Μια από τις πιο δημοφιλείς ρωμαϊκές ρήσεις είναι το
«Verba volant, scripta manent» που πα να πει "Τα λόγια πετάνε, τα γραπτά μένουν".
Και γιατί το λέω αυτό;; διότι τα γραπτά στο διαδικτυακό τόπο του Twitter αντί να "πετάνε"... μένουν, αντιθέτως, τα μυαλά μας αντί να μένουν πετάνε.
Χθες 14/01/2015 και μετά τις εφτά το βράδυ οι περισσότεροι που ασχολούμαστε λίγο πολύ με το "άθλημα" γίναμε μάρτυρες μιας "συνέντευξης" του κυρίου Τσίπρα στο μέσο... περιττό να πω ότι κατάληξε σε φιάσκο... αλλά θα το πω και θα πω και για ποιους λόγους έγινε αυτό.
ΠΡΩΤΟΣ λόγος...
Το Twitter όλοι ξέρουμε ότι δεν σου επιτρέπει να ξεπεράσεις τους 140 χαρακτήρες σε κάθε tweet... φανταστείτε λοιπόν τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις που έγιναν και δόθηκαν, και άντε να το δεχτώ ότι οι ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις με 140 χαρακτήρες είναι ικανοποιητικές και καίριες, οι απαντήσεις όμως δεν μπορούν να δοθούν με 140 χαρακτήρες σε καμιά περίπτωση, εκτός και αν είναι μονολεκτικές!
ΔΕΥΤΕΡΟΣ λόγος...
Με καμιά 500ρια χρήστες να ρωτάνε το μακρύ τους και το κοντό τους είναι λίγο δύσκολο να κρατήσεις τις ισορροπίες, ΟΣΟ καλά προετοιμασμένος και να είσαι ΟΣΟ καλούς συνεργάτες και να έχεις.
ΤΡΙΤΟΣ λόγος...
Το μέσο αυτό, είναι ολίγον τι κανιβαλιστικό, δηλαδή και ΟΛΗ την καλή διάθεση να είχαν και οι μεν και οι δε για μια "κουβέντα", είναι αδύνατο να μην υπήρχαν τρολλιές.
ΤΕΤΑΡΤΟΣ λόγος...
Εν συγκρίσει με παλιότερες τέτοιες απόπειρες, του ΓΑΠ το 09 και του Σακελλαρίδη το 14, το 09 οι χρήστες ήταν απείρως λιγότεροι και το 14 στον Σακελλαρίδη που ήταν υποψήφιος για την δημαρχία της Αθήνας, οι ερωτήσεις ήταν εντελώς διαφορετικές και αφορούσαν ένα ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικό αντικείμενο.
Ας δούμε τώρα αν υπάρχουν κάποια θετικά στην υπόθεση.
ΠΡΩΤΟ
Για έμενα λοιπόν ως ψηφοφόρος ΕΝΑ από τα θετικά είναι οτι δεν απάντησε σε καμιά ΣΟΒΑΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ που του έγινε.
ΔΕΥΤΕΡΟ
Το θάρρος να εκτεθείς σε ένα μέσο που δεν ξέρεις τι θα σου σούρει ο καθένας είναι ένα θετικό στοιχείο.
ΤΡΙΤΟ
Αν μαζέψεις τις ερωτήσεις και τις ξεδιαλύνεις, είμαι σίγουρος ότι θα έχεις ένα πρώτης τάξεως ερωτηματολόγιο για το ποια πράγματα ενδιαφέρουν μια μερίδα του κόσμου (πολλή μικρή).
ΤΕΤΑΡΤΟ δεν υπάρχει...
Καταλήγοντας θα έλεγα πως ήταν μια κίνηση εντυπωσιασμού και ΜΟΝΟ, χωρίς καμιά ουσία και κανένα λόγο... ΕΚΤΟΣ φυσικά από τον ντόρο που προκάλεσε στους ιντερνετικους κύκλους και σε πέντε δέκα δημοσιογράφους...
Η ΙΣΤΟΡΙΑ όμως είναι καλή με όσους τολμάνε κάτι, ΕΣΤΩ και αν δεν πετυχαίνουν ΤΙΠΟΤΑ... τι θα γράψει λοιπόν;
Θα ΓΡΑΨΕΙ ότι στην προεκλογική περίοδο για τις εκλογές του 2015 ο κ. Τσιπρας έδωσε και μια ιντερνετικη συνέντευξη.
Κανένας δεν θα ενδιαφέρεται για το αποτέλεσμα της και κανένας δεν θα το μάθει κιόλας...
ΑΥΤΑ από μένα...
Καλή μας διασκέδαση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ