3/1/15

Τι αναζήτησαν οι χρήστες στα torrent sites το 2014


 

Οι μηχανές αναζήτησης (Google, Yahoo, Bing) έχουν δημοσιεύσει εδώ και μερικές ημέρες τις λίστες με τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις των χρηστών για το 2014, αλλά έχει ενδιαφέρον να δούμε τι ψάχνει το κοινό στις αντίστοιχες μηχανές αναζήτησης για torrents, αφού κάθε χρόνο εξυπηρετούνται δισεκατομμύρια αιτήματα.

Η ιστοσελίδα TorrentFreak δημοσιεύει τις 50 δημοφιλέστερες αναζητήσεις για το 2014, αναλύοντας ένα δείγμα εκατοντάδων εκατομμυρίων αναζητήσεων. Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο όρος “YIFU”, γεγονός που αποδεικνύει ότι χιλιάδες χρήστες ακολουθούν τη συγκεκριμένη ομάδα για να μάθουν τις νέες πειρατικές κυκλοφορίες της.

Στη δεύτερη θέση ο όρος “2014” για φετινές κυκλοφορίες και στην τρίτη θέση το “1080p”, απόδειξη ότι το κοινό επιθυμεί υλικό σε υψηλή ανάλυση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώτος πλήρης τίτλος βρίσκεται στην 9η θέση (το Guardians of the Galaxy), ενώ μόλις δύο όροι αντιστοιχούν σε πορνό (+18 και x art στις θέσεις 33 και 36 αντίστοιχα) και ένας σε μουσική (discography στη θέση 11).

Παρατηρούμε, λοιπόν, ότι το κοινό στρέφεται στην πειρατεία περισσότερο για να παρακολουθήσει ταινίες και τηλεοπτικές σειρές παρά για πορνό ή μουσική, στα οποία έχει εύκολη πρόσβαση μέσα από τις διάφορες μουσικές υπηρεσίες και από τα εκατοντάδες tubes. Επομένως, αν η βιομηχανία θεάματος θέλει πραγματικά να καταπολεμήσει την πειρατεία τότε θα πρέπει να βρει τρόπους διάθεσης του υλικού σε όλο τον κόσμο, με αμεσότητα, υψηλή ποιότητα και χαμηλή τιμή, αντί να χτυπά torrent sites και πρόσωπα (π.χ. The Pirate Bay). Άλλωστε, είναι αποδεδειγμένο ότι δεν κερδίζει απολύτως τίποτα με τέτοιες πρακτικές.

BitTorrent Zeitgeist 2014 (Top 50 torrent searches)

yify
2014
1080p
nezu
hindi
yify 720p
french
yify 1080p
guardians of the galaxy
3d
discography
game of thrones
movies
tamil
nosteam
the walking dead
ita
dvdrip
telugu
android
malayalam
hindi 2014
lucy
dawn of the planet of the apes
nl
apk
ps3
lynda
720p
2013
need for speed
arrow
+18
batman
hercules
x art
pc games
how to train your dragon 2
22 jump street
divergent
teenage mutant ninja turtles
edge of tomorrow
The fault in our stars
godzilla
mac
wwe
the equalizer
walking dead
maleficent
the flash

Πηγή: techgear.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...