για τον εαυτό τους, στρέφουν την προσοχή τους στον έξω κόσμο και στα θετικά σχόλια που μπορούν να αποσπάσουν από αυτόν.



Οργανώνετε τη διατροφή σας
Οργανώνετε σχολαστικά τη διατροφή σας και βάζετε πολύ σκέψη στο τι θα φάτε κάθε μέρα, αλλά αυτό που θα σας βοηθήσει περισσότερο είναι να κάνετε τον υγιεινό τρόπο ζωής ρουτίνα και όχι κάτι που απαιτεί στρατηγική ανάλυση για να το πετύχετε. Όσο περισσότερο σκεφτόμαστε, άλλωστε, μια κίνηση, τόσο περισσότερους λόγους βρίσκουμε για να ξεφύγουμε του προσεκτικά μελετημένου πλάνου μας.
Όταν έχουμε, ακόμα, ένα πλάνο να ακολουθήσουμε, στηρίζουμε όλες τις ελπίδες μας σε αυτό, χαλαρώνοντας τις υπόλοιπες ώρες και παίρνοντας αποφάσεις τελείως αντίθετες από τον τελικό μας στόχο.
Καλύτερα λοιπόν, είναι να έχετε μια ρουτίνα, που θα ακολουθείτε καθημερινά, μια αλληλουχία κινήσεων και βημάτων που θα ταιριάζει με το πρόγραμμά σας και θα σας βγαίνει μηχανικά, χωρίς ευκαιρίες για πολλή σκέψη ή αποκλίσεις.


Ζείτε το παρόν
Κανείς δεν θα σας προτείνει να ζείτε στο παρελθόν και να βυθιστείτε στη μελαγχολία που φέρνει αυτό. Αλλά, η αλήθεια είναι πως οι αναμνήσεις που μας προκαλούν νοσταλγία, μπορούν και αυξάνουν την αισιοδοξία με την οποία ατενίζουμε το μέλλον.
Αυτό συμβαίνει επειδή οι αναμνήσεις, μας κάνουν να νιώθουμε πιο κοντά στους άλλους ανθρώπους (τέτοιους είδους –εγγύτητας και αλληλεγγύης- είναι οι περισσότερες καλές αναμνήσεις που έχουμε), κάτι που ανεβάζει την αυτοεκτίμηση του ατόμου και οδηγεί στην αυξημένη αισιοδοξία  για το μέλλον.
Αν λοιπόν αναπολείτε το καλοκαίρι που περάσατε με τους συμφοιτητές σας στην Πάρο, βιώνετε ξανά το ευχάριστο συναίσθημα που είχατε τότε, ανεβαίνει η αυτοπεποίθησή σας και είστε πιο αισιόδοξοι για το μέλλον.



Δέχεστε στωικά τη ζωή, όπως σας έρχεται
Το να δέχεστε τις καταστάσεις όπως έρχονται είναι καλό, μέχρις ενός σημείου. Είναι καλό και αποτελεσματικό, συγκεκριμένα, για τις καταστάσεις που δεν έχετε έλεγχο όσον αφορά την έκβασή τους και δε μπορείτε να κάνετε τίποτα άλλο παρά να τις αποδεχτείτε.
Δεν είναι καλό όμως, να αντιδράτε έτσι, στις περιπτώσεις και καταστάσεις, των οποίων μπορείτε να επηρεάσετε την έκβαση και να παίξετε το ρόλο σας σε αυτές, γιατί τότε (μένοντας άπραγοι)  νιώθετε ακόμα πιο ανήμποροι και αγχωμένοι, αφού ξέρετε ότι μπορείτε να αναλάβετε δράση, αλλά δεν το κάνετε.


Διατηρείτε χαμηλά το φωτισμό, για ατμόσφαιρα
Συνηθίζετε να διατηρείτε χαμηλά το φωτισμό ή να ανάβετε κεριά για να δημιουργήσετε ατμόσφαιρα, όταν καλείτε άτομο ερωτικού ενδιαφέροντός στο σπίτι σας. Το αρνητικό, όμως, είναι ότι κάνετε όλη αυτή την ατμόσφαιρα, έχοντας άλλα πλάνα στο κεφάλι σας, αλλά η αλήθεια είναι ότι με άλλα αποτελέσματα καταλήγετε...
Έτσι δείχνουν, τουλάχιστον, σχετικές έρευνες, σύμφωνα με τις οποίες, ο χαμηλός φωτισμός μετριάζει τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις, που σίγουρα δεν είναι κάτι που επιθυμείτε σε ένα ρομαντικό ραντεβού.
Αντιθέτως, έχετε τα φώτα στη μέγιστή τους ισχύ και θα είστε σε εγρήγορση, η ένταση της συνθήκης θα είναι ανεβασμένη και τα συναισθήματα, θετικά ή αρνητικά (ελπίζουμε το πρώτο), επίσης σε υψηλές συχνότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...