12/1/15

Η Intel μετατρέπει την τηλεόραση σε υπολογιστή με Windows 8.1



Πριν λίγους μήνες η Intel είχε προλάβει τις εξελίξεις και είχε ετοιμάσει έναν μικροϋπολογιστή για την τηλεόραση που έχει μέγεθος όσο ένα USB stick ενώ συνδέεται με την τηλεόραση μέσω HDMI.


Αυτή η πρόταση της Intel όμως δεν ήταν επίσημη καθώς είχε εμφανιστεί στο site AliExpress από τον OEM που την κατασκευάζει (Shenzen Apec) κι όχι επισήμως από την εταιρεία.



Στην CES 2015 όμως η Intel παρουσίασε το Compute Stick, το οποίο είναι ένας υπολογιστής που μπορεί να μετατρέψει την τηλεόραση σε έναν υπολογιστή με λειτουργικό Windows 8.1 και κόστος 149 δολάρια.



Το Intel Compute Stick συνδέεται μέσω HDMI με την τηλεόραση, ενώ έχει και μία θύρα USB καθώς και υποδοχή για κάρτες microSD , ενώ η φόρτιση γίνεται μέσω μιας θύρας mini-USB.



Στο εσωτερικό του βρίσκεται ένας Atom επεξεργαστής, 2GB μνήμης RAM, αποθηκευτικός χώρος 32GB και συνδεσιμότητα μέσω WiFi b/g/n και Bluetooth 4.0



Τέλος, υπάρχει και μία έκδοση με λειτουργικό Ubuntu Linux και κόστος 89 δολάρια, αλλά με λιγότερη μνήμη RAM (1GB) και αποθηκευτικό χώρο 8GB.



Το Intel Compute Stick αναμένεται στην αγορά τον Μάρτιο.




Πηγή: gr.pcmag.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...