3/1/15

Εφαρμογή - «βοηθός» με κοινωνικές δεξιότητες


 
 
Οι εφαρμογές- virtual assistants όπως το Siri ή το Google Now αποτελούν έναν πολύ δημοφιλή τομέα έρευνας τα τελευταία χρόνια- ωστόσο επιτυχημένα παραδείγματα όπως τα προαναφερθέντα τείνουν να προσανατολίζονται προς την παροχή «απλών» δεδομένων. Το Contax, πάνω στο οποίο εργάζονται ερευνητές της ΑΤ&Τ, πάει ένα βήμα παραπέρα, στοχεύοντας στην εξατομίκευση και βοηθώντας τον χρήστη να οργανώσει καλύτερα και την κοινωνική του ζωή.


Ειδικότερα, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του MIT Technology Review, το Contax αναλύει δεδομένα όπως τα αρχεία κλήσεων και τα μοτίβα που παρατηρούνται στη γραπτή επικοινωνία για να αναδιοργανώσει τη λίστα επαφών του χρήστη και να προβεί σε προτάσεις όσον αφορά στο με ποιους θα έπρεπε να επικοινωνήσει, παρέχοντας και υπενθυμίσεις τις οποίες έχει «αντιληφθεί» ως χρήσιμες για τον χρήστη (π.χ. το να μιλήσει με κάποιον φίλο με τον οποίο βρίσκεται τακτικά κάθε εβδομάδα για κάποια δραστηριότητα).


Η εφαρμογή της ΑΤ&Τ προσπαθεί να «μάθει» τι έχει σημασία για τον χρήστη αξιολογώντας επαφές βάσει ενδείξεων όπως η «ένταση» και η στενότητα της σχέσης που έχει με τους άλλες, η απόσταση και οι τάσεις στη μεταξύ επικοινωνία. Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα ομαδοποίησης επαφών σε σημαντικές κατηγορίες, όπως οικογένεια, φίλοι, συνεργάτες κ.α. Αντί να προβάλλει λίστες με αμέτρητα ονόματα σε αλφαβητική σειρά, η εφαρμογή διαμορφώνει «κοινωνικούς κύκλους» και εξάγει συμπεράσματα σχετικά με το με ποιον θα ήταν πιθανότερο να θέλει να έρθει σε επαφή ο χρήστης ανά πάσα στιγμή, βάσει της προηγούμενης συμπεριφοράς του.


Η σύνθεση του κοινωνικού κύκλου μπορεί να είναι διαφορετική ανάλογα με την ημέρα και την ώρα. Η κεντρική ιδέα είναι ότι, όταν ο χρήστης βγάζει το κινητό για να επικοινωνήσει μαζί του, το Contax φέρνει την επικοινωνία μία κίνηση πιο κοντά- ενώ παράλληλα, όπως προαναφέρθηκε, συστήνει άτομα με τα οποία θα ήθελε ίσως να επικοινωνήσει.


Η παρούσα έκδοση του Contax είναι διαθέσιμη μέσω του web browser μιας φορητής συσκευής, ωστόσο σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει και η downloadable εφαρμογή.

Πηγή:  naftemporiki.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...