12/1/15

Κάποιοι Συνεχίζουν να Πιστεύουν ότι Αυτά τα Πράγματα Είναι του «Διαβόλου»Κασσάνδρα Χόφμαν

Κείμενο Κασσάνδρα Χόφμαν 

 
Κάποτε (πρόσφατα δηλαδή, το 691 μ.Χ.) στην Πενθέκτη Οικουμενική Σύνοδο, ένα eventάκι στην Κωνσταντινούπολη, η Εκκλησία όρισε 102 κανόνες τους οποίους εάν δεν ακολουθείς καθίστασαι αμαρτωλός, δεν υπακούς τον μέγιστο και αν έχεις κόκκινα μαλλιά και πράσινα μάτια είσαι απόγονος του διαβόλου. Με την ίδια λογική βέβαια, εάν καταλάβεις το λάθος σου και ζητήσεις μετάνοια ή εξομολογηθείς εγκαίρως ή εάν κάνεις τον σταυρό σου σωστά, ό,τι έχεις κάνει μπορεί να σβηστεί αρκεί να έχεις κοιτάξει λίγο προς τον ουρανό και να έχεις πει το Πάτερ Ημών καμιά εκατοστή φορές. Κοινώς, η αμαρτία, που ουσιαστικά είναι η παράβαση του θρησκευτικού νόμου από τον άνθρωπο μπορεί να συμβεί με πράξη ή και σκέψη.
Σε αυτή τη λίστα λοιπόν δεν ασχολούμαστε με τα προφανή αμαρτήματα που όλοι ξέρουμε. Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν διάφορες λίστες αμαρτημάτων που αν τις διαβάσεις θα κάψεις τον εγκέφαλό σου (και δεν θα το ευχαριστηθείς). Θυμάσαι την στιγμή που η γιαγιά σου σε βλέπει με το smartphone και σου φωνάζει «Άσ' το μαρή το μαραφέτι του διαβόλου!»; Ε, απ' ότι φαίνεται είχε δίκιο. Όμως αυτό που δεν ξέρει όμως είναι ότι και η τούρτα γενεθλίων της για τα 87 είναι του διαβόλου και ότι μπορεί να την στείλει στη κόλαση. Για του λόγου το αληθές, ακολουθεί λίστα με τα καλύτερα (ή χειρότερα, ανάλογα πως το βλέπει κανείς), την οποία μπορείς να διαβάσεις, την ώρα που εγώ ζητάω συγχώρεση και πλένω το πληκτρολόγιό μου με αγιασμό (#NOT): 

Τα Γενέθλια


«Αν εορτάζεις τα γενέθλιά σου, γεγονός που αποτελεί πράξη εγωισμού, καθώς έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ταπεινοφροσύνη που διδάσκει ο Χριστός μας.»

Τι δεν καταλαβαίνεις; Το να γιορτάζεις την ημέρα που γεννήθηκες με την οικογένειά σου και τους φίλους σου είναι μεμπτό σύμφωνα με το λόγο της εκκλησίας και της Αγίας Τριάδος. Είσαι εγωιστής και ψώνιο. Ότι τι; Θα γιορτάσεις το γεγονός ότι είσαι σε αυτό τον απαίσιο και καταθλιπτικό κόσμο για άλλον ένα χρόνο τη στιγμή που ο Χεζούς πέθανε πριν από εσένα; Βέβαια, υπάρχουν και χειρότεροι αμαρτωλοί, όπως η κοπέλα στη φωτογραφία που ΚΑΙ στήθος δείχνει ΚΑΙ έχει βάλει κεράκια «666». Στην πυρά όλοι γιατί αυτά είναι του διαβόλου, μόνο τις ονομαστικές από δω και πέρα.

* Βαθμολογία: 1 πόντος για κάθε κεράκι που έχεις σβήσει (άσ'το μην υπολογίζεις), 10 πόντοι για κάθε δώρο που έχεις λάβει, 100 πόντοι για κάθε «Happy Birthday».
«Αν αντί να κάνεις σωστά τον Σταυρό σου, δείχνεις σα να παίζεις κιθάρα στο στήθος σου, χαροποιώντας έτσι τον διάβολο.»
Ο διάβολος χαίρεται όταν παίζεις τα βινύλια των Led Zeppelin ή των Slayer ανάποδα (καλά, με τους Slayer ο διάβολος χαίρεται και όταν τα παίζεις κανονικά...) και φυσικά όταν κάνεις λάθος το σταυρό σου και καταλήγεις να παίζεις air guitar. Το be fair όμως η χορογραφημένη κίνηση του σταυρού που κάνουμε είναι πολύ εύκολο να συγχυστεί με αυτή της κιθάρας έτσι;
* Βαθμολογία: Όπως και να έχει, 1 πόντος για κάθε φορά που κάνεις το σταυρό σου γρήγορα επειδή βιάζεσαι να πας τουαλέτα, 10 πόντοι για κάφε φορά που παίζεις air guitar με φλώρικο κομμάτι, 100 πόντοι για κάθε φορά που παίζεις σωστά το Smoke on the Water, 10.000 για κάθε κομμάτι του Frank Zappa.


Εξώδικα, Μηνύσεις, Δικηγόροι

«Αν έχεις ζητήσει ποτέ την ποινική δίωξη κάποιου για οποιονδήποτε λόγο.»
Δεν μπορώ να πω κάτι ό,τι αφορά σε αυτό το αμάρτημα. Είναι πασιφανές ότι το να στέλνεις εξώδικα ή να κάνεις μηνύσεις σε κάποιον που ενδεχομένως να σε έχει πειράξει είναι του διαβόλου και αποτελεί αμάρτημα. Μπερδεύομαι λίγο βέβαια, καθώς ποινική δίωξη μπορεί να ασκηθεί σε κάποιον που έχει διαπράξει φόνο και άρα έχει αμαρτήσει, αλλά αμαρτία είναι και να του την ασκήσεις (ακούστηκε βρώμικο αυτό) - προβλέπω μοναξιά στον παράδεισο. Άνθιμε δεν σε βλέπω καλά.

* Βαθμολογία: 10 πόντοι ανά άσκηση ποινικής δίωξης (+100 για εισαγγελείς, +1.000 για δικηγόρους) 


Η Γειτόνισσά σου

«Αν είσαι περίεργος, αν κρυφακούς ή κρυφοκοιτάς ή ενδιαφέρεσαι για πράγματα που δεν σε αφορούν.»
Όλοι γνωρίζουμε αυτόν τον τύπο ανθρώπου και ας το παραδεχτούμε (τουλάχιστον) στον εαυτό μας ότι όλοι μας είμαστε λίγο πολύ αυτός ο τύπος. Κάτι που θα προσπαθήσεις να ακούσεις γιατί τσακώνεται το ζευγάρι στο διπλανό τραπέζι, κάτι που θα θες να μάθεις τα κατινάζ των φίλων σου, κάτι που θα κρυφοκοιτάξεις το μπαλκόνι της κυρίας Κούλας για να μπορέσεις να της την πεις την επόμενη φορά που αυτή θα σου πετάξει υπονοούμενο για τη φασαρία που έκανες με το γκόμενό σου το προηγούμενο βράδυ. Αυτομάτως, η περιέργεια που είναι αναπόφευκτο κομμάτι της ανθρώπινης φύσης, μετατρέπεται σε αμάρτημα στα μάτια της εκκλησίας και σε καθιστά υπόλογο προς τον Άγιο Πέτρο τη στιγμή που θα περάσεις τις πύλες.
* Βαθμολογία: Δεν μπορεί να καθοριστεί με αριθμό γιατί έχει υπερβολικά πολλές παραμέτρους οπότε θα το θεωρήσουμε case-sensitive, αλλά ας βάλουμε 1.000 πόντους μόνο για την Κυρία Κούλα, γιατί είναι μαλάκω και με ενοχλεί. 


Τοκογλύφοι, Τράπεζες, ΑΤΜ


«Αν έχεις δανείσει ποτέ χρήματα με τόκο
Εμμέσως πλην σαφώς όλοι όσοι έχουν δάνεια έχουν υποπέσει στην ανάγκη να λάβουν χρήματα από κάποιον αμαρτωλό. Άρα εκτός από χρεωκοπημένος αμαρτωλός - έχεις υποπέσει κιόλας στον εγωισμό σου γιατί πήρες χρήματα για κάτι που ΕΣΥ χρειάστηκες - είσαι και θύμα και αμαρτωλός και του διαόλου. Στην κόλαση όμως υπάρχει ένα special μέρος για τοκογλύφους, τραπεζικούς και όσους υπάρχουν στη λίστα Λανγκάρντ όπως και για κάθε μέλος της Τρόικας.

* Βαθμολογία: Κάθε φορά που χρησιμοποιείς την κάρτα σου, ένα περιστέρι πεθαίνει στο Σύνταγμα, 10 πόντοι για κάθε υπογεγραμμένο δάνειο (+100 για τραπεζικούς, +1.000 για τραπεζικούς, +2.000 για αυτούς που αγοράζουν χρυσό, -5.000 για τον Σίντλερ) 


Το Καρναβάλι της Πάτρας (Ή Κάποιες Γκόμενες)

«Αν συμμετείχες ποτέ σε καρναβάλια ή «αποκριάτικες διασκεδάσεις», αν μασκαρεύτηκες ποτέ ή αν κάνεις το ίδιο και στο παιδί σου.»
Και εδώ έρχεται η στιγμή που θα συμφωνήσω με την εκκλησία. Διότι είναι άθλιο να ντύνεσαι ροζ πάνθηρας και να περιφέρεσαι στα μπαρ με ξεραμένους εμετούς στη γούνα σου επειδή δε μπορούσες να πιεις με μέτρο. Ακόμα κι' αν αυτή η συνήθειά σου ήταν με την ευλογία του Θεού, θα έστελνα εγώ προσωπικά φωτιά να σε κάψει - ή στη χειρότερη την καύτρα από το τσιγάρο μου.

* Βαθμολογία: Κάθε φορά που κάνεις μία αποτυχημένη αμφίεση σε πάρτυ μασκέ η Λόπεζ βγάζει κυτταρίτιδα, αυτό να θυμάσαι. 


Οι Βάζελοι, η Στανίση και ο Μαζώ

«Αν λάτρεψες ή πίστεψες ή προσκύνησες ποτέ άλλους θεούς (είδωλα) εκτός της Αγίας Τριάδος, για παράδειγμα το χρήμα, ανθρώπους που θεοποίησες κ.λ.π.»
Αυτή είναι από τις πιο μεγάλες κατηγορίες αμαρτημάτων , καθώς σε αυτήν υπάγονται εμμέσως πλην σαφώς σχεδόν οι πάντες και τα πάντα. Από τον βάζελο που θα φωνάζει με λύσσα στο Απόστολος Νικολαϊδης «ΠΑΟ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΘΥΡΑ 13», την γκόμενα που θα σου πει «Αχχχναιναιαναι σε λατρεύω τζουρτζουμπουτζουλίνι μου», τον φίλο σου που θα περιγράφει το τελευταίο skit του Jimmy Fallon λέγοντας «Νταξ Θεός ο τύπος», μέχρι (προφανέστατα) την αοιδό Κατερίνα Στανίση που σε έχει κάνει Θεό, μια φορά να σε βρω.
* Βαθμολογία: Εδώ βαράει αλύπητα, απλά κάθε φορά που λες ότι προσκυνάς, λατρεύεις, πιστεύεις κάποιον άλλο πέρα από την Αγία Τριάδα, να ξέρεις ότι η Gisele βάζει κιλά, ο Ρουβάς παίρνει ρόλους και η Σπυροπούλου αποκτάει εκπομπή, εννοείται ότι εσύ πας στη κόλαση με το ΚΤΕΛ. 


Όλοι οι Σκορπιοί

Αν χτύπησες ποτέ κάποιον ή αν τραυμάτισες ποτέ κάποιον, αν σου αρέσει η εκδίκηση ή αν θυμάσαι το κακό που σου έχει κάνει κάποιος και σκέφτεσαι πώς θα του το ανταποδώσεις (ή του το ανταπέδωσες ήδη).

Νομίζω πως οποιοσδήποτε τα είχε ποτέ με κάποιον Σκορπιό θα συμφωνήσει σε δύο πράγματα: α. είναι καλοί στο κρεβάτι και β. άμα τους κάνεις κάτι και θα το θυμούνται για πάντα και θα σου γυρίσει σαν κατάρα μάγισσας του Σάλεμ επί τρία. Μπορούμε επίσης να συμφωνήσουμε πως όλοι οι χαρακτήρες κακών (βλ. Darth Vader, μάνα Kardashian, κλπ.) έχουν βασιστεί πάνω σε Σκορπιούς.

Διάσημοι Σκορπιοί: η μάνα Kardashian, o serial killer Charles Manson, o εφευρέτης Mikhail Kalashnikov, ο πιστός Joseph Goebels, η Γυναίκα Hilary Clinton, ο Joseph McCarthy, ο Χριστόφορος Κολόμβος, η Condoleeza Rice, ο δεν-χάνω-ποτέ-τα-νεύρα-μου Gordon Ramsay. 


Όλοι οι Δήμοι της Ελλάδας το Πάσχα

«Αν διαταράσσεις τη γαλήνη μέσα στον Ιερό Ναό, ή αν κατά την Ιερότατη Στιγμή της Αναστάσεως του Κυρίου, αντί να συμμετέχεις προσευχόμενος, πετάς βεγγαλικά και θέτεις σε κίνδυνο τις ζωές των ηλικιωμένων, των εγκύων, αλλά και γενικότερα των συνανθρώπων σου.»

Το Πάσχα πέρα από άγιες μέρες είναι και χρονιάρες μέρες και είθισται να τα γιορτάζουμε με την πλέον δέουσα προσήλωση, κάτι που απαιτεί και άπειρες κούτες με γουρόυνες, σκαστούρια και βεγγαλικά. Στη πόλη του πατέρα μου για παράδειγμα, όπως και σε όλο το Νομό Αιτωλοακαρνανίας, τα βεγγαλικά είναι τόσο εύκολα να τα βρεις και να τα διαθέσεις την ημέρα την Ανάστασης προς χρήση παρά το γεγονός ότι έιναι παρανομα που πραγματικά θα έπρεπε εκείνη την ώρα να ανοίξει μαγικά μία τρύπα προς την κόλαση. Δε θα βάλω βαθμολογία, γιατί γενικά είναι ένα ηλίθιο έθιμοόσο ηλίθια βέβαια είναι και η λίστα των αμαρτημάτων... BONUS Κανονάκια αμαρτίες

«Αν έγινες Νονός ή Νονά και αδιαφορείς για το αν είναι κοντά στον Θεό το παιδί.» - Άρα οι μισοί Έλληνες που πάνω στο μεθύσι είπαν ναι στην πρόταση κουμπαριάς και τώρα το μετάνιωσαν.
«Αν καπνίζεις ή κάνεις κατάχρηση στα ποτά ή μεθάς, αν παίρνεις ναρκωτικά ή αν ξενυχτάς σε άσεμνα μαγαζιά.» - Άρα όλο το γραφείο...ΠΗΓΗ: vice.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...