6/12/14

Η τσεκουράτη υγεία του Βορίδη



Από  

Νομικά Ανάλατα



Η τσεκουράτη υγεία του Βορίδη... μια είδηση που έπνιξαν τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης.

Τραγική κατάληξη είχε η οδύσσεια ενός αγοριού τεσσάρων ετών από την Ιτέα, που προσεβλήθη από λοίμωξη, μεταφέρθηκε σε λίγες μέρες σε τρία νοσοκομεία, σε Άμφισσα, Λαμία, Λάρισα και τελικά πέθανε από ανακοπή, γιατί δεν υπήρχε μονάδα Εντατικής Θεραπείας για να νοσηλευθεί το άτυχο παιδι.

Ο... Γολγοθάς για τον μικρό Λεωνίδα ξεκίνησε το περασμένο Σαββατοκύριακο. Το παιδί έκανε εμετό και ανέβασε πυρετό και οι γονείς του απευθύνθηκαν στον ιδιώτη παιδίατρο που το παρακολουθούσε στην Ιτέα, ο οποίος έκρινε ότι ο μικρός θα έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Άμφισσας για να υποβληθεί σε σειρά εξετάσεων.

Τη Δευτέρα το αγοράκι εισήχθη στο νοσοκομείο της Άμφισσας , ωστόσο εξαιτίας των επίμονων και "ύποπτων" συμπτωμάτων, νευρολογικής και συμπεριφορικής φύσεως, οι γιατροί έκριναν ότι το παιδί έπρεπε να μεταφερθεί την ίδια μέρα στο νοσοκομείο της Λαμίας για ακόμη περισσότερες και πιο εξειδικευμένες εξετάσεις. Εκεί, παρά την ισχυρή αντιβίωση που χορηγήθηκε, το παιδί άρχισε να έχει σπασμούς.

Το νοσοκομείο της Λαμίας ωστόσο δεν διαθέτει παιδονευρολόγο και οι γιατροί έκριναν απαραίτητη τη διακομιδή του στην Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική της Λάρισας. Όταν όμως η κατάσταση της υγείας του μικρού Λεωνίδα επιδεινώθηκε περαιτέρω και επηρεάστηκε και η καρδιακή λειτουργία του, οι γιατροί δεν μπορούσαν να δώσουν τη μάχη τους με τα καλύτερα όπλα, αφού η παιδιατρική κλινική δεν διαθέτει Εντατική Μονάδα.

Το αγοράκι μπήκε στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και οι γιατροί άρχισαν να αναζητούν απεγνωσμένα κρεβάτι εντατικής θεραπείας. Από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη σε κανένα νοσοκομείο δεν υπάρχει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για παιδιά. Όταν οι γιατροί αναζήτησαν κρεβάτι σε Μονάδα Παίδων της Θεσσαλονίκης πήραν την απάντηση πως δεν υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι. Τελικά, ο μικρός Λεωνίδας δεν άντεξε και 5 ώρες μετά τη μεταφορά του στη Λάρισα η καρδιά του σταμάτησε να χτυπά.

Το δράμα για τους γονείς του παιδιού συνεχίστηκε και μετά τον τραγικό θάνατό του, αφού η σορός του χρειάστηκε να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη για νεκροψία, επειδή δεν υπάρχει νεκροτόμος στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Λάρισας.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που εξέτασε το παιδί, η υγεία του επιδεινώθηκε σταδιακά λόγω μιας "πολυσυστηματικής λοίμωξης". Τα ακριβή αίτια του θανάτου του, όμως, θα φανούν από τον εργαστηριακό έλεγχο που θα γίνει.


ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...