15/1/15

Οι εφαρμογές που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε

leep


Σας ταλαιπωρεί η αϋπνία; Ξαπλώνετε, αλλά ο ύπνος δεν έρχεται; Φυσικά και υπάρχουν apps για αυτό.

Με την τεχνολογία και τις mobile εφαρμογές να έχουν εισβάλλει σε κάθε έκφανση της καθημερινής μας ζωής λύνοντας προβλήματα, είναι φυσικό να προσπαθήσουν να λύσουν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της αγχωμένης και σε μόνιμα σε ταχείς ρυθμούς κοινωνίας μας: της έλλειψης ύπνου.
Σύμφωνα με το National Sleep Foundation το 45% των Αμερικανών υποφέρει από έλλειψη ή κακής ποιότητας ύπνου και δηλώνει πως το γεγονός αυτό επηρεάζει την καθημερινότητα και την εργασία του. Αυτό σημαίνει πως όχι μόνο υπάρχει χώρος, αλλά και ανάγκη για τη συγκεκριμένη τεχνολογία να εξελιχθεί και να υιοθετηθεί από περισσότερους.
Στην πρόσφατη έκθεση CES συμμετείχαν εταιρείες που θέλουν να σας συντροφεύσουν στην κρεβατοκάμαρα. Και υπόσχονται να περάσετε υπέροχες νύχτες μαζί τους• σε βαθύ ύπνο.
 
Η Sevenhugs είναι μια γαλλική εταιρεία που έχει κατασκευάσει το hugOne, ένα προϊόν που βασίζεται σε αισθητήρες τοποθετημένους στα υπνοδωμάτια και το οποίο καταγράφει τον ύπνο όλη της οικογένειας μαζί με παραμέτρους του περιβάλλοντος όπως θερμοκρασία, υγρασία, ποιότητα του αέρα κ.ά.
 
Η Withings παρουσίασε ένα σύστημα που αποτελείται από δύο αισθητήρες -έναν κάτω από το στρώμα και έναν στο κομοδίνο- μαζί με μια smartphone app. Η συσκευή στο κομοδίνο παίζει το ρόλο του καταγραφέα και μαζί του ξυπνητηριού καθώς επιλέγει την καλύτερη στιγμή και τον καλύτερο τρόπο να σας ξυπνήσει.
 
Το ήδη δημοφιλές βραχιόλι-fitness tracker της Jawbone έχει καταγράψει data από 150 εκατ. νύχτες των χρηστών του και πρόσφατα ανακοίνωσε συνεργασία με τον κατασκευαστή του έξυπνου ανεμιστήρα οροφής SenseMe. Το βραχιόλι στέλνει σήμα στον ανεμιστήρα να λειτουργήσει ή να σταματήσει ανάλογα με το πόσο ζεσταίνεστε στη διάρκεια του ύπνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...