14/2/15

8 ρομαντικοί συνδυασμοί φαγητού και κρασιού

 
Μιας και το Σαββατοκύριακο προβλέπεται ερωτικό και ο έρωτας περνάει απ’ το στομάχι… δείτε πώς να συνδυάσετε το φαγητό με το κρασί σας με γνώμονα το ρομαντισμό.


Ένα γευστικό, ρομαντικό δείπνο είναι από τα καλύτερα δώρα που μπορεί να κάνει κάποιος στο ταίρι του, είτε πρόκειται για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, είτε για οποιοδήποτε μέρα επιθυμεί να γιορτάσει τον έρωτά του. Κι όσο πιο σωστοί και αρμονικοί είναι οι συνδυασμοί φαγητού και κρασιού, τόσο περισσότερο θα φτιάξετε… ατμόσφαιρα.

Κοτόπουλο με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος
Φέρτε την Ιταλία στο τραπέζι σας με ένα πιάτο κοτόπουλο α λα κρεμ που θα ενθουσιάσει τον ουρανίσκο και τις… αισθήσεις. Συνδυάστε το με ένα ζωηρό, φρουτώδες άσπρο ή ροζέ, όπως ο Ορεινός Ήλιος Ροζέ με αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων.


Λαζάνια με κόκκινη πιπεριά
Φτιάξτε λαζάνια με στρώσεις πιπεριάς, κατσικίσιου τυριού και ρικότας και δώστε άλλη διάσταση στο γεύμα σας. Συνδυάστε τα με ένα κλασικό Chianti, όπως το Ruffino Aziano 2006 ή το πιο… κομψό Ruffino Santedame 2006.



Ψητά στρείδια
Το φυσικό αφροδισιακό που δύσκολα λείπει από ένα ερωτικό μενού, τα στρείδια, ταιριάζουν υπέροχα με ανάμεικτη πράσινη σαλάτα ή γαρίδες κοκτέιλ. Συνδυάστε τα με λευκό κρασί με μεγάλη οξύτητα, φρουτώδες και αρωματικό, όπως Ροδίτη. 


Κοτόπουλο κάρυ
Το κοτόπουλο κάρυ είναι ένα πικάντικο και ταυτόχρονα γλυκό πιάτο, αφού συνδυάζει κάρυ, τζίντζερ, σταφίδες, κρεμμύδι, σκόρδο, ντομάτα, κουρκουμά και πολλά άλλα υλικά. Συνδυάστε το με ένα γλυκό, με μέτριο σώμα κρασί, που θα σας βοηθήσει να ισορροπήσετε την πικάντικη πλευρά του πιάτου, όπως το Willm Gewurztraminer 2007.

 
Τόνος με σάλτσα ντομάτας
Αν θελήσετε να παρουσιάσετε ένα ρομαντικό δείπνο με τόνο, εμπλουτίστε το με φρέσκια σάλτσα ντομάτας, με κρεμμύδι, σκόρδο και βασιλικό. Συνδυάστε το με ένα Pinot Noir με νότες κερασιού και πιπεριού.


Φοντύ σοκολάτας
Ρομαντικό δείπνο χωρίς σοκολάτα δεν γίνεται και το φοντύ σοκολάτας με φράουλες, φέτες πορτοκαλιού, μήλου, μπανάνας και άλλα φρούτα που θα βουτήξετε στον απόλυτο πειρασμό είναι ό,τι πρέπει. Συνδυάστε το με Port ή Μαυροδάφνη. 


Μοσχάρι με μανιτάρια
Γεύμα φουλ στην πρωτεΐνη που θα σας χαρίσει ενέργεια και γεύση. Φροντίστε να σιγομαγειρέψετε το μοσχάρι και να προσθέσετε ρίγανη, δενδρολίβανο και θυμάρι για έξτρα άρωμα και γεύση. Συνδυάστε το με ένα πικάντικο Syrah, όπως το PlumpJack 2007 Syrah Napa Valley.


Μπριζόλα με άσπρη σάλτσα
Ψήστε τις μπριζόλες σας και εμπλουτίστε τες με άσπρη σάλτσα που θα φτιάξετε από ζωμό βοδινού, με κονιάκ και κρέμα γάλακτος. Συνοδέψτε το κρέας με σπαράγγια για να το απογειώσετε. Συνδυάστε το με ένα πλούσιο, με γεμάτο σώμα κόκκινο κρασί, όπως το Beringer Knights Valley Cabernet 2006.


ΠΗΓΗ:  clickatlife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΚΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ - ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...