πηγή
Ακριβώς στην πλάτη του βρίσκεται η Συγγρού. Την καταλαβαίνεις μόνο αν κάθεσαι στον πάγκο μπροστά στην τζαμαρία και την βλέπεις με την άκρη του ματιού σου. Τίποτα άλλο δεν σου θυμίζει ότι βρίσκεσαι σε μια γειτονιά δίπλα ακριβώς από το κέντρο της πόλης. Πολύ απλά γιατί το Κουκάκι είναι γειτονιά. Και συγκεκριμένα το Monsieur Barbu βρίσκεται μπροστά από από ένα παρκάκι στο νούμερο 59 της οδού Φαλήρου.
O “κύριος μουσάτος” βρίσκεται σε μια από τις πιο ωραίες γειτονιές τις Αθήνας. Σου έχει δείξει και ο Στέφανος πόσο γαμάτη είναι. Τώρα θα σου δείξω εγώ γιατί αυτό το μαγαζί είναι αλλιώτικο από τα άλλα και μάλιστα όλες τις ώρες της ημέρας και όλες τις μέρες της εβδομαδας.
Άνοιξε τον Απρίλιο του 2013 και το έπλασε με τα χέρια του ο Χρήστος. Εκεί που βλέπεις τώρα ένα bar, υπήρχε ένα συνεργείο για βέσπες το οποίο με πολλά κιλά μεράκι και προσωπική δουλειά πήρε σιγά σιγά την μορφή που έχει σήμερα. Ο Χρήστος -αυτό είναι ο κύριος μουσάτος που λες- ήθελε να παντρέψει το κλασσικό με το μοντέρνο. Τελικά του βγήκε ένα ζεστό μαγαζί που σου δίνει την αίσθηση του σπιτιού. Ένα μαγαζί με γραφομηχανές και ραδιόφωνα, vintage φωτιστικά και απλίκες. Αν είναι να έρθεις με “πρόσωπο” τότε σου προτείνω να ανέβεις την σκάλα και να αράξεις στον καναπέ με το χαλάκι από κάτω. Πιο χουχουλιάρικη γωνία δεν θα βρεις.
Αυτό το μαγαζί πάνω στην πλατεία διαθέτει ένα από τα πιο ωραία κυριακάτικα brunch της πόλης. Άλλωστε το έχει επιμεληθεί η Pasta Flora -όπου Πάστα Φλόρα βάλε Ιωάννα Χαλμούκη- η οποία κάθε Κυριακή δημιουργεί γλυκά να τρέχουν σαλάκια και να γλείφεις δάχτυλα. Pancakes, carrot cakes, brownies, banana nutella bread αλλά και αλμυρές τάρτες, κις λορέν και πίτες αν έχεις μια λιγούρα παραπάνω. Και αν στο μυαλό σου το brunch σημαίνει αυγά, τότε υπάρχουν δύο εκδοχές τους. Η μία είναι ομελέτα με μανιτάρια και μπέικον και η άλλη αυγά μάτια πάνω σε γλυκά θεσπέσια ψωμάκια με μπέικον και λουκάνικο. Κανένας παραπονεμένος στο δεκατιανό του MB. Καλά μην το δέσεις και κόμπο το δεκατιανό. Περισσότερο δωδεκατιανό είναι αφού ξεκινάει από τις 12:00 και τελειώνει γύρω στις 16:00.
Όμως τούτο δω το μαγαζί δεν είναι μόνο για τις Κυριακές. Αν δεν έχεις δοκιμάσει το burger του τότε σίγουρα θα έχεις ακούσει για αυτό. Ζουμερό, στο μέγεθος που χρειάζεται, περιποιημένο και καθαρό στις γεύσεις που συνδυάζει. Για τις περιπτώσεις που η πείνα είναι μικρότερη ή το γεύμα προλειπτικό, υπάρχει και το mini burger στα 3,5 euro ενώ το κανονικό είναι στα 6.5. Υπάρχουν ακόμα σαλάτες, τορτίγιες αλλά και κανονικά πιάτα. Δεν τα έχω δοκιμάσει όλα ο δόλιος αλλά να ξες ότι όλοι ομιλούν για την κουζίνα του. Εκτός από τα cocktail του.
Υ.Γ.: Η κουζίνα του ανοίγει 13:00
Το πρώτο τεστ για ένα μαγαζί που σερβίρει cocktail είναι αν σέβεται τις κλασσικές συνταγές. Check. (Εδώ έχω να σου πω ότι το Mai Tai του είναι πάρα πολύ καλό)
Το δεύτερο είναι αν έχει προσπαθήσει να φτιάξει δικές του γεύσεις και συνδυασμούς.
Check. (Εδώ θα σου πω ότι πρέπει να δοκιμάσεις barbu, corina queen και fluttershy)
Το τρίτο είναι η παρουσίαση να μην είναι επιδεικτική.
Check.
Το τέταρτο είναι οι τιμές.
Check. (Τα κλασσικά στα 6 euro ενώ τα άλλα στα 7)
Όπως κατάλαβες από cocktail πάμε καλά. Βάλε και ότι το ποτό είναι στα 5 euro. Βάλε και ότι ο dj στην reception -όπως την λέει και ο Χρήστος- παίζει new disco, indie και dance ρυθμούς. Βάλε και ότι ο κόσμος είναι μέρες που έρχεται γεμάτος ενέργεια και πάθος για χορό. Τα έβαλες; Αυτές είναι οι νύχτες στον κύριο μουσάτο.
Είναι πραγματικά από τα λίγα bar restaurant που συνδυάζουν τόσο αρμονικά το φαγητό με το ποτό. Είναι το bar restaurant που αν μένεις στο Κουκάκι, είναι σίγουρα ένα από τα στέκια σου ενώ αν δεν μένεις, είναι λόγος για να μετακομίσεις. Το Monsieur Barbu έχει αισθητική, έχει άποψη, έχει όμορφες μυρωδιές και από πιο όμορφες γεύσεις σε φαγητό και cocktails. Και προσφάτως ένα υπέροχο κυριακάτικο brunch
Υ.Γ.: Μόλις στολίστηκε και είναι στο πνεύμα των Χριστουγέννων και ακόμα πιο ζεστό.
Monsieur Barbu, Φαλήρου 59, Κουκάκι, τηλ: 210-9247555 facebook | foursquare

O “κύριος μουσάτος” βρίσκεται σε μια από τις πιο ωραίες γειτονιές τις Αθήνας. Σου έχει δείξει και ο Στέφανος πόσο γαμάτη είναι. Τώρα θα σου δείξω εγώ γιατί αυτό το μαγαζί είναι αλλιώτικο από τα άλλα και μάλιστα όλες τις ώρες της ημέρας και όλες τις μέρες της εβδομαδας.
Monsieur Barbu

Άνοιξε τον Απρίλιο του 2013 και το έπλασε με τα χέρια του ο Χρήστος. Εκεί που βλέπεις τώρα ένα bar, υπήρχε ένα συνεργείο για βέσπες το οποίο με πολλά κιλά μεράκι και προσωπική δουλειά πήρε σιγά σιγά την μορφή που έχει σήμερα. Ο Χρήστος -αυτό είναι ο κύριος μουσάτος που λες- ήθελε να παντρέψει το κλασσικό με το μοντέρνο. Τελικά του βγήκε ένα ζεστό μαγαζί που σου δίνει την αίσθηση του σπιτιού. Ένα μαγαζί με γραφομηχανές και ραδιόφωνα, vintage φωτιστικά και απλίκες. Αν είναι να έρθεις με “πρόσωπο” τότε σου προτείνω να ανέβεις την σκάλα και να αράξεις στον καναπέ με το χαλάκι από κάτω. Πιο χουχουλιάρικη γωνία δεν θα βρεις.
Monsieur Brunch

Αυτό το μαγαζί πάνω στην πλατεία διαθέτει ένα από τα πιο ωραία κυριακάτικα brunch της πόλης. Άλλωστε το έχει επιμεληθεί η Pasta Flora -όπου Πάστα Φλόρα βάλε Ιωάννα Χαλμούκη- η οποία κάθε Κυριακή δημιουργεί γλυκά να τρέχουν σαλάκια και να γλείφεις δάχτυλα. Pancakes, carrot cakes, brownies, banana nutella bread αλλά και αλμυρές τάρτες, κις λορέν και πίτες αν έχεις μια λιγούρα παραπάνω. Και αν στο μυαλό σου το brunch σημαίνει αυγά, τότε υπάρχουν δύο εκδοχές τους. Η μία είναι ομελέτα με μανιτάρια και μπέικον και η άλλη αυγά μάτια πάνω σε γλυκά θεσπέσια ψωμάκια με μπέικον και λουκάνικο. Κανένας παραπονεμένος στο δεκατιανό του MB. Καλά μην το δέσεις και κόμπο το δεκατιανό. Περισσότερο δωδεκατιανό είναι αφού ξεκινάει από τις 12:00 και τελειώνει γύρω στις 16:00.
Monsieur Food

Όμως τούτο δω το μαγαζί δεν είναι μόνο για τις Κυριακές. Αν δεν έχεις δοκιμάσει το burger του τότε σίγουρα θα έχεις ακούσει για αυτό. Ζουμερό, στο μέγεθος που χρειάζεται, περιποιημένο και καθαρό στις γεύσεις που συνδυάζει. Για τις περιπτώσεις που η πείνα είναι μικρότερη ή το γεύμα προλειπτικό, υπάρχει και το mini burger στα 3,5 euro ενώ το κανονικό είναι στα 6.5. Υπάρχουν ακόμα σαλάτες, τορτίγιες αλλά και κανονικά πιάτα. Δεν τα έχω δοκιμάσει όλα ο δόλιος αλλά να ξες ότι όλοι ομιλούν για την κουζίνα του. Εκτός από τα cocktail του.
Υ.Γ.: Η κουζίνα του ανοίγει 13:00
Monsieur by Night

Το πρώτο τεστ για ένα μαγαζί που σερβίρει cocktail είναι αν σέβεται τις κλασσικές συνταγές. Check. (Εδώ έχω να σου πω ότι το Mai Tai του είναι πάρα πολύ καλό)
Το δεύτερο είναι αν έχει προσπαθήσει να φτιάξει δικές του γεύσεις και συνδυασμούς.
Check. (Εδώ θα σου πω ότι πρέπει να δοκιμάσεις barbu, corina queen και fluttershy)
Το τρίτο είναι η παρουσίαση να μην είναι επιδεικτική.
Check.
Το τέταρτο είναι οι τιμές.
Check. (Τα κλασσικά στα 6 euro ενώ τα άλλα στα 7)
Όπως κατάλαβες από cocktail πάμε καλά. Βάλε και ότι το ποτό είναι στα 5 euro. Βάλε και ότι ο dj στην reception -όπως την λέει και ο Χρήστος- παίζει new disco, indie και dance ρυθμούς. Βάλε και ότι ο κόσμος είναι μέρες που έρχεται γεμάτος ενέργεια και πάθος για χορό. Τα έβαλες; Αυτές είναι οι νύχτες στον κύριο μουσάτο.

Είναι πραγματικά από τα λίγα bar restaurant που συνδυάζουν τόσο αρμονικά το φαγητό με το ποτό. Είναι το bar restaurant που αν μένεις στο Κουκάκι, είναι σίγουρα ένα από τα στέκια σου ενώ αν δεν μένεις, είναι λόγος για να μετακομίσεις. Το Monsieur Barbu έχει αισθητική, έχει άποψη, έχει όμορφες μυρωδιές και από πιο όμορφες γεύσεις σε φαγητό και cocktails. Και προσφάτως ένα υπέροχο κυριακάτικο brunch
Υ.Γ.: Μόλις στολίστηκε και είναι στο πνεύμα των Χριστουγέννων και ακόμα πιο ζεστό.
Monsieur Barbu, Φαλήρου 59, Κουκάκι, τηλ: 210-9247555 facebook | foursquare
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ