5/12/14

Σιχάθηκα την υποκρισία σας και τον καθωσπρεπισμό σας.




Σε αυτή την χώρα που χετε την ατυχία να ζείτε(ναι,ξέρω αν δε σ αρέσει να πας στους ξενέρωτους τους Βόρειους), τα γεγονότα από μόνα τους είναι ικανά να εκθέσουν πρόσωπα και καταστάσεις...

Όπως στην περίπτωση του Ρωμανού...

Εκτόξευση οχετού μίσους από νοικοκυραίους, σχόλια απολιτίκ αδιαφορίας και κυνισμού από φιλήσυχους πολίτες, τρόμος από αλλόφρονες δεξιούς, αμηχανία και καταδίκη από τρίτους σε νόμιμο αίτημα ενός φυλακισμένου.

Τι κι αν η ελληνική δικαιοσύνη σε κρίνει ανάλογα με το πορτοφόλι...
 
Μικρή σημασία έχουν αυτά.

Όταν οι έχοντες συμμετοχή στο σκάνδαλο Energa απολάμβαναν τα πάρτι τους στη Μύκονο, ελάχιστοι από αυτούς που βρίζουν τον Ρωμανό έδειξαν να ευαισθητοποιούνται για την τήρηση της τάξεως. 

Άπειρες τέτοιες περιπτώσεις μπορούν να  εκθέσουν ανεπανόρθωτα τους έλληνες δικαστές.

Μα,όχι...

...Ειρωνεία ε;

Γιατί για την κοινωνία, ένας φαινομενικά ακίνδυνος απατεώνας με κούφιο κεφάλι, λεφτά και διασυνδέσεις, είναι απείρως πιο αδιάφορος έως και συμπαθής, από ένα παιδί που υπερασπίζεται ό,τι πιστεύει  μέχρι τέλους... κι ας αντιμετωπίζεται σαν εγκληματίας για αυτό.

Ψιλά γράμματα... 

''Με τις ιδεολογίες και τα πιστεύω δεν έζησε κανείς''...

Η ισονομία στην χώρα μας άλλωστε ποτέ δεν ήταν το ζητούμενο. Σκοπός πάντοτε ήταν το να απαλλαγούμε με κάθε τρόπο απ'αυτο που μας ενοχλεί στην όψη, στην ακοή, σε οποιαδήποτε αίσθηση μας. Η ανεκτικότητα μας καθοριζόταν από όρους όχι ευαισθησίας αλλά ενός ανυπόφορου, υποκριτικού καθωσπρεπισμού που κάπως, κάπου, κάποτε μάθαμε να τηρούμε για να γίνουμε καλοί άνθρωποι.

Τελικά καλοί άνθρωποι δε γίναμε. Ούτε μάθαμε να κρίνουμε με ψυχραιμία,ούτε με κατανόηση.

Όλοι όσοι βρίζουν χυδαία τον Ρωμανό και συναινούν σε μία απόφαση που δεν του επιτρέπει κάτι που αποτελεί δικαίωμα, πάνω από κάθε νόμο ενός ούτως ή άλλως ξεπουλημένου και πεθαμένου κράτους, φαίνονται καλοί άνθρωποι αν τους συναντήσεις έξω.

Μη τους μιλήσεις όμως για δικαιώματα ή ισονομίες...

Εκεί θα τα χαλάσουμε.

Σιχάθηκα την υποκρισία σας και τον καθωσπρεπισμό σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...