29/1/15

Ένας browser για πραγματικά «προχωρημένους χρήστες»

Έκδοση technical preview είναι διαθέσιμη για download (https://vivaldi.com/) , ωστόσο προορίζεται κυρίως ως επίδειξη.



Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που ανέπτυξε τον browser Opera, Τζον φον Τέτζνερ, λάνσαρε την Τρίτη έναν νέο browser, ο οποίος απευθύνεται σε πολύ «προχωρημένους χρήστες», γνωστούς και με τον χαρακτηρισμό «power users».
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Mashable, ο Vivaldi (ο φον Τέτζνερ φαίνεται ότι συνεχίζει να προτιμά ονόματα καλλιτεχνικού και δη οπερατικού χαρακτήρα για τα δημιουργήματά του) είναι σχεδιασμένος για τους χρήστες οι οποίοι προσπαθούν να χωρέσουν όλα τα tabs τους σε μια οθόνη.
Ο browser βρίσκεται ακόμα σε στάδιο «technical preview», οπότε έχει ακόμα πολλά περιθώρια εξέλιξης μπροστά του, ενώ δεν υπάρχει έκδοσή του για φορητές συσκευές προς το παρόν.
Ωστόσο, η όλη ιδέα των «στοιβών» από tabs, που επιτρέπει στον χρήστη την ομαδοποίηση πολλών παρεμφερών tabs σε συμπλέγματα αντί για μια ενιαία γραμμή στο πάνω μέρος, φαίνεται αν μη τι άλλο ιδιαίτερα πρακτική. Υπάρχει παραμετροποιήσιμο σύστημα shortcuts, και ένα χαρακτηριστικό Notes, που επιτρέπει στον χρήστη να κρατά σημειώσεις και screenshots.
O φον Τέτζνερ εκτιμά ότι ο Vivaldi θα είναι ελκυστικός στο κοινό λόγω των χαρακτηριστικών που ενδείκνυνται για χρήστες οι οποίοι θέλουν «κάτι παραπάνω».
Αξίζει να σημειωθεί πως αρχικά ο Opera προοριζόταν ως browser τέτοιου προσανατολισμού, ωστόσο η κατάληξή του ήταν περισσότερο στα πρότυπα του Chrome, κάτι που δεν του άρεσε. «Οι περισσότεροι browsers φαίνονται να έχουν στόχο να κάνουν κάτι όλο και πιο απλό» ανέφερε στο Mashable ο ίδιος. «Ο προχωρημένος χρήστης δεν καλύπτεται».
Έκδοση technical preview είναι διαθέσιμη για download (https://vivaldi.com/) , ωστόσο προορίζεται κυρίως ως επίδειξη. Η ομάδα ανάπτυξης δουλεύει επίσης και πάνω σε ένα σύστημα email. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα είναι δυνατή η χρήση του Vivaldi απλά και μόνο με το πληκτρολόγιο.


ΠΗΓΗ:naftemporiki.gr







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...