4/12/14

Ο μεγαλύτερος συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων στην Αμερική έρχεται στη Στέγη

 O «μεγαλύτερος εν ζωή συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων στην Αμερική», όπως τον έχει αποκαλέσει ο Stephen King, o George Pelecanos, έρχεται στη Στέγη, την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου, για να μιλήσει για τη σχέση του με την Ελλάδα, τα βιβλία του και τους αδικημένους ήρωές του.

Ο Stephen King τον έχει αποκαλέσει «τον μεγαλύτερο εν ζωή συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων στην Αμερική», όμως ο Τζορτζ Πελεκάνος διαθέτει μια πλουσιότερη γκάμα ταλέντων και δραστηριοτήτων.
Είναι βραβευμένος δημοσιογράφος και παραγωγός ταινιών ανεξάρτητου κινηματογράφου, αλλά και τηλεοπτικών σειρών, ενώ το όνομά του έχει συνδεθεί με μία από τις καλύτερες σειρές που έχει βγάλει η αμερικανική τηλεόραση, το «The Wire», καθώς έχει διατελέσει παραγωγός και σεναριογράφος σε επεισόδια της σειράς.
Γεννημένος στην Ουάσινγκτον το 1957 από Έλληνες γονείς, ο Πελεκάνος δεν έχασε ποτέ του την επαφή με την καταγωγή του, όπως μαρτυρούν τα ονόματα και η ιδιοσυγκρασία ηρώων που εμφανίζονται στα μπεστ-σέλερ βιβλία του. Από τον Ντιμίτρι Καράς στον Νικ Στεφάνος και τον Σπίρο Λούκας, ο 57χρονος συγγραφέας κινείται σταθερά στην ευρύτερη περιοχή της γενέτειρας πόλης του και κοιτάζει κατάματα το λιγότερο φωτογενές πρόσωπό της.
Στην επίσκεψή του στη Στέγη θα συνομιλήσει με τη δημοσιογράφο Μαριλένα Αστραπέλλου για τη σχέση του με την Ελλάδα, αλλά και με την Αμερική, που σκιαγραφεί μέσα από τα βιβλία και τα σενάριά του. Εκεί δηλαδή όπου κατοικούν οι απόκληροι, οι κακότυχοι και οι αδικημένοι μιας κοινωνίας η οποία τελικά μάλλον δεν μοιράζει το περίφημο «αμερικανικό όνειρο» τόσο ακριβοδίκαια.

Πληροφορίες:  Μικρή Στέγη, στις 7 μ.μ., είσοδος ελεύθερη.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...