2/2/15

«Το Internet θα εξαφανιστεί», λέει ο πρόεδρος της Google


Κατά την συζήτηση με θέμα "In Tech We Trust and The Future of the Digital Economy" στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, ο Έρικ Σμιντ, πρόεδρος της Google είπε χαρακτηριστικά ότι στο μέλλον «το Ίντερνετ θα εξαφανιστεί».

Κι αυτό καθώς, θα αποτελεί μέρος της παρουσίας μας συνεχώς, είπε ο Σμιντ, αναφερόμενος στην ταχύτητα με την οποία υιοθετείται η χρήση smartphone ανά τον κόσμο.

 «Πρόκειται για «υπερυπολογιστές, το 2014 περί τα 400 εκατομμύρια άνθρωποι απέκτησαν smartphone και μπορείτε να φανταστείτε πόσο σημαντικό είναι αυτό για εκείνους στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Σκεφτείτε πως θα επηρεαστεί η εκπαίδευση από όλα αυτά τα νέα εργαλεία που αναπτύσσονται... τώρα ξεκινά να επιταχύνεται η ανάπτυξή τους και αυτό είναι υπερβολικά καλό», είπε ο executive chairman της Google. 

Παρούσα στην συζήτηση ήταν και η Σερίλ Σάντμπεργκ, Chief Operating Officer στην Facebook Inc., η οποία επίσης αναφέρθηκε στην αξία της πρόσβασης στο Διαδίκτυο: «εάν επεκτείνουμε το Ίντερνετ σε περισσότερους ανθρώπους τότε θα έχουμε δυναμώσει την φωνή τους, τις οικονομικές ευκαιρίες και την ισότητα». 

Ο Σάτια Ναντέλλα, επικεφαλής της Microsoft, εμφανίστηκε πιο συγκρατημένος και επέλεξε να δώσει έμφαση στην προοπτική που δημιουργεί η τεχνολογία για να δώσει την δύναμη στον άνθρωπο να πράξει κάτι σημαντικό. Μάλιστα, έθιξε το θέμα της ισορροπίας ανάμεσα στην ανάγκη για προστασία του ιδιωτικού απορρήτου και στην ανάγκη για νόμιμη δημόσια ασφάλεια. Επίσης, ο Ναντέλλα χαρακτήρισε το Ίντερνετ ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια κοινά αγαθά. «Εάν το καταστρέψουμε, καταστρέψουμε μαζί του και ένα μεγάλο μέρος του μέλλοντος της οικονομίας μας», είπε, αναφερόμενος στο θέμα της ουδετερότητας του Διαδικτύου. 

Η Μαρίσα Μάγιερ (Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην Yahoo!) αναφέρθηκε στις συνέπειες των αποκαλύψεων Σνόουντεν. Συγκεκριμένα, είπε ότι οι άνθρωποι άρχισαν να ανησυχούν περισσότερο για το απόρρητό τους και το θέμα που ανέδειξε περισσότερο ήταν η κρυπτογράφηση. 

Ο Τιμ Μπέρνερς-Λι (Καθηγητής, MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory, USA), εξέφρασε την ελπίδα ότι το 2016 η συζήτηση δεν θα αφορά πλέον τους φόβους μας από την κατασκοπεία, αλλά για τις συναρπαστικές δυνατότητες από την αξιοποίηση των δεδομένων μας. «Ευελπιστώ ότι ως τότε θα μπορώ να αποθηκεύω τα δεδομένα μου οπουδήποτε θελήσω, υπό την προϋπόθεση ότι θα θεωρούνται δικά μου», είπε «ο πατέρας του WWW». 


Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...