3/12/14

Δες και άκου το “Τέρας του Τορίνο” να παίρνει μπροστά μετά από 103 περίπου χρόνια

 
Γράφει: Αλέξανδρος Αϊβάζογλου

FIAT. Γνωστός και προσφιλής κατασκευαστής μικρών, οικονομικών και ενίοτε sport οχημάτων. 

Σωστά; 

Ναι, εν μέρει.

Γιατί πίσω στο 1911, η FIAT είχε κατασκευάσει ένα τέρας με σκοπό να καταρρίψει το υπάρχον ρεκόρ ταχύτητας. Ένα τέρας 28.5 λίτρων. 

Το FIAT S76.



Δύο S76 είχαν κατασκευαστεί. Ένα το 1910 και ένα το 1911. Αυτό που θα δεις στο video-trailer που ακολουθεί, είναι ένας συνδυασμός αυτών των δύο και έχει αναπαλαιωθεί και ανακατασκευαστεί στην αρχική του δόξα. Δεν ήταν μόνο τα 28.5 λίτρα του τετρακύλινδρου –ναι, τετρακύλινδρου- κινητήρα όμως που τραβάνε την προσοχή. Εξίσου εντυπωσιακές, είναι τεχνολογίες όπως οι 4 βαλβίδες ανά κύλινδρο, οι εκκεντροφόροι επι κεφαλής και οι πολλαπλοί σπινθήρες. 

Το αποτέλεσμα όλων αυτών; 300 άλογα! Μπορεί να μην ακούγονται πολλά για 28.500 κ.εκ., αλλά μην ξεχνάς πως μιλάμε για το 1910-1911. Όπως και να έχει, ήταν αρκετά για να ωθήσουν το Τέρας του Τορίνο μέχρι τα 186 km/h!


Το κτήνος ανακατασκευάστηκε από τον Duncan Pittway που ήλπιζε να το έχει έτοιμο για το Goodwood Festival of Speed του 2014. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό αλλά το video δείχνει το πρώτο start-up του FIAT 76S, έπειτα από 103 περίπου χρόνια και αυτό από μόνο του είναι κάτι το συγκινητικό. 

Πρόσεχε όμως. 

Μην δυναμώσεις τα ηχεία γιατί το Τέρας με την πρακτικά ανύπαρκτη εξάτμιση, απλά θα τα κάψει!






ΠΗΓΗ: autoblog




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...