29/1/15

Το τραγουδι της ημέρας....μας μαθαίνει τη σημασία του χρόνου


Ήταν 1983 όταν η Cynthia Ann Stephanie Lauper ή όπως είναι γνωστή ως Cyndi Laupet σε ηλικία 30 χρόνων ξεκινούσε την καριέρα της με την κυκλοφορία του πρώτου σόλο άλμπουμ της.

Το άλμπουμ είχε τίτλο "She's so Unusual" και αν μη τι άλλο ήταν απολύτως αντιπροσωπευτικός του στυλ της. 
Μια ξεχωριστή τραγουδίστρια, συνθέτρια και ηθοποιός από την Νέα Υόρκη, που από το ξεκίνημά της έκανε ιδιαίτερη αίσθηση με τη φωνή της αλλά κυρίως με το new wave - μπλουζ- ροκ - στυλ της, τόσο μουσικά όσο και εμφανισιακά. 

Το 1985 στα 27α Grammy Awards η Lauper κέρδισε το βραβείο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη, μετά τη τεράστια επιτυχία που είχε μια σειρά τραγουδιών από το άλμπουμ της, μεταξύ των οποίων και τα "Girls just want to have fun", "Time after Time", "All through the Night" και άλλα. 


Μέχρι το 1989 η Cyndi Lauper είχε κυκλοφορήσει 9 άλμπουμ και μάλιστα το τελευταίο της με τίτλο "Memphis Blues", ήταν το πιο πετυχημένο στο Billboard Blues Albums της χρονιάς αφού παρέμεινε στο Νο 1 για 13 βδομάδες. 

Εκτός από τα πολλά βραβεία που έχει κερδίσει στην μέχρι σήμερα μουσική πορεία της, έχει τιμηθεί και για την δράση της αναφορικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ το τραγούδι της "Time after Time" συγκαταλέγεται στα 100 καλύτερα τραγούδια της 25ετίας. Τι άλλο θα μπορούσαμε να διαλέξουμε;


ΠΗΓΗ: pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...