21/1/15

Αυτό Είναι το Μέλλον του Σεξ, Σύμφωνα με το VICE



 Του Mitchell Sunderland



Μέσα στον τελευταίο χρόνο, έχω δεχτεί στοματικό από ένα μηχάνημα , έχω φορέσει μια πάνα spandex για να πάω σε ένα στριπτιτζάδικο, κοιμήθηκα με έναν τύπο που γνώρισα στο Instagram και έκανα σεξ με τουλάχιστον 14 τύπους που γνώρισα στο Grindr. Κι όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς περί σεξ, η ερωτική μου ζωή θα γίνει ακόμα καλύτερη μέσα στο 2015, εξαιτίας κάποιων σέξι ρομπότ και ενός τσούρμου apps που θα είναι αφοσιωμένα στο να βοηθήσουν κόσμο να πηδηχτεί. 
 
Στηριζόμενος στο Future of Employment, μια έκθεση από το 2013 που υποστηρίζει πως τα ρομπότ θα αντικαταστήσουν τους ανθρώπους στις μισές από τις υπάρχουσες δουλειές μέσα στα επόμενα δέκα με είκοσι χρόνια, ο Robin Elenga, ο ιδρυτής και CEO της εταιρίας ρομποτικών sex toys Revel Body, πιστεύει πως τα sex toys θα εξελιχτούν σύντομα σε ρομποτικούς σεξουαλικούς παρτενέρ. Θεωρεί πως χρησιμοποιούμε όλο και περισσότερο τα ρομπότ για κάθε είδους εργασία και ασχολία γιατί «εκτελούν εργασίες καλύτερα από τους ανθρώπους». 
 
«H Roomba έχει πουλήσει περισσότερο 10 εκατομμύρια ρομπότ καθαριστές σπιτιού», μου λέει. «Τα νέα υλικά, οι νέοι σένσορες και μηχανές, καθώς και τα νέα λογισμικά θα συνεχίσουν να εξελίσσουν το είδος, κάνοντας την ιδέα του να κάνεις σεξ με μηχανές, πολύ πιο προσιτό στις μάζες». 

Ένα πρόσφατο άρθρο του Newsweek, εξέτασε πως διάφοροι επιχειρηματίες, έχουν ήδη στρώσει τα θεμέλια για την έλευση των ρομποτικών ερωτικών συντρόφων. Ήδη υπάρχουν θηλυκές κούκλες με «μόνιμα ή αποσπώμενα αιδοία» με τιμή πώλησης από 5000 εως 8000 δολάρια, ενώ ο David Levy, πρωταθλητής στο σκάκι και θιασώτης της τεχνητής νοημοσύνης, θέλει να εγκαταστήσει το « I-Friend» σε τέτοιες κούκλες, ένα λογισμικό που τους προσθέτει «συναισθήματα και προσωπικότητα». Υπάρχουν όμως και μικρότερα τεχνολογικά βήματα που έχουν ήδη αρχίσει να επηρεάζουν τόσο τον κοινό αυνανιστή, όσο και τους επαγγελματίες της πορνογραφικής βιομηχανίας, η δουλειά των οποίων είναι να βοηθήσουν τον κόσμο να τελειώσει μια ώρα αρχύτερα. Μέσα στα τελευταία χρόνια, η δωρεάν πορνογραφία υπάρχει πλέον για όλους, κάνοντας τα DVD και τις ιερόδουλες να θυμίζουν πλέον περασμένες εποχές. Βρισκόμαστε στην αυγή ενός θαυματουργού νέου κόσμου. 
 
«Δεν είναι και ρομπότ», μου λέει η Sydney, «αλλά ξέρεις, το sexting με πορνοστάρ είναι μάλλον η νέα μόδα».

Σε μια προσπάθεια να αντιδράσουν για όλα εκείνα τα κέρδη που κάνουν φτερά, οι επαγγελματίες του χώρου και οι εταιρείες ξεκίνησαν να πραγματοποιούν τα δικά τους τεχνολογικά βήματα εμπρός. Η Naughty America για παράδειγμα, κυκλοφόρησε το site Dream Lover, που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν sexting με γνωστούς και γνωστές pornstars έναντι αμοιβής. Μια από τις pornstars που συμμετέχει, η Sydney Leathers, περιγράφει το app καθώς και κάποια Skype sessions με τα οποία ασχολείται, ως έναν εύκολο τρόπο να βγάζει λεφτά. Ορίζει μόνη της την τιμή, με τους ενδιαφερόμενους να πληρώνουν για να μιλούν μαζί της με texts ή Skype.
 
«Δεν είναι και ρομπότ», μου λέει η Sydney, «αλλά ξέρεις, το sexting με πορνοστάρ είναι μάλλον η νέα μόδα».
Το να στέλνεις μηνύματα σε πορνοστάρ και το να πηδάς ρομπότ μπορεί να ακούγεται ως προχωρημένη κατάσταση τώρα που το λέμε, αλλά μόλις πριν από δέκα χρόνια ο περισσότερος κόσμος έβρισκε την ιδέα του διαδικτυακού ραντεβού και των one-night-stands μέσω αυτών ως κάτι αρκετά αηδιαστικό. Σήμερα, δεν υπάρχει και πολύς κόσμος που να μην το κάνει, ή έστω δοκιμάσει. 
 
Αλλά με όλα αυτά τα ρομποτικά πηδολογήματα και τις μπούρδες με τα smartphones, μήπως κινδυνεύουμε από καμιά στρατιά αυτοματοποιημένων εραστών που θα μας οδηγήσουν σε κανένα σενάριο Terminator;
«Νομίζω ο μόνος κίνδυνος θα ήταν αν μπορούσες να κολλήσεις AIDS από το sexting», μου λέει η Sydney
 
Ευτυχώς για εμάς, οι τεχνολογικές εξελίξεις έχουν αρχίσει να βοηθούν τόσο στην σεξουαλική διαπαιδαγώγηση όσο και στην μάχη κατά των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων. Ο Νεοϋορκέζος επιχειρηματίας Josh Rosenberg ίδρυσε την εταιρεία Porn Star Sex Life, η οποία φτιάχνει βίντεο στα οποία γνωστοί σταρ της πορνογραφικής βιομηχανίας εξηγούν τα πάντα γύρω από το σεξ. Τα βίντεο συμπεριλαμβάνουν tutorials μεταξύ άλλων, με μια από τις πρόσφατες παραγωγές τους να δίνει το βήμα στην Alexa Aimes (η οποία κατέχει πτυχίο νοσηλευτικής) να εξηγήσει τα επιστημονικά δεδομένα πίσω από το squirting. H σκέψη που οδηγεί την εταιρεία είναι πως από την στιγμή που οι έφηβοι ήδη καταναλώνουν διαδικτυακό πορνογραφικό υλικό, ο πιο εύκολος και προσβάσιμος τρόπος να μάθουν για το σεξ, είναι να το μάθουν από τους πορνοστάρ που γνωρίζουν καλά. 
 
 
Οι παραπάνω τεχνολογικές εξελίξεις συνέπεσαν με την ολοένα και αυξανόμενη χρήση του Truvada από την gay κοινότητα. Το εν λόγω φάρμακο, το οποίο είναι επίσης γνωστό και ως PREP, αποτρέπει τους χρήστες του από το να κολλήσουν τον ιό HIV. Σύμφωνα με το Centerfor Disease Control, το Truvada μπορεί να προστατέψει τον χρήστη σε ποσοστό μέχρι και 92%. Ο Michael Lucas, ένας Ρώσος πορνοστάρ που πλέον έχει γίνει Σιωνιστής, είναι ένας από τους πιο σταθερούς υποστηρικτές του Truvada, καθώς πιστεύει πως η χρήση του θα μειώσει κατά πολύ το άγχος και τον φόβο σχετικά με τον HIV και το AIDS που υπάρχει στην gay κοινότητα.
 
«Μου έχει αλλάξει την ζωή, μου έχει δώσει την ηρεμία μου», σχολιάζει σχετικά ο Lucas. «Παλαιότερα φοβόμουν τόσο πολύ τον HIV, κυρίως γιατί η δική μου γενιά μεγάλωσε μέσα στην καταστροφή που έφερε το AIDS στις δεκαετίες του 80 και του 90. Ζούσα πάντα με τον φόβο ότι κάποια στιγμή θα κολλήσω». 
 
Το φάρμακο έχει επηρεάσει και την σεξουαλική ζωή του Lucas. «Πλέον δεν χρησιμοποιώ προφυλακτικό με το αγόρι μου, ο οποίος είναι φορέας και αυτό είναι πολύ, πολύ σημαντικό γιατί πιστεύω πως το προφυλακτικό δεν είναι και το πιο ωραίο πράγμα. Σου κόβει την απόλαυση. Προσωπικά δεν ξέρω κανέναν που θα προτιμούσα να κάνει σεξ με προφυλακτικά αν είχε την επιλογή». 
 
Κάποιοι από την gay κοινότητα διαφωνούν. O Michael Weinstein, ο πρόεδρος του AIDS Healthcare Foundation, μιλώντας στην USA Today, δήλωσε πως «αν ανακαλυφθεί κάτι καλύτερο από τα προφυλακτικά τότε καλώς, αλλά αυτό δεν είναι το Truvada. Ας είμαστε σοβαροί. Είναι ένα ναρκωτικό για να παρτάρεις». 

Άλλοι εργαζόμενοι στην ευρύτερη βιομηχανία του σεξ, χαρακτηρίζουν αυτές τις αλλαγές στην σεξουαλική υγεία αλλά και στην πορνογραφία ως αποτέλεσμα της κοινωνικής «αναταραχής» που έχει προκαλέσει το διαδίκτυο. Σε μια συζήτηση που είχαμε μέσω email, η Carter Cruise μου περιέγραψε πως το διαδίκτυο έχει προκαλέσει αλλαγές στην πορνογραφική βιομηχανία, δίνοντας την δυνατότητα σε οποιονδήποτε να γίνει performer στον χώρο και μειώνοντας τις θέσεις εργασίας. Αυτό είναι κάτι που αναγκάζει τους performer να γίνονται πιο δημιουργικοί στο κυνήγι της αμοιβής τους, οδηγώντας και σε περισσότερη ποικιλία στον χώρο της πορνογραφίας. 
 
«Σήμερα ο κόσμος θέλει οτιδήποτε ΕΚΤΟΣ από τα βασικά», μου έγραψε η Cruise. «Πετώντας τα παλιά business models και τις περσόνες του παρελθόντος, μπορούμε επιτέλους να ξεφορτωθούμε σιγά-σιγά και τα εμπόδια, τους περιορισμούς και τις απαρχαιωμένες ιδέες σχετικά με το τι σημαίνει να είσαι μια σεξουαλική γυναίκα. Αποδεικνύουμε ότι μια γυναίκα μπορεί να είναι σεξουαλική αλλά και έξυπνη, ταλαντούχα και με άφθονη αυτοπεποίθηση: με άλλα λόγια ότι ακριβώς ορίζει την σύγχρονη γυναίκα». 
 
Είτε πηδάμε ρομπότ, είτε σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε προφυλακτικά σε δέκα χρόνια από τώρα, τα κίνητρά μας (μάλλον) θα παραμείνουν τα ίδια. Θα εξακολουθούμε να προσπαθούμε να γεμίζουμε τα κενά της ζωής μας με σεξ. Αυτό ίσως να το κάνουμε με μηχανές, ίσως να το κάνουμε με το να ζούμε με πολλαπλούς συντρόφους, αλλά ό,τι και να είναι η ουσία θα είναι η ίδια: θα ψάχνουμε για την αγάπη και τον οργασμό. Στον μέλλον, απλά μπορεί να γίνει πιο εύκολο να καταφέρνουμε κάτι τέτοιο, μπορεί όλο αυτό να είναι πιο user-friendly και μακριά από τα ηθικά διλήμματα παλαιότερων γενιών. 

Πηγη: Vice.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...